19 Nis 2008

Doğrucu Davutlar, Çapariye Takılmışlar










Galatasaray Yönetimi son yıllarda ilk defa taraftarın istediği bir karar alıp, Vatan Gazetesine kapıları kapatmış. Aslında tamamına kapatması lazım. Ne yazmış Vatan, şu son kritik haftalara girilirken. Hemde Galatasaray'lı birine yazdırmışlar ki ibnelik göze çarpmasın. Devlet vakti zamanında Türkiye'yi eleyerek, şampiyon olarak temsil etmiş Galatasaray'a ikramiye vermiş ve bu parayıda Fakir Fukara Fonundan ödemiş. İsterse yeşil kart fonundan ödesin sana ne. Hepsi devletin parası değilmi. Karşı çıkacaksan hepsine karşı çık. Hadi verdi, olduk fakir fukara sana ne. Ayıpmı fakir olmak, hem sen utanmıyormusun fakirle aynı mahallede oturmaya, aynı oyunu oynamaya, aynı puanda olmaya, hatta fakirden korkmaya utanmıyormusun. Hani delikanlılığınız sizin. Haber haber değil, maksatlı, aşağılayıcı. Az bile yapmışlar Vatan Gazetesine. Ama avukatlığını yapmak yine bizim sandığımız Davut'lara düşmüş. At kılçığı ortaya temizlesinler. Yok efendim haber yanlışmıymış, basın özgürlüğüymüş, sana ne lan. Bir sürü salak niye para alıyor bu işlerden. Galatasaray'a saldırmak, haksız olduğunu ispatlamak Galatasaray'lıyamı kalmış. Demokrasi diye diye sığırları başımıza hükümdar ettiler, ne demokrasisi. Sonuna kadar diktatörlük, Galatasaray'a saldırmanın bedeli vardır, her kademede bu bedel şu yada bu şekilde ödenir, ödetilir. Galatasaray'a saldıran eğer Galatasaray'lı ise cezası iki misli artar. Bizdeki infaz yasası böyle işlemiştir bu güne kadar. Tarih en büyük cezayı ihanete kesmiştir.

18 Nis 2008

Es Es'li Ronaldinho



Eskişehirspor'a Ronaldinho müjdesi
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Eskişehirspor'a verdiği Ronaldinho sözünü tutuyorAA
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, “Ziyaret için gittiğim Rio de jenerio'da güzel top oynayan çocuklar gördüm. Brezilya'nın Ankara Büyükelçisinden ismi Ronaldinho olan birini bulmasını rica ettim. O da bulacağını söyledi. Biz sözümüzü tutarız, yeter ki Eskişehirspor Süper Lig'e çıksın” dedi.


Bu gün yeter yazmayayım diyecektim ki, son bir defa düşman ilan ettiğimiz Vatan Gazetesine tıkladım. Başlığı görünce habere daldım. Ulan olurda bu kadarmı olur. Bu millet bu kadarmı salak yerine konur. Bu millet tarihinde iki defa deli tarafından hüküm edildi. Bir deli İbrahim'di biride İrecep Başbakan. Deli İbrahimin hangi takımı tuttuğunu tarih yazmıyor ama İrecep'inki belli. İrecep'in Maliye Bakanı herhalde akıllı bir Galatasaray'lı olmaz. Yani umarım Galatasaray'lı değildir yoksa çok üzülürüm. Gerçi koskoca Es Es taraftarı yerinde olsam onlar adına da üzülürdüm.


Mezarlıktan Geçerken Islık Çalanlar


Atmaya gelince koca topçu Genç Osman oluyorlar. En kolay maçları Galatasaray maçı. 4 atıyorlar, 6 atıyorlar, her maç yeniyorlar. En zayıf takımlarıyla bile yendiler, yenerler. Bir Fener'liyle dayanabilirsen otur sohbet et. Maçı oynamadan kazanırlar, en büyük onlar, en büyük en zengin onlar, en çok taraftar onlarda var. 3 puan geride bile çıksalar farketmez, nasıl olsa yenecekler. Peki o zaman neden bu korku, neden bu yaygara 1 haftadır. Sanane bizim Belediye maçından. İster yenelim ister yenilelim sen nasılsa yenmeyecekmisin beni zaten. Biz senin Denizli maçınla, Yusuf Şimşek'le ilgileniyormuyuz. Ne halin varsa gör maçlarını bile çoğu Galatasaray'lı seyretmez. Ben en son Fener maçının gollerini sonradan bile görmedim. Yine seyretmeyeceğim. Keşke her maç Fener maçı olsa. Hayatımda hiç bir Fener maçından korkmadım. Bunlar korkudan Denizli maçında puan kaybederse şaşırmam.
Ali Sami Yen'e gelirken Şişli Mezarlığı var. Oradan ıslık çala çala geçinde götlerinizin yusuf yusuf attığı belli olmasın.

Temel Spor Yazarı Olmuş


Temel, Fadimeye yazdığı mektubun sonuna eklemiş.'' Mektupla beraber sana para gönderecektim, ama zarfı kapatmışım bir dahaki mektupta gönderirim''.


Okuduğumuzdan değil, yanlış anlaşılmasın. Spor yazarları(ne demekse) ne yazmış diye konumuz gereği göz gezdiriyoruz. Gazete Vakit, yazar Sami Özey, adını ilk defa duyuyorum. Destan yazmış, dağları bekleyen korkuya destek için. Adnan Polat meğerse yeni hocayla anlaşmış ama bu hocayla maça çıkacağına daha kolay yol izlemiş. Abdullah Avcı'nın kafasını karıştırmak işine gelmiş, seneye belki Galatasaray'a gelirim umudundaki hoca , futbolculara emir verir yenilin diye. Yalancıktan teklif etmiş ki umudu artsın bizi yenmesin diye. Bir sürü buraya yazıpta sizin midenizi bulandırmayacağım şey doldurup para almış yazdığı yazıdan. Konu bu değil, bunları herkes yazdı, 2 gün daha yazacaklar. Bir yalama daha yazsa ne yazar. Bizim yazmamıza sebeb ise yazısının sonuna düştüğü not.
''Biz bu yazıyı yayınlamak için gönderdiğimizde Abdullah Avcı'nın 1 yıl daha sözleşmesinin uzatıldığını öğrendik.'' Zarfı kapatmıştık yani. Temel yetiş saat 12 yi geçmeden bitir yazını.

Tersine Evrim



Ne güzel insandılar onları tanıdığımızda. En güvenilir hakem onlardı. Maçlarınıza ikisinden birini verdikleri zaman aklınıza hiç bir şeytanlık gelmezdi. Ne görürlerse onu çalan hakemdiler. Sevmeyenleri yoktu. Çok hata yaptılar, ama hiç bir yönetici, futbolcu, taraftar şüpheye düşmemişti. Tempolu küfür edildiğine şahit olmadım. Tarihe geçen takım yakmaları yoktur Ali Aydın, Cem Papila, Erol Ersoy ... gibi. Övücü yazıları pek yazamam, kısaca hakemlikleri adam gibiydi. Bıraktıklarına üzülmüştük. Bıraktılar ama gitmediler. Gitseydilerdi keşke, hep özlemle hatırlardık kendilerini.

Önce hakem yorumcuları oldular. Birinin ak dediğine öbürü kara dedi. Erman penaltı demişse, Ahmet değil diye parçaladı kendisini. Hep kavga çıkardılar ekranlarda, kaç hakemin ekmeğiyle oynadılar, hakemliklerinde küfür yemeyenler yorumculuklarında dünyanın küfürünü yediler. Adamlıktan tersine evrimmi gerçekleşiyordu ne. Garip yaratıklar oluyorları gün be gün. Google'a adlarını yazdığınız zaman 100 kişiden 90 ı küfür ediyordu. Ne gerek vardı ki, değermiydi bir kaç yüz bin dolar için adamlıktan vazgeçmeye. Sevenleri yoktuda, seyredenleri git gide eksilmekteydi. Uyanan televizyonu açmıyor, kapatıyordu. Bir şeyler yapmaları gerekiyordu. Daha doğrusu birileri onlara bir şeyler daha yaptırıyordu.

Birde baktık ne görelim, her ikiside yarışma programı sunar oldular, gerçi daha önce başka maymunluklar yaptırılmıştı( mahkeme gibi birşeydi) ama şimdi resmen evrim gerçekleşmişti. Darwin çöpe atılmış, insanlar, maymuna dönmüştü. Bekleyelim bakalım daha neler göreceğiz, maymundan önce neymişiz.

17 Nis 2008

Yusuf! Yusuf!


Korku dağları bekliyor, medyayı saldılar üstümüze. Necati kendi kalesine gol atacakmış. Apo Avcı geometri, cebir dersleri alıyormuş. Nasıl maç kaybedilir dersi. Biletleri çok pahalı sipariş etmişler, 40 lira. Parası olmayan takımın götünde don olmayan taraftarı gelemesin diye. Belediye, otobüs hatlarını iptal etmiş İkitelli istikametine. Normal, maç Belediyesporla! Fenerle değil. Adamlar kendi sahasına oynadıkları maçta seyirci üstünlüğünü kaptırmak istemiyor. Vatan Gazeteleri 3 saat içinde hem baskette, hem futbolda Fenerin fii tarihinde Galatasaray'ı yendiğini hatırlatmış. Amaç ne anlamadık, hem fakir hemde geri zekalıyız ya biz o yüzden. Hakemleri baskı altına almayı unutmamışlar, ölümlerden ölüm hakemlerden hakem beğeniyorlar bu maç için. Son 16 dakika çok koymuş, dile kolay, yazdıklarının söylediklerinin kıçına kaçma ihtimali var. Çıkaracak leylek de yok. Her gün Fenerin kadrosu iyi de, zengin de, taraftarı çok de, Başkanı akıllı de, Hocası en büyük de, ne dersen de totalde Türkiyenin en büyük takımı şu kıçı kırık Cim Bom'la nasıl aynı puanda kalır 4 maç kala. Olurmu olur Feneri Ali Sami Yende yenersek bütün söylenenler, yazılanlar çöpe. Umut Belediyespor'da. Ah bir yenselerde Mecidiyeköy'e geçen yıl ki gibi şampiyon çıksak. Meraklanmayın yenerler, hatta Necati atar, ama hesabınız yanlış.
Siz kendi maçınıza bakın. Yusuf Şimşek'e olmayan paramızdan verdik, hayatının futbolunu oynayacak. Güvenç Kurtar'a rica ettik Denizli tarihine yeni bir destan ekleyin diye. Şike yapan Sülaymanoğlu vardı ya hani bilerek gol yiyen, onu oynatmayacak gözünüz aydın. Sizin bir tarafınızın yusuf! yusuf! attığını hissediyoruz. Aman ha bir kazaya kurban gidipte Sami Yen'de tur attırmayın bize. Şansınız varsa, Allahında sevgili takımıysanız bu hafta yenilip gelin, Bizde yenelim. Yok eğer biz yenilip siz yenerde gelirseniz dünyanın en şanssız taraftarı olacak Mecidiyeköy'e gelecekler. Bizde önce insanlık sonra şampiyonluk esastır. Bize boşuna Galatasaray'lı demiyorlar.

16 Nis 2008

İsyancı Takıma ''Çav Bella'' Yakışır


Takım direnme hakkını kullanıp, iç isyan çıkardı. Hastalıklı Hocasını vatanına rehabilitasyona gönderdi. Tribünden tam destek geldi, ölü toprağı atıldı üstündeki. Taraftar isyancı devrimci futbolcuları için klasik tribün desteğini, isyana uygun şekilde taçlandırdı. Her zaman 3 lü ile başlayan maç be defa çok anlamlı ve duygu yüklü tezahüratla başladı. Yönetim futbolcu taraftar coşkusu sahadaydı. Bizde önemli değil maçın sonucu. Yeterki teslim bayrağını çekip oynamasınlar. Her türlü skorun altından kalkabilecek ruhta olduklarını ortaya koysunlar. Sonrası oyundur, 3 ihtimali vardır. Bu devrimci takıma bir de devrimci halk türküsü yakışırdı, Çav Bella'nın tribün jargonuna uydurulmuş şarkısı yayıldı ortalığa.


Böyle devam ederlerse Fener maçında biri Che Guevera gibi oynar, bizde tribünlerden,'' Hasta Siempre Commandante'' diye naralara atarız. Uyarlamasını ben yaparım, Armağanımız olur.

Fener'i "Ateş" Basmış!


Aslında dünkü gazetelerde bekliyordum, demekki maçı beklemişler. Galatasaray elenmiş korktukları başlarına gelmemiş. Bu gün saldırmış medyamız. Fenerbahçeliler Necati'ye ters kolpa yapıyorlar. Neco oynamazmış bu maçta, Abdullah Avcı'da kıymete binmiş. Büyük hoca ya istediği sonucu aldırma yeteneği var. Yatacakmış Galatasaray'a.
Doğrudur ezikler, doğrudur. Necati bu maçta 2 tane yüzde yüz golü atmayacak, Hoca da takımı geriye yaslatıp Galatasaray'a hücüm üstünlüğünü bırakacak. Yardımcısı Arif'ide kafaya almış, oda defans oyuncularına penaltı yaptırın demiş. Bu maç çantada keklik bizim için, çatlayın patlayın.
Kötü bir durum Galatasaray yenerse, senaryolar hazır
1-Necati kötü oynayacak
2-Abdullah Avcı kötü taktik verecek
3- Fark olursa kesin yattılar
4- Fark olmadan yenerse biz demedikmi
5- Belediyeyi büyüklerden kimse yenemedi, nasıl olurda Galatasaray yener.
Say sayabildiğin kadar, peki ya yenemezse, hatta yenilirse ve Necati'de gol atarsa. Boşveerrr balık hafızası okusun diye yazmıştık zaten, unutulur gider. Saldırın sahipsiz sandığınız takıma şerefsizler. Kudurun, işiniz Necati'ye kalmışsa çok beklersiniz daha. Köpeklerin duası kabul olsa gökten kemik yağardı.

Galatasaray'lıların İmtihan Günü


İşte maç, işte meydan. 80.000 kişilik stad ve dağ başını duman almış sahralar. 4 maç kalmış şunun şurasında, imkanı olupta maça gelmeyecek varsa taraftarlığını yeniden gözden geçirsin. Bilet param yok deip beleşine yatan genç Galatasaray'lı kardeşlerimiz, biz 11 yaşında maçlara gitmeye başladık. İnönü Stadını dolduran 45.000 kişi, aç, sefil, fakir babaların çocuklarıydı. Gerekti trenlerde kaçak gittik, gerekti stad demirlerinin içinden maymunluk yaparak maça girdik, gerekti ağladık, yalvardık polislere ama girdik girmemiz gereken maçlara. Bizlerde sizin gibi paramız yok, uzak, soğuk, deseydik bugünlerde sizler taraftar olamayacaktınız. 3 gün var önünüzde 20 lira para kazanamıyorsanız, bulamıyorsanız, bir gün aç kalmaya dayanamıyorsanız bırakın bu işleri. Biz sizin yerinize gider bağırırız. Şu tribünlerden emekli olamıyorum sizin gibiler yüzünden. 20.000 kişi bile stadı dolduramıyorsunuz. Ne gerek var şu yoklukta 52.000 kişilik stad yapılıyor. Ne olacak her maç yenecekmisin, her sene şampiyonmu olacaksın. Biz şampiyonluk kupasını göremeden evlenip çoluk çocuğa karışmıştık. Aranızda şampiyonluk görmeyen taraftar varmı. Hem sadece Galatasaray Taraftarı İstanbulda'mı yaşıyor. Her şehirden 300 kişi gelse buradaki 40.000 kişiyle mahşer yerine döner İkitelli. Daha 2 sene önce Şampiyon Kulupler Finali oynandı, maçtaydım, 80.000 kişiye oynandı. Bu maç daha önemli, burada kaza bela olursa Fener maçının önemi kalmaz, geçen yıldan beter hadiseler yaşanır. Hem Fener maçının seyircisi rezervelidir Ali Sami Yen'de, her maça aynı adamlar gelir. Gün bu maçtır, 3 gün evden, okuldan dışarı çıkmayın, simitle idare edin maça gelin. Bu tarihi davettir, o maçta bende vardım deme fırsatıdır. Galatasaray'lıya da bu yakışır.

15 Nis 2008

Ben Demedimmiciler; Galatasaray 1-Gençlerbirliği 1


Yarın ne yazacaklar bizim satılmışlar, ben yazayım onlardan önce. Yenilmesini elenmesini dört gözle bekleyenler gözünüz aydın, siz demiştiniz. Futbolcuya dayalı sistemmi olurdu. Futbolcunun demesiyle Hocamı kovulurdu. Servet oyundan çıkarmıydı, Ümit Karan yedekte başlarmıydı, Kallinin gözdesi Barış neden oynatılmazdı. Cevattan hocamı olurdu (burası doğru,olmaz) koskoca Galatasaray'ın B planı olmazmıydı(A planı bile yok aslında) Hakan Şükür her maç oynarmı, Fetullah Hoca sarmalına sarmalanmıştı takım. Sabri devamlı Hakan'a şişiriyordu. Nonda'ya neden kimse pas vermiyordu. O golde yenirmiydi.


Aslında hiçbiri değil, maç angarya. Elesen hatta kupayı alsan ne olacak. Bırak Anadolu takımı kupa galibi olarak taçlansın. Kupanın tek bir motivasyonu vardır bütün takımlar için, o da Fener'e aldırmamaktır. Türkiye Kupasının tek eğlencesi budur. Fener elenince bırakacaksın iddiayı. Kasmaya gerek yok, üzülmeye de.


Maçın en güzel hatırası tribün tezahüratı olmuştur. Yünetim, taraftar, futbolcu bir bütünlük sağlamıştır. Şimdi, hemen yapılması gereken şey Yönetimin pazar günkü maça gaz vermesidir. Ne yapılacak, yapılacak it dağının tepesine taşınılacak ve takım oradan sağ selamet teslim alınacaktır. Bunu yapabilecek yürek bizde her zaman mevcuttur. Kafanıza takmayın elendik diye. Sen Avrupanın yeni fatihini! çeyrek final çekmiş, şerefle elenmiş takımını eledin.

Ne yaptın Adnan!


''M.Keçeli’nin ortasında topun Adnan’a dokunması halinde Umut’un pozisyonu ofsayt. Ancak çok kritik bir karar. Umut, M.Keçeli topu ortaladığı sırada arkadan çıkıyor. Adnan maç sonu konuşmasında dokundu diye açıklama yapınca her şey bir kenara atılıyor. Çünkü top Adnan’a dokunduğu anda Umut bulunduğu pozisyondan avantaj elde ediyor. Atılan golün ofsayt olarak iptali, Adnan’ın açıklaması ile yardımcı hakemi haklı kılıyor. ''


Sporcu için Atam çevik, zeki ve ahlaklı olmalı demiş. Çevik değilsin, çevik olsan o kafayı iyi vurur golü sen atabilirdin, ya da daha az çevik olsan hiç dokunamazdın, zaten o topta gol olmuştu. Ahlaklı olmak sanamı kalmış, çıkıp tvlerde o topa dokundum diyorsun. Bir çuval inciri berbat ediyorsun. Hakem eleştirici maymunların oyucağını elinden alıyorsun. Ne güzel doğrayacaklardı hakemi sen doğru söylemesen. Hatta sana bile inanmayanlar var, o anda sıcağı sıcağına anlamamıştır diyenler, dokunsa bile nasıl gördü diyenler ve hatta dokunmasa bile zaten kaldıracaktı yazanlar bile oldu. Ama asıl piyangoyu zeki olmadığın için kaybettin. İnsanın ayağına büyük fırsatlar her zaman gelmez. Hadi ahlaklısın yalan söyleyemedin, söyleyenlerin çoğunlukta olduğu yerde. Hiç bir şey söylemeseydin bu gün ulusal takıma aldırırlardı seni. Bak Genç Semih abine, beleş golleri attırıp Kezman'ı maymun yaptılar bu ülkede. Tanımıyorum belki kabiliyetin sınırlı ulusal takım olmadı(kimin kabiliyeti varki, milli olmayan bir ben kaldım) futbolu bırakınca yorumcu yaparlar Küçük! Hakan gibi, hoca yaparlar Ertuğrul Gazi gibi, Rıza gibi. İsimleri çoğalt, bunların hepsi oynarken kendilerinin zararına bir şey olduysa ya yalan söylediler ya da daha beterini yapıp sustular. Sende susacak sıranı bekleyecektin. Aslında bu maç Galatasaray maçı değilde Fenerbahçe maçı olsaydı bu yaptığın çok doğruydu, böyle delikanlı olduğun için yolun açıktı. Ama yanlış ata oynadın kardeşim, delikanlılık yapacağın en son maç Galatasaray maçı olmalıydı. Yolun bahtın açık olsun.

Takım Böyle Tutulur

Onlar zengin, kombine kartları var çok pahalıdır. Hepsi işverendir, çoğu maçtan anlamaz, maksat stadyumda görünmek. İspat meselesi. Başka işleri olsa maça gelmezler. Rahat koltuklarda oturmaya alıştılar, kerizmi Ali Beyin it taşladığı tepelerde maç seyredecek. Olimpiyatta maç seyretmiş Fenerli arayın bakın sorun etrafınızda varmı. Şampiyonluk potasında olmaslar Kadıköy'deki maçlarada kimse gitmez.
Neyse bizi ilgilendirmez, biz bu yazıyı Fenerle sidik yarıştırmak için yazmıyoruz. Biz bu hafta bu stadyumda 70.000 taraftar bekliyoruz. İmkanı olup gelmeyen kendisine taraftar demesin. Gelin sonra yine söversiniz buraya stad yapanların anasına avradına. Sen alışıksın, aman unutma kalın bir şeyler giy, aç kalma yollarda perişan olacaksın. Ama değer be arkadaş, formanın peşindeyiz

Karabükspor'lu Küçük! Hakan


Abisi, büyüğü hala oynuyor. Son düzlükte aldı takımı omuzuna zor yollardan geçiriyor. Her Galatasaray'lı saygıyla alıyor adını ağzına. Adına tribün şarkıları besteleniyor. Bu büyük sevgiye oda gereken karşılığı veriyor. Ciğeri parçalanırcasına koşuyor. Kimbilir ne harukuladedir milyonlarca taraftar tarafından sevilmek. Büyük Galatasaray'da oynamaya başladığında doğanlar bugün tribünlerde ''Kral Hakan Şükür'' diye yeri göğü inletiyorlar. Sakaryaspor'lu Büyük Hakan hep Büyük kaladursun, Karabükspor'lu Küçük Hakan için en fazla yapılan ''buraya buraya Hakan Ünsal buraya'' tezahüratlarını aynı taraftar haram ediyor. Hepimiz farkındayız, açın sporyazarları.com sitesini orada bütün yazarların yazdığı yazılar var. Üşenmeden okuyun berabere kalmış Fenerbahçe için bir tane olumsuz not yazan yazar varmı. Açın yine okuyun Trabzonspor'u yenmiş Galatasaray için olumlu yazı yazan varmı. Kimse üzülmesin, boşuna sinirlenmesin spor yazarlarının belkide en iyisi, kardeşim, arkadaşım Altan Tanrıkulu'dur. Kaç kere tartıştım kendisiyle, aksi olsa ekmek yiyemezsin. Televizyon makinasına bakanların çoğu Fener'li, Fotomaç, Fanatik gibi gazetelerin okuyucusunun çoğu Fenerli, elbet o formatta yayın yapılacak. Galatasaray konuşulacağı zaman bir Galatasaray'lı kadro lazım.Kimi oynatacaksın o kulvarda. Hem satılmış olacaksın hem Galatasaray'lı. Benim bildiğim Levent Tüzemen, fosil Turgay Şeren birazda Gökmen Özdenak'tan başka bütün Galatasaray yazarları tornadan çıkmış gibidir, hepsi ekmeğini Galatasaray'ın açığını yakalamaktan kazanmaktadır. Önemli değildir, varsın olsunlar.

Fakat daha dün sol kanatta topla yürürken bizleri ayağa kaldırmış, gol ortaları yapmış, Galatasaray gol attığında sevinmiş Hakan Ünsal'ın satılmışlığı koyuyor adama. Ne yapalım her şeyden ders alınacak. Son dersimizde, büyüklüğü Şükür'den, küçüklüğü Ünsal'dan öğrendik. Devam et yorumlarına Küçük, 90 yaşınada gelsen ki-çok rahat gelirsin bu yavşaklığınla- daima küçük kalacaksın.

14 Nis 2008

Biz Başka maç Seyrettik


Son günlerde mandacı Osman'a takmasaydım, keşke onu bi bok yerine koymasaydım. İğreniyorum bıyığını buramayasıca adamdan. Bir göz attım ne yazmış bakalım diye. Maç yazısını geç yazmış entellektüel ittihatçımız. Hafta sonu eşiyle dans etmiş jöntürk, sonra Sultanahmet Meydanından uluslararası bisiklet turunun startını vermiş. Spor bakanıyla, spor toto genel müdürüyle takılmış.


Alpet maymunu,Galatasaray'ın bu seneki en büyük oyununu beğenmemiş. Top gelmeyen, gelse kesin yiyecek Aykut olmasa kaybedecekmişiz. 5 senedir ilk defa iyi oynamış Okan ona göre bi bok oynamamış. Galatasaray defansı maçın yıldızıymış. Bu Trabzonspor'dan 5 kişi seneye Galatasaray'da oynarmış. Hem takım iyi oynuyorsa bile bu Kalliden kalmaymış. İhtiyar Çakal'ın kurduğu takımmış. Trabzonun attığı gol ofsayt olmayabilirmiş, Arda kaza golü atmasa berabere bitecek maç şansa Galatasaray'a dönmüş. Şampiyon olursa Galatasaray'lıyım diye böğürecek, olamazsa yazıları hazır, zehir kusacak.


Ben bu Galatasaray yöneticilerinden yıllardır neden nefret etmekteyim. Bu şerefsizde hiç kabahat yok, ekmeğini Galatasaray'a söverek kazanıyor herkes gibi. Uyarına gelirde yanıltabilirse hocaları ikramiye verecekler kendisine. Uzak durun şerefsizler. Şunu bilinki Galatasaray'ın şovu Galatasaray taraftarı içindir. Galatasaray taraftarı ise yapılan bu icraattan son derece memnundur. Galatasaray'lı futbolcu profosyonel değildir. Taraftar profosyonellerden nefret eder, Bülent Korkmaz, Hakan Şükür, Hasan Şaş, Sabri gibi futbolcular futbolu çok iyi oynadıklarından oymamadılar yıllarca, onların Galatasaray'lılığı futbolculuklarından önde gelir. Son örnek Arda'dır, daha dün top toplayıcıydı Ali Sami Yen'de.


Serveti, stadı, yabancı futbolcuları, arkasında medyası, televizyonu, mağazası, havası, hocası, kat kat Galatasaray'dan üstün olan takımla aynı puanda olmasını, yenerse şampiyon olacak olmasını hazmedemiyorlar bir türlü. Nasıl oluyor diyorlar başta Galatasaray'lı olduğunu söyleyen şerefsizler, diğerlerini önemsemiyoruz zaten.


Aslında çok memnun oluyorum böyle yazmalarına o şerefsizlerin. Onlarla aynı görüşte olmak benim için şerefsizliktir. Maalesef bu ülkede taşları bağlayıp köpekleri sokağa salmışlardır. Banka cüzdanları olmasa sümük atılmayacak olanların işgali altındayız. Bu yazılarımı okuyan herkes bir test yapsın etrafında iyi dediği 10 kişiyi ve kötü bildiği 10 kişiyi yazsın. Hangi takımı tuttuklarına da bir baksın lütfen. Galatasaraylı olmanın ayrıcalığını yaşasınlar. Genç olanlar yaşam biçimi oluştursunlar kendilerine, Fenerbahçelilerden uzak dursunlar.


Yarın maçı var, kupada tur maçı, 3 gün sonra Olimpiyatta lig maçı var. Hocası yok, başkanı yok, sakatları çok, taraftarı çok, yensede büyük yenilsede. Sarı Kırmızı parçalı formalı, işte bizim takım.

13 Nis 2008

adam Sandıklarımız ; Osman Tanburacı


Galatasaray Lisesi mezunu olmaktan başka Galatasaraylı olduğunun belgesi bulunmayan, Nefret edilesi bir tipi olan genetik hatası Şahsiyettir kendisi. Bıyıklı erkeklerin tarihe karıştığı son yıllarda böyle bir pis bıyık homoseksüel Cemil İpekçi dışında bir tek kendisinde mevcut. Bari bıyığı kes kel kafana eklettir, iğreniyoruz yemek yerken. Spor yazarlığı sıfırın altı, diğer bi bok sandığımız Galatasaray yazarlığı gibi ekmeğini o da başarabilirse Galatasaray'ı kötülemek, yanlış yönlendirmekten kazanmaktadır. Bu yaratığı dinleyip dediğini yapsalar Kalli adı Sezar olana kadar Florya'da kalacak, Hakan Şükür çoktan futbolu bırakmış olacak, santroforsuz maç diye bir terim icat etti dolayısıyla Ümit Karan'da takımı bırakmış olacaktı. Kalli geldiğinde çok sevinmişti, paşa dedesinden miras kalan Osmanlıcılık, İttihat Ve Terakkicilik dolayısıyla Alman mandacılığı, sevdası vardı. Alman olsunda çamurdan olsundu. Ümit Karan gitsin 1.55 boyundaki Serkan oynasındı, Ayhan, Okan oynamasın Kalli'nin getirdiği Barış kalsındı. Yatırımı Kalli üstüne yaptığından tükürdüğünü yalayamıyor, Galatasaray futbolcularını isyancı diye niteliyor ki- bizim için bu nitelikleri övünülecek bir şey- ben demedimmi diye yazmak için Galatasaray'ın maç kaybetmesini bekliyor. Yazısını okuyan, yorumlarını dinleyen yani kendisini seven Galatasaray'lı varsa onlarda son Alpet reklamındaki maymunluğundan sonra kendisinden nefret etmişlerdir.

Galatasaray Store'dan Müthiş Akıl!


Kimin aklına geldiyse muhteşem akılmış. Sonra diyorlarki Fenerium'yun satışları GalatasarayStore'inkinden çok çok öndeymiş. Ulan hangi geri zekalı bu tişörtü yaptırdı. Yaptıran bile bedava alıp giymez. İnsan utanır be bunu yaptırıp satmak isterken. Peki bu maçıda atlatınca ne yapacaksın bu tişörtü. Galatasaray müşterisini hala kerizmi sanıyorsunuz siz. 44 liraya bir kere giyilecek malı hangi taraftar alacak. Millet 10 lira 20 lira biriktirip maça gelemiyor sivri akıllı Selva Hanım mucize buluşuyla Galatasaray'lıları soyacak aklı sıra. Ben daha önce Atina Yolu diye kakalanmaya çalışılan forma hakkında yazmıştım. Beterin beteri varmış bu tişört hepsini solladı. Koşun Galatasaray'lılar! forma alın şu 4 maç kala maça gelmesenizde olur.
Taraftar devrim yaptı, futbolcular darbe yaptı, yetmez bütün kurum ve kuruluşları sarmalı devrim. Top yekün kurtulmalı bu kokmuş karanlıklardan. Bu tişörtü almış, giymiş bir taraftar görürseniz haber verin bana kerizlik madalyası takacağım.

Alpet Reklamındaki Galatasaray Maymunu

http://youtube.com/watch?v=czbpEQ7Q7cA&feature=related
Diğerleri ne tür mahluk bilmiyorum, benide ilgilendirmiyorlar. Ben bizim Terakkiperver Alman mandacısı Tamburi Osman efendi maymunuyla ilgileniyorum. 5 liralık değeri olmayan kulüp logolu otobüsleri 100 liralık Alpet benzini alana 15 lira paraya geçirmece reklamındaki maymun. Almış oyuncak otobüsü ''ooooo okkoo ooo ggoooooo hoppaaa ıııı ıı ııııı'' diye böğürerek masanın üstünde sürüyor. Ne olacak sonuçta Tamburacıyı izleyen Galatasaray'lı babalar, analar benzinciye koşacaklar otobüs alacaklar, bu sayede bu maymunların alet olduğu Petrol Şirketi para kazanacak.
Para adama neler yaptırıyor, koskoca adamlar, bir de ciddi iş yaptığını sananlar şaklabanlık yapıyorlar. Sonrada sizin yaptığınız yorumları dinleyeceğiz, sizin demenizle Kalli'ci olacağız, sizin demenizle Hakan Şükür'e küseceğiz. Hokkabaz Tamburacı'nın dediğini yapsalar golcüsüz saha çıkacağız.
Hiç sevmezdim kendisini, tipine de gıcık olmaktayım zaten. Yorumlarını dinlesen Galatasaray'lı olduğuna şahit getirmesi lazım. Bu reklamdaki o iğrenç sesi çıkarttı ya artık bende ondan iğreniyorum. Ey büyük Galatasaray Taraftarı, senin etrafındaki adam sandıkların işte bunlar. Senin tribünden gelen gücün ve o gücü sahaya yansıttığın gerçek Galatasaray'lı futbolculardan başka kimsen yok. Zaten gerekte yok. Başka bir aşk istemez, aşkınla çarpıyor kalbimiz.

İşte Meydan,İşte Hodri



İşte bizim takım. Taraftarından aldığı sinyal ile direnme hakkını kullanıp, hayatlarının kumarını oynayan Galatasaray'lılar. Yıllardır savunurum, ben Mehmet Topal olacağım, İnamoto'yu, Barusso'yu Florya'ya sokacağım. Gaflet içindeki yöneticinin, dalalet halindeki Başkanın doldurup getirdiği bok çuvalları oynayacak, Avrupa Şampiyonluğu kupasına dokunmuş Okan, Hakan Şükür kulubenin tozunu silecek. Ananızın ak sütü gibi helal olsun eyleminiz. 4 lig 2 kupa maçınız kaldı. Meydan sizin hodri bizim. Dileklerimiz, beklentilerimiz gerçekleşince nasıl coşku içinde olduğumuzu gördünüz çocuklar. Bu daha bir şey değil. Bu hafta lig seyirci rekoru kıracağız. Olimpiyattan sizi Ali Sami Yen'e taşıyacağız. En büyük en ateşli 25.000 kişiyle tribünleri cehennem ağzına çevireceğiz. ''Şampiyonluk reçetesi'' yazımızda yazmıştık, bir kaç eksiğiniz kaldı. Hemen bu gün kadroyu 18 e indirin. Hasan Şaş yapar alsın meşe odununu eline, Barusso, Bouzit, Carrusca'ya girişsin Florya'dan kovsun. Başka türlü gitmez bunlar. Servet'i görevlendirin Song'a teşekkür etsin, ve kampı terketmesini rica etsin çok emeği var. Bu 18 kişilik kadro dışında kalanlar acil Florya'yı terketsin. Kamp kadrosu aileleriyle vedalaşıp, cep telefonlarını kapatıp kampa yerleşsin. Cep telefonlarını kapatsınlar, gazete okumayıp, televizyon seyretmesinler.


Her maça Metin Oktay forması ile çıksınlar meydana, gerisi hodricilerindir. Zafer zaiat ister ve her zamankinden daha yakındır.