4 Kas 2023

Beşinci Yıldızın Arifesi 11; GALA 2-1 Kasımpaşa

Araştırdık, bulamadık, Kuzey Kore ligini bile çek ettim, yok arkadaş. Ne yapayı bildiğin yatay zekaya fikstür yazdırmışlar, yatırıp ırzına geçmişler. İlk 10 haftada ülkenin diğer 4 takımıyla karşılaşmamış takım yok. Random maymunun rastgele tuşlara basarak evrim tarihini yazmasından daha düşük. Ama kuş beyin gereğinden fazla büyük, 2 kromozom farkla patates olacakken, zengin bir ailenin malikânesinde doğmuş. Benim tezim var ama bu kadar da olmaz diyorlar. GALA yüksek mason locası hakim büyük umumi müfettişi İnan Kıraç'ın kucağında büyüyecek, Rambo Okan olacak, aklı yatan varsa benim yatmıyor. Nitekim gemini az boşladılar, Selim Abi ağzından kaçırdı. Proje dedi, ne projesi olursa olsun, doğrudur, 24 bayraklarını asmaya yakın patlar.

Akılları sıra 14 havuz takımıyla mümkün olduğunca fazla oynayacaklar, buna karşın Gala hem sezonu geç açmış, hem Şampiyonlar Ligine kalacak, hem de bela takımlarla maç ettirilecek. Gerek yok aslında bize 19 takımın 19 u da bela. ilk 30 dakikada 3-0 öne geçmediğimiz her maçı  dert sahibi olarak tamamlayacağız. Aşırı doldurulan takımlardan biri ikisi çelmeyi takar da , Fener kayıpsız giderse, bir de Şampiyonlar Liginden hezimetlerle sıfır çekerek dönerlerse, genlerinde var, kazanmayacakları yarışı koşmaz. Biz de 20 yi yapar, artık kaç yıldızla çıkacağımızın kararını ona göre belirleriz.

Tek farklı 3 puan, hem de ölümüne oynatılmış bir havuz takımına karşı, rakibi maça 1-0 yenik çıkartır. Tamam, kan işiyoruz son düdüğe kadar da maç bitince ben çok memnun oluyorum, 5-0 yensek bu kadar koymaz. Nitekim Fener 5er golle geçiyor tınmıyorum bile. 

5 taş oynamıyoruz Gala bilimine katkıda bulunuyoruz. Mayıs'a kalmaz derken Gemerek köy kahvelerindeki Galatasaraylı gibi işkembeden sallamıyoruz. Zaten şampiyon kadroyu koruduk, asıl olmamız gereken lig için takviyeler yaptık. Gelenler hem usta olacak, hem hesaplı olacak, ama asıl özgeçmiş Gala futbolcusu kimliği taşıyacak. Kadro geniş, kenarda beklediğinde sorun çıkarmayacak. Fener ise ligi erken açtı, Köy turnuvasına katıldı, bir da gaza geldi her maçı kazanıyormuş, maçın ne lan, kimle?. Taraftarına sor yendiğin takımları adını saysınlar ben de Fenerli olacağım.

İşimize bakalım, Ziyech- Nelsson'un ilk 11 başlayacağını aslında bir önceki maç Okan Buruk söyledi, biz de dinledik, aptal olamaz, Angelinho'yu 5 maç oynatsa 5 sene bilezik gibi geçirilecek bir kontrat korku filmi gibi. Kazımcan'ı hazırlasa iyi olurdu, Abdülkerim Roberto Carlos'a dönüşmez, adam yıllarca stoper oynamış, kanatlarda en az 3 km daha fazla koşacak, benden söylemesi 3 maç daha sol bek oynasın sakatlanır. Tete'mi Zaha'mı hoca ona karar verdi, demek ki form tutmaya daha yakın olan Kara Fare'ydi, tam isabet oldu.

Ziyech ilk yarı çok iyiydi, niye çıkarıldı deniyor ama tam randımanlı değil, en az 1 ayı daha var, zaten bizim ligde ilk yarı sayılmıyor. Kerem'i taraftar ilk defa sineye bastı, İcardi'ye kestiği top muhteşemdi, tam golcünün istediği toptu, iyi de vurdu belki ama girmedi. Kerem'in vurduğu da kalecinin ayağından kornere çıktı. İstediği kadar gol kaçırsın, gol kaçırman için önce pozisyona gireceksin. Zaha'da üstüne koyacağı garanti, o zaman 10 numara için Ziyech'le savaşacak, veya adam gibi 10 numara oynayacak.

Muslera'nın sakatlanıp maç kaçırması dengeleri değiştirir, Kerem artık üstüne koymak en azından 2. Türk kotasını kaybetmemek zorunda. Günay'la değişmesini en çok isteyenlerdendim, ama bu şekilde değildi tabi. Şimdi Günay'ın iki yolu var, ya Okan Koçuk gibi ben istediğim kadar doksanlardan çıkarayım, Bayern'den gol yemeyeyim, Muslera dönünce benden kaleyi alır hükmüyle kaleye geçecek, hem kendi hem biz mahvolacağız, ya da ben kaleciyim korkmayın, dönünce de kaleyi vermem diyecek Münih'te İcani Pena olacak.

İcardi'nin atamadığı kazandığımız maçlarda sanki kaybetmişiz hissi taşıyorum, tabelaya tekrar bakıyorum. Çok sıkı kontrol ediliyor, atamasa da attırıyor da, Bakambu'ya bi baktık, zabıtadan kaçan saat saatçisi çıktı, Bence Bakambu diye başka birini aldık, olamaz mı? olmuşluğu var, Denizli benim seyrettim Iorfe bu değildi delmişti bir antrenmanda. 5 dakika bile oynatılmaz, Dervişoğlu'da ismiyle yaşıyor, bir tek bastonu eksik, tekke tekke dolaşıyor, İcardi'ye bir şey olsa  diyeceğim de oldu kardeşim, adam oynayacağım diyor. Ayağı kırılsa Hasan Şaş gibi alçıyla koltuk değnekleriyle oynar, çocuklar boşuna formalarının arkasına adını yazmadı.

Yazılı olan bir kural var futbolumuzda. Gala'ya karşı oynayan takımda daha önce Florya görmüş biri varsa hayatının topunu oynayacak. Oynamazsa hayatını söndürür transfer tahtasını kapatırız. En büyük icraatlarını Semih Kaya'ya Adem Büyük'e yaptırdılar bizi şampiyonluktan ettiler. Aytaç Kara bu oyunuyla İsmail Yüksek'in önüne geçti ulusal takımda. Üstelik serbest vuruş becerisi en az Hakan Çalhanoğlu seviyesi. Yaptırdıkları pislik caba olarak maç hafızasında yerini alacak.

Nelsson gidici gibi, çalışan makine tamir edilmez, Okan, tıkır tıkır işleyen mekanizmayı sanayiye gönderdi. Kim hesap edebilirdi ki sezon öncesi, Kaan Ayhan orta saha, Abdülkerim sol bek, Kerem 10 numara oynayacağını, bir maç evvel, kuruluş ayarına geri dönmeli Patron bile  yerini yadırgadı, zaten sakar futbolcu, ben bu maç bekliyordum açıkçası.

Gala'nın oynadığı her maç, oynayacağı maçın antrenmanıdır. Rakip dediğimize bakmayın, İkinci, beleş maçları hemen hemen oynadı, 14 havuz takımından 9uyla oynadılar. Bermuda periyoduna girdi, biz çıkışta onlar düşüşte, korkudan antrenman yüklemelerinde futbolcuları mezbahaya gönderiyorlar, sakatların 2 si iyileşir 4 ü sakatlanır, önümüze bakalım.

Adımız Aslan işimiz destan, yolumuz 24 yolu, Mayıs'a bırakmayacağız.

GALAXI'nin KARNESİ

Muslera 6; Maç berabereyken bir top kurtardı, kurtardığı için kaleci zaten, fazladan puan vermem için maç alması lazım, yan top golü puan düşürdü, sakatlanması üzücü, umarım çabuk iyileşir, umarım kendisine ihtiyaç da kalmaz kulübede emekliliğini bekler)

Boey 9; Titrek İsmail zamanı derdik, sağ bek en gereksiz mevki, kim olsa oynar, doğru aslında kim olsa oynar, Boey gibi oynuyorsan sağ bek denmez sana zaten, gözümde mevcut Dünyanın en büyük sağ saldırı beki, ne istşyorsa %20 fazlasını ödeyin, yerini dolduracak futbolcu henüz doğmamış olabilir.

Nelsson 5; İstediği kadar iyi oynasın tabelaya kakı vermeyen stoperlere bakışım negatif.

Patron 6; Bir sakarlık yapacak diye ödüm kopuyor, hatasız oynadı ama yetmez, gol bölgesinde kendini gösterecek, yediğimiz golde onun adamıysa 1 puan daha kırarım, tekrarını seyretmem.

Abdülkerim 8; Son yılların en iyi sol beki, acaba diyorum hazır Muslera sakatken kaleye mi geçirsek, eminim Muslera'yı aratmaz. Bir an önce asıl yerine döndürülmeli uzun süre orada oynamaz.

THOR 10; Adını özellikle büyük harfle yazıyorum, bu küçük adamın. Bir takım orta sahası kadar büyüktür, hastasıyım ilk topa basıcıların.

Kerem 8; Bana kerem kötü oynadı dedirtemezsiniz. Maç özetlerinde gol pozisyonlarında kadrajda Kerem varsa işlem tamamdır. Evlat sen sol açığı unut, 10 numarana sahip çok, tekniğini geliştir.

Ziyech 8; Geliyor sihirli ayaklar, lakabı sihirbazmış 

İcardi 7; gol atamadın diye 1 verecek değiliz, attırdın kaçırdın, belki ağrın var, terk etmedi sevdan bizi. Bu bize yeter.

Kara Fare 9; Tam kapasitesini seyretmiş sağlam kaynaktan aldığım rapor, %30 la başlamış, %50yi bulmuş, yani bu oynadığı yarısıymış, ulan ali Cabbar, bu nasıl bir hesaptır, hesapla hesap edebilirsen. 

Pis akvaryumun temiz balıklarıyla oynama sıran geldi, saklandığın delikten çık, çıkabilirsen.   

  .