1 Şub 2014

Hoş Geldiğinde Yazmıştım, Adios Amigos

Merak etmesin bu yazıyı okuyan Fenerbahçe'liler. Alay etmece yok. Gülme komşuna edebiyatı yapmak yok. Büyük rakı gibi, pesatayla yapılmış transfer gibi ucuz kahve esprisi kimse beklemesin benden. Bizi ilgilendirmez, isterlerse Ramses'i getirsinler. Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma. Ama onlar bize yapmıştı cinsinden şımarık çocuk tribini hiç sevmem.




En başta Almanlara geçirip, kuyruk acımızı hafiflettiğin için teşekkürlerimi sunarım Aragones Baba. Rus maçındaki somut oyuna katkını tebrik ederim. Raul'u almaman gerekçesi büyük bir hoca olduğunun ispatıdır. Son Final maçını harika yönettin. Kupa ananın ak sütü gibi helal olsun. Hepimiz senden yanaydık. Bizde sevgi özgür, saygı mecburidir. Saygımız, heleki büyüğümüz olduğundan mecburdur. Sevgimizde geçici olarak bonus kalsın. Geldiğinde geri verirsin.

Aman sağlığına dikkat et. Konya, Kayseri, Sivas, Ankara maçlarını kışa getirmezsen yırttın. -20 derecede, ayazda üşütürsün boğazlı kazağını getirmeyi unutma. Kalli'ye danış istersen, ikide bir hastalanıyordu bizim fosil. Gerçi Kalli senden daha diri görünüyordu, domuz gibiydi. Sen daha yaşlı görünüyorsun üstad, kusura bakma. İyi zaman denk geliyorsun. Fener medyası maymun olmuş durumda, kimse kılına dokunamaz. Aziz abinden başkasını ipleme. Maraton tarafına fazla yaklaşma, orada kendi futbolcusuna Dünya'nın en çok küfür eden taraftarı oturur.

Ne işin var be usta, bir ayağın çukurda, Avrupa Şampiyonu olmuşsun. Parayı, daha fazla şöhreti ne yapacaksın. Torun torba yokmu sende. Stres, küfür, yalan, üçkağıt dolu ligimizde ecelinden önce gidecen. Biz işte böyleyiz, zurnanın zırt dediği yerden çıkarız. Kusurumuza bakma, hoşgeşdin ligimize, yanlız ve güzel ülkemize

26 Oca 2014

Domalarize Olduk; Gaziantep 0-0 Galatasaray

Kartvizitinde Türkiye Futbol CEO'su yazan adamın motor sanat terk olduğunu düşünürsek, biz boşuna maç seyrediyoruz, maçı yazıyoruz, takımımız yenildiğinde kahroluyoruz. Git Mazhar Osman'a, Galatasaraylı bir deliyi getir, şu 11 le maça başlamaz. Bereket tweetler saat, tarih tutuyor da yenildiğimiz maçtan sonra konuşuyorsun diyen çıkmaz. Bir şebeke var, Global Kraliyet Ailesi, futbolu çalıyorlar. Helal saydıkları bana göre en az İçişleri Bakanının oğlunun çaldığı kadar haram olan, kazandıkları paraları, ayakkabı kutusuna koymaya gerek görmeyen bu adamlara deli demek, aptal demek, kendimize götle güldürmek olur. Futbol diye bize gösterilen, minareyi koymak için diktikleri çuvaldan başka bir şey değil.

Dünyanın en akıllı insanları, her biri birer Al Capone. Oynanan hazırlık maçlarını, yeni katılan futbolculara not vermek için seyrettim. İlk topla buluştuğunda yazdım, daha önce ismini bile bilmiyordum, bu Salih'i kim almışsa, Amrabat'ı alan nasıl hırsızsa, o da hırsızdır. Aslında buna başka ad bulmak lazım, aleni çalıyorlar, taraftarın aklını imtihan ediyorlar. Hazırlık maçlarının en iyi oyuncusu, yeni gelenlerden Umut Gündoğan'dı Mancini benden daha fazla biliyor ya, Salih'in daha iyi olduğuna karar verdi. Böyle olmadığına eminim, bana ne ben indereceğim yuroya bakarım der Mancini. Salih'i nerden tanısın? da aldırsın. Para saydık, Süleyman Hurma'ya bir kere daha domaldık, bunu oynat demişlerse oynatır. Umurunda mi Galatasaray taraftarının sağlığı.

10 yabancı hakkı var, sen oynatacak 6 adam bulamıyorsun. 2 yabancı daha aldın, neredeyse Bruma sakatlandı diye bayram ediyorsun.  Her futbolcu fuarına katılıp,insan satıcılarının tezgahına düşmüş futbolcular için, tuzluğu alıp koşuyorsun. Şimdi sen Amrabat ol, maça çık. Bruma, arkadan Aydın sakatlanmasa, kendini yok bildiğin yerde, takımı kurtar diye seni oyuna sokuyorlar. Kendi kaleme gol atmazsam şerefsizim. Gene delikanlı adammış, mevcut eşşekspor futbolunu oynadı. Bas bas bağırıyor, ben bileziğim, geçirildim. Kimin yerine giriyor peki?

10 dakikadan fazla oynaması cinayet sebebi olan Umut Bulut'un yerine. Verem çıkıp, kolera girince hastada patolojik olarak artı eksi bir değişiklik olmaz. Değişiklik bekleyen de olmamıştır zaten. Ya Sabri'ye ne demeli. Galatasaray Taraftarın kanser hücresi, bir de baktık kimin aklına gelmişse, sahaya önde çıkmadı. İçime sindiremiyordum, Sneijder'in, Drogba'nın Sabri'nin peşinden sahaya çıkmasını, bari bu hizmeti yapmışlar. 10 senelik çakma sağ bekin başına gelenlere bakın. Diyarbakır, Mamak hapishanesindeki işkencelerden beter. Para verildiği için, benden başka taraftarın da dikkatini çekene kadar mecbur oynayacak Salih sıraya yazılmış. Yolda görsek tanımayız, ama eşşek yükü para sayıldı, eşşek değil ya Hayroviç'de oynar. Ayı Eboue var, yere düşmediği bir kaç dakika oynatılacak. Bruma iyileşmeyecek mi?, Aydın'a artık kimse küfür etmez, rahatlamıştır bu talihsiz sakatlıktan sonra Sabri'den daha çok forma giyecektir. Herkes unuttu, bir ben unutmadım Hamit geldiğinde ancak sağ koridorun çimlerini sular.  İbrahim genç var, yeni gelen bana göre formaya en yakın, muhtemelen yakında Selçuk'u kesecek(tabi şebeke engellemez ise) Umut Gündoğan var. Ve Sabri bu takımda forma şansı buluyor. Nerede? sol açıkta. 3-5-2 yi topla desen toplayacak kadar bile beyni olmayan, yarı felçli Sabri inanılır gibi değil, 5 in en solundaki adam. Top oynamasını geçtik, orta sahadan taç atacak, Muslera ile arasına adam girdi de kaleciye atamadı. Bu kadar dezavantajın hiç biri yokken oynayamayan Sabri, başı bu kadar beladayken, hem de sol bekte nasıl oynayacak? Mancini çok biliyor, bekleyelim, takımı daha yeni yeni tanıyor.

Melo libero başladı. ilk 25 dakika en gerideydi, Muslera'ya top gelmedi. Bu süre içinde kendisinden sonra en iyi oynayan oyuncu Emre Çolak'tı. Uyuyan arıya çöp sokuldu kenardan. Taktik duyulmasın diye içeri mektupla ne yapacakları bildiriliyor. Melo ön liberoya, Hakan Balta arka liberoya geçti, bu dakikadan ilk yarı bitimine kadar, en iyi 2. adam Muslera oldu. Melo kaleye geçse, ilk yarı en az 5 kere %100 lük gol pozisyonu bulurdu Gaziantep. Ama Melo bu topların tamamını kurtarırdı. Artık acımaya başladım Melo'ya. Bu takım Pitbulla çok küçük geliyor.

Eboue'yi ilk 11 oynatanlar, sebep olanlar Galatasaray'a en büyük ihaneti yapıyor demektir. Takımda aklı ile oynayan, sol bek olan Riera'yı oynatmayıp kovuyorlar. İnsanın aklı almıyor, kontrat yapılmış, adam oynarsa zararımızaymış. Hırsızlığın beyanı. Galatasaray Divan-ı Prostatına ihbar ediyorum. Futbolcu oynasın diye değil, oynamasın diye para veriliyor. Lokal bir kahpelik var, kendi kendimizi dolandırıyoruz. Dünyanın en güzel kontratını yapmış Riera, gözümde bir kat daha büyüdü. Oynarsam kontratımı uzatırsınız. Oynayınca da para kazanıyor ya, oynarsa kimseyi alamayacaklar ya, alamayınca çalamayacaklar ya. Kovun gitsin, Hammer gelsin.

Sneijder kötü oynadı. Sıfır kabahat yüklüyorum. Adamın futbol kariyeri tehlikeye girdi. Robben'le, Van Pöri'yle duvar pası yaparken, duvarla pas alışverişi denedi. Umut'un ayağında demir var, top geldiğinde 10 metre geri gidiyor, estetik hak getire, beyin bok getire. Ulan hayatının fırsatı geçmiş, Burak kenarda değil, mecbur oynatıldın, öl lan öl. Ölmüyorsan siktir git, seni kim getirdiyse eteklerine kapan. Sana söz veriyorum, Şu Amrabat'la Ayı Eboue'den kurtulayım, senle uğraşacağım. Aklın varsa sakatım de, formsuzum de, Engin Baytar gibi kaytar oynama. Azrailin olacağım.

Melo istisna, Samih ve çok dikkatli bir maç çıkaran Muslera hariç, duvar futbolculara küsmüş Sneijder'i de ayırırsam, takımın tamamı Aydos Çöplüğü. Etrafında ateş yakmayın, metan gazı şehri havaya uçurur. Bu akşam maçtan önce Hikmet Karaman'ın dili sürçtü de ağzından ilk defa doğru bir tespit çıktı. Futbol literatürüne geçen bir laftı. Artık ben çok kullanırım. DOMALARİZE olduk.

Geçmiş olsun, artık Cas'a mı koşarız, asimetrik paralelden medet mi umarız bilmem.  Her yer Şike her yer şebeke. Sütten çıkmış ak kaşıkız ya, üstümüze alınmıyoruz. Aziz ne ise Bülent Tulun nitelik olarak o dur.  Aziz başka takımların hakkını, Tulun bizim hakkımızı çalıyor.Daha fazla söyletmeyin beni.

Son sözüm şudur
, Galatasaray metabolizmasının tarihi, Galatasaraya yakışmayan futbolcuları kusma tarihidir. 1. dalga kusmuk için,  Umut, Sabri, Emre, Eboue, Hakan Balta, Yekta, Amrabat, Dany sıkı tutunun kuburun dışına düşmeyin. İşaret parmağımızı gırtlağımıza soktuk.

Tabeladan bağımsız yazılmıştır. Yaşasın Büyük Galatasaray ve onun şanlı taraftarı.