28 Eki 2023

Beşinci Yıldızın Arifesi 10; Rize 0-1 GALA


Ne 45 dakikaydı o be, tutuklu kaldım, Dünyanın en büyük takımına karşı unutulmaz top oynadık. Maçtan sonra kimimiz Okan Buruk'a kızdık, niye yenemedin diye hesap sorduk çok değil 2 sene önce Tuzla'ya yenilen takımın hocasına saydırdık. Gurur duy Aslan hoca, daha uzun yıllar takımın başında kalacaksın, umarım ki son takımın olsun. 3-1 yenildik tamam, ama İkinci'yi fena ürküttük, Selim Soydan kusmaya başladı, talimat almadan işemeye gidemez ama Erden Timur haklı dedi çıktı maç öncesi, boka taş atıp üstümüzü pisletmeyelim, yesinler bir birlerini.  

Ah ulan Gala, kimlerle maç ettiriliyorsun, kimler yönetiyor maçlarını, kimlere karşı oynuyorsun? Sonra arada çıkıp lortlarla, kontlarla boğuşuyorsun. Şimdi düşer diyorlar, şimdi ölür diyorlar, bir bakıyorsun ki tabutlarını taşıyorsun.

Yazdık, söyledik 14 havuz takımı var, bu hafta bizle oynama sırası gelen pis akvaryumun en pis çöpçü balığı. Kim bilir ne rüşvetler verdiler, kim bilir nelerle tehdit ettiler, kim bilir hangi evliyalara beyin yıkattılar. Çamlı Hemşin taşacak, İyi Dere'nin inci kefallerinin soyu kuruyacak, dünyanın sonu gelecek puan alamazlarsa. Alamadılar, hiç bir şey olmayacak, olacak olanı söyleyeyim, takım bitti, gelecek maç kimleyse basın handikaplı 1.  İki nedeni var, birini dedik, bittiler takımın yarısı revire gider, ikincisi ceza, sen misin Gala'dan puan alamayan.

Beklediğimiz gibi oldu, Dünyanın en büyük takımına karşı görüp görebileceğimiz en kötü niyetli hakem heyetine karşı oynadık. Benim gördüğüm, yönetmenlerin görmediği en az 3 penaltımız vardı, ikinci sarı karttan iki futbolcu atılmalıydı. Topal İcardi'ye 2 kişi yapıştı, Geri kalanları da insan üstü oynadı. Bize karşı oynadıklarının yarısını oynayabilseler kafaya oynarlardı. Pis akvaryuma tekrar bırakıldılar, artık neyle beslenebilirlerse, bizim maça kadar rahatlar. 

Kerem benim gibi Bayern maçında tutuklu, ben gururdan, o edilen küfürlerden, kaybetmek üzereyiz. Muhtemelen bu akşam kaçırdığından sonra şu an linç ediliyordur. Tete-Zaha çocuğun hassas dengesini bozdu. Ben olsam bir sonraki maç ya Kerem'i oynatmam, ya Zaha-Tete ikilisini. 

Fazla yazmayacağım, 5-0 yensek bu kadar sevinmezdim. 5-0 yensek bu kadar üzülmezlerdi. Hem de dandik bir golle çok iyi oynattıkları takımla yenilmek evlat acısı gibi koyar. Böylesi maçların 3 puanın üstünde nümerik değeri vardır, Fener yarın 1 puan eksi başlar maça.

Puan kaybı beklediğim bir maçtı, hepimize geçmiş olsun, İcardi'nin 5. dalga çocuklarını sözümüz var, biz de yorulduk artık, Mayıs'a bırakmayacağız.

Efendiler; Yarın Cumhuriyetin 100. yaş gününü kutlayacağız.

GALAXI'nin Karnesi;

Muslera 7; Çerçeveye top gelmediği zaman tadından yenmez, ama puan bu yüzden değil, normalde hiç çıkmadığı yan topları armut toplar gibi topladı. Bir de hemen sahip olduğu topu bir kaç kişiyi eksilterek oyuna soksaydı 9 puan işten bile değildi.

Boey 6; Zorlayan rakip yoksa sanki üzülüyor, sanki sol açık kötüyse acıyor avans veriyor, al biraz zevk yap diyor. 

Patron 8; Sayesinde Gala savunması artık kaleye çok uzaklıkta kurulmuş bir savaş tabyası. Ofsayt çizgisini idare ediyor, golde kıl payı ofsayta düşürdü, üstün zeka

Abdülkerim 9; Uzun yıllardır, bu kadar büyük stoper görmedim, en sonuncusu kimdi okuyucuya bırakıyorum, ben hatırlamıyorum, sıkışınca sol bekle geçir, olmadı sol açık oynat, bir maçta kaleci atılırsa eminim kaleye Apo geçecek. Gol onun.

Angelinho 1; Kutsal Gala formasıyla topa ilk dokunduğunda hüküm vermiştim, bugün pekiştiriyorum. Gala tarihinin gelmiş geçmiş en kötü sol bekidir. Bırak oynatmayı, bir daha kadroya alırsa Okan'la bozuşurum.

Thor 10; Ben 10 vermekten bıktım, o koşmaktan yorulmadı, buraya yazıyorum bir maç sahanın ortasında yığılı kalacak. Sevdiği kız maçlarını seyrediyor diye bu kadar  çok kadraja girilmez.

Mertens 5; 45 dakika kontenjanı vardı kullandı. Rakibin en dirençli olduğu dakikalarda hünerini gösteremedi.

Zaha 1; Beklemedeyim, çözemedim. Aslında hükmüm var,  24'ün Kısa Tarihi'ni yazıyorum, tükürdüğümü yalamak istemiyorum. Geçen sezon bu maçlarda Mertens'e Sergio'ya, hatta İcardi'ye homurdanıyorduk. 13. maç bitimi yaftayı boynuna asacağım. 

İcardi 3; Ne bilsin iki futbolculuk dışı insan görünümlü azmanı başına dikeceklerini. Sülük gibi oynamak 40 sene önce vardı, ama 2 sülükle oynayan muhtemelen ilk futbolcudur, dalga dalga dalgalanıyor 5. dalga çocukları, 

Kerem 1; Kaçırdığı golü Kerem değil biz kaçırdık. Sen kalk koskoca Bayern'e 4 gol pozisyonuna gir kaçırdın diye anana ailene sövsünler, ben olsam bilerek dışları atardım. Ne malum bilerek atmadığı. Arkandayım evlat, golü gol pozisyona giren kaçırır. 

 


 

 

23 Eki 2023

14'lüler

Fenerbahçe neden en fazla 2.olan takım? neden her sezonun genel averaj üstünlüğü onlarda? neden şampiyon olamıyor? Neden asosyal medyada Galatasaraylı yok? Var görünümlü olanlar neden susuyor, eziliyor? Deli deli yüzlerce soru.

Mottoyu yazalım, belleklere bir kez daha kazıyalım. ''İnsanlık tarihinin en büyük kini, öfkesi nefreti İKİNCİ'nin BİRİNCİ'ye beslediği kin nefret öfkesidir'' Böylesi, bir iklimde kurgulanmış Hissesiz Harikalar Kumpanyası ligimizde bir mucize varsa Gala'nın Şampiyon olup, Fener'in olamamasıdır. Bu ligde Gala dışında dünyanın en büyük takımını oynat Şampiyon olamaz, ilk manipülasyonda oyundan turnuvadan düşer geri çekilir. Öyleyse bir motto daha hatırlayalım, ''Mayıslar Bizimdir''

Sistem senelerdir aynı, bir havuz var 14 takımlı, Pis akvaryumun pis 14'lüleri. Saman, arpa, yem, yal üst baş, barınacak yer, koşulacak araba ne var ne yoksa Global Kraliyet Ailesinin futbola bakan masası tarafından karşılanıyor. Yani Fenerbahçe tarafından, Ali gider, Aziz gelir, aziz gider Ali gelir, bunlar usul tartışmasıdır, esas ne yazık ki budur. 

Bakın alt liglere 14'lü içinde olup ta kazayla Oligarşinin tekerine çomak sokmuş takım mezarlığıdır. En büyük ceza Bursaspor'a kesilmiştir, Kocaelispor, Denizlispor, Akhisarspor, Aydınspor,,, niceleri, bölgesel amatöre düşenler bile var. Sistemin Trabzonspor'a öfkesinin sebebi de budur, Gerek engel olarak, gerek kendileri olarak Şampiyonluklarına el koymuşlardır.

Sistem nasıl çalışıyor?

14 Takımdan Gala sırası gelen pis balığı paslı kepçeyle havuzdan çıkarıyorlar, hafta boyunca dolduruyorlar, ölüm kalım maçı oynatıyorlar, kolay teslim olan takıma da bir sarı kart gösterip ikinci Gala maçında aklını başına devşirmesini tembih ediyorlar, puan alamazlarsa maç bitimi mayın eşşeklerini bölgeye salıp anırtıyorlar. Fener sırası gelen pis balığı  gümüş kepçeyle zedelemeden ürkütmeden, çaktırmadan leşler sofrasına bırakıyorlar, çark o kadar kusursuz dönüyor ki, her takımda ya bir Fener hocası, ya bir Fener futbolcusu garnitür olarak sofrada. 

Bir çoğu golü çok erkenden yiyip, kendilerini aslında ele veriyor, ama olsun, bu ülke 2011 leri gördüğü, hiç bir şey olmadığı için daha uzunca bir süre parayı ödeyenin gırnatasını üfleyecekler, devran dönene kadar böyle. Görevini yapan balık büyük bir huzurla pis akvaryuma tekrar bırakılıyor. Bir bakıyorsun aynı balığa Gala 2 tane zor atmış, Fener 5 tane atıp, istese bir 5 daha atabilirmiş. Genel averaj garanti, 20 yıllık puan durumunda üstünlük banko.

14'lüden yolda kazayla, Fener'den puan alan çıkarsa diye yazdık, bazı takımların adlarını, başlarına gelen felaketi.

Peki kim bu 14'lüler? hani gündemden düşürmüyorlar ya! zaten var, kendi aralarında play off oynayan çöpçü balığı sürüsünün telaşı. GALA-FENER maçlarını atlattıktan sonra kendi aralarında düşme kalma maçı oynayıp eğlenen, sanki ülkede gerçekten bir futbol turnuvası var görüntüsü veren görüntü ve gürültü kirliliği. Küme düşen payını aldığı için mutlu, kalan fazladan lojistik( transfer sözü, kovulacak hocaya iş bulma garantisi, futbolu bırakana lağım kanalında yağdanlık,, gibi) sağlandığı için razı, yerlerine PTT liginden gelecek olanlar, ültimatomu peşin yemiş çıkarsan kavuza dahil olacaksın. , Yüksek pişmanlıktan yararlanma hakkını kullanan takım, ben daha temiz yatarım veya ben Gala'ya çok daha direnç gösteririm diyenler, çıkabilir, 

Ya temiz balıklar? hiç mi yok? durum hepten mi umutsuz vaka? olmaz mı? temiz futbola sevdalı milyonların uçurumların başındaki otlara tutunmasını sağlayan, anlı şanlı yüz akımız takımlarımız var elbette. Biri Güney'in menekşesi, Che Guevara'nın takımı, Liverno'nun yoldaşı, Adana Demir Yol Spor, yener yenilir treni yarı yolda bırakmaz, Hava yolları sizin olsun raylar bizimdir. Biri Kuzeyin deli dalgaları, Faroz Mahlesinin çocukları, transatlantikler, kotralar sizin olsun allı yeşilli takalar bizimdir. Diğeri Sanatkaran Gücü, Kurtuluş Savaşı Takımı, Cumhuriyetin bekçisi Atamızın daimi yakın koruması, Yalılar, köşkler sizin olsun Gecekondu bizimdir. 

Ve sen Pierre Loti'nin, Altın Boynuzun, sur içinin Tuzsuz Deli Bekir'in, Bebe Ruhi'nin, Karagöz'ün takımı, kabadayıların, bitirimlerin, hovardaların onuru Ateş Dumanlı Kara Gümrüğü, pis akvaryumun temiz balıkları yüzedurun.

Ve de sen Galatasaray, tarih yazıcı, her şey  yeni baştan olsaydı, belki bu kadar sevemezdik, belki bunun yüz misli daha fazla, ama inan ki asılıp kalmak isterdik son dakikada gelen şampiyonluk golündeki, buğulu gözlerin gözbebeğinden süzülen tek bir damla göz yaşı gibi direnirdik, düşmemek silinmemek, kurumamak için. 

Hey 15'li sana diyorum, kristal saraylarda gününü gün edip gecekondulara taş atan ağlak mirasyedi, 11 ay senin olsun tepe tepe kullan, sürüyü konsolide et sevinsinler, 

MAYISLAR BİZİMDİR

Ne Mutlu Galatasaraylıyım Diyene