20 Eyl 2015

İstakoz Şansı; Trabzonspor 0-1 Galatasaray



Kadroyu çok pahalı kuruyoruz, para olarak değil elbette. Sabri'den kurtulmak için Arena'da maç kaybetmemiz, Atletico'ya çarpılmamız gerekiyor. Olcan'ın oynamaması için edilen küfürlerden, taraftarın yarısının çenesi felç oldu. Umut Bulut'u oynatırsan yakarız diyoruz, ölümle tehdit ediyoruz! sığır çobanı bir delik bulup yine oynatıyor. Sinan Gümüş'ü hiç tanımayan taraftarın attığı tweetler önce kadroya, sonra sahaya soktu. Yüce Gök'ün yardımı olmasa, o bala göte attığımız, gol demeye utandığım, sevinmediğim aksiyonda, Burak yılmaz % 90 ofsaytta yakalanır, % 10 faul yapardı.

Korku filmini geçen yıl sonlara doğru seyrettik, bu sezon bir kaç maç gerilim filmi vizyondaydı, bu geceki maçla birlikte bundan sonra soytarıların başrol oynadığı komedi filmi seyredeceğiz. Şampiyonlar Liginin en önemli maçında banko oynayan adam, hem de Selçuk'un cezalı olduğu hafta maça bile getirilmemiş.Gül Allah gül. 1-0 galibiyete yatıyor, golü yemesi an meselesi, taraftarın tilt olduğu Sabri'yi oyuna sokuyor. Gol yesek, maç berabere bitse Arena'da Sabri'yle beraber taşaklarından asılacak onu bile akıl edemiyor. Ağlamayın, burada gülünecek.

Podolski ile Burak değil aynı takımda futbolcu, aynı masada okey oynamaz. Kurtla kuzunun aynı sürüde dağa otlanmaya çıkması gibi bir şey. Kendisini tanımam, futbolunu bilmem, daha geldiğinde ilk görüşüm sorulmuştu çöp demiştim. Burak'la, Umut'un olmadığı bir maçta yarım saat seyretmem lazım hükmü verebilmem için. Bereket Burak sakatlandı, umarım sakatlığı uzun sürer. Umut Bulut'u da bu kadar küfürden sonra ilk 11 oynatmaya cesaret edemez de, Sinan'lı, Podolski'li, Yasin'li bir forvet seyrederiz.

 657 hakemi Cüneyt maça atanırken aldığı talimat şuydu. Galatasaray'a kurduğumuz tuzağın içine etme, ne yap yap Hamza'nın koluna serum bağla. Daha kötü hoca bulamazlar,hem ligi erken kopartma, hem Fenerbahçenin şampiyonluğu tehlikeye girmesin.lig erken kopmasın. Trabzonlu dostlar bizi 2. bile yapmazlar diye ağlıyorlar.Bence nankörlük edeceklerine dua etsinler şehir AKP li. İzmir takımı olsalardı, değil 4. lük, kendilerini PTT 3 de bulurlardı. Kendimce bir akıl vereyim, takımın adını değiştirsinler, Trabzonia Sancağı Yeniçeri TuğSpor koysunlar. Osmanlıspor'dan düzen bellesinler.

Maçın adamı, kelime manasında adam Hakan Balta'ydı. Bilal'i saymıyorum emanetçidir, üstüne yazı yazmayı bile gereksiz buluyorum. Galatasaray atak yaparken içim acıyor, korkuyorum, Burak ofsaytta yakalanmasın diye topu kaptırsınlar istiyorum. Galatasaray atacaksa kornerden, serbest vuruştan atsın. Ya da  bu maç gibi Semih'in göt yardımıyla atsın.

Boş kaleye atamadılar, Muslera felç geçirmişti, kımıldamıyordu, top Semih'in kafasından direkten auta çıktı. Penaltı bağımlısı Cüneyt'in gözüne inme indi. Balık bir golle kazandık. Hamza doğarken götünü yalayan Evliyalar; İnsafınız kurusun, Sinan Gümüş size ne etti, 1994 Ocak ayı ortalarında kim doğdu başka. Milyonlarcamızın gücü ancak sonradan oyuna sokmaya yetiyor, vurduğu topları direklerden döndürmek zorundamısınız?  Metafizik alemde rüşvet geçiyor mu?

Bir maç daha seyrettik anti futbolla geçen. 3 puandan daha fazla Burak'ın sakatlanmasına sevindim, yerine Umut Bulut girerken de önümüzdeki maç şimdiden kaygılanmaya başladım. Fazla mesai yapıp, Umut yerine Sinan'ı ilk 11 çıkarmalıyız. Bizim Kıro'nun sosyal medya taraftarına çemkirmesine bakmayın, saldırın. Her yazılanı okuyorlar, okumasa Sabri'yi oynatmaya göt isterdi.

Eğri gemi doğru sefer yapacak ister istemez. Sedju yetişir, Hakan'ı kimse kesemez. Kör topal 2. devreyi ruhu teslim etmeden görebilirsek Grosskooper ön liberonun tapusunu Melo'dan alır.2016 yılbaşı partisini Hamza'yla yaparsak en iyi ihtimalle sezonu 3. bitiririz. İmkansız bir temenniyle sözlerimi bitiriyorum.

Alt yapısını Türkiye içinde almış bütün Türk futbolcuları, gözünün yaşına bakmadan kadro dışı bırakmadığımız sürece iyi futbol seyretmek bize haram. Şükür edelim de Hamza'nın doğarken götünü yalayan Evliya, himmetini Galatasaray üzerinden eksik etmesin. İstakoz'un bindiği gemi bu sefer de battı, Yüce Gök taksiratımızı affetsin.