18 Şub 2015

3 Puan Başınıza Çalınsın; Galatasaray 3-1 Balıkesirspor

Resim yazısı ekle
Son söyleyeceğimizi ilk başta söyleyelim, 2 li averajda Balıkesir'in altında bu sezonu kapadık, kim bilir kaç sene sonra Balıkesir'le bir kez daha karşılaşırız da öne geçeriz, Futbol Tanrısı hesabı tutsun. Son haftalarda iyice taktık, bu hafta da galip geldik 3 puanı aldık diye rotamızı değiştirmiyor, Hamzaoğlu'na son uyarıları. Dost acı söyler, ben Hıncal Uluç'tan önce söyleyeyim, bu kafayla, bu kurguyla, hele bir de uyarına gelen hakemle 6-0 ı ararız.

Ramiz Köftelikten en azından Arşidük olma şansını yakalamıştı.Eğri doğruya denk gelmiş, Şedju Afrika'ya gitmiş, Semih-Burak sakatlanmıştı. Kazasız belasız, unutulmaz bir takım kurulur, sakatlar döndüğünde de formalardan forma beğenirdi. Hakan Balta-Koray Günter tandemi kusursuz işliyor, maç be maç daha da uyumlu hale geliyordu. Hakan'ın tekniği tecrübesi, Koray'ın hava topu hakimiyetiyle uyum sağlıyordu ki, Galatasaray'ın iyi olduğu sezonlardaki klasiklerini çağrıştırıyordu. Bir teknik, bir kahraman kazma. Cüneyt-Papaz, Falco-Stump, Popescu-Bülent, Hakan-Koray. Şedju döndü, Kabak Hakan'a patladı. En azından Hakan'ın formu ve tecrübesi 5. yabancıyı tribüne yollayabilirdi. Telles'i. Burak-Selçuk'un arkadaşını kesmeye vicdanı el vermedi.

Galatasaray kadro gurubu içerisinde en güvendiğim, en büyük Türk oyuncu olduğuna inandığım Sinan Gümüş, Burak yokken kadroya girebilirdi. Tren kaçtı, şimdi ben bile Burak'ın oturup, Sinan'ın oynamasını kaldıramam. Bruma-Sinan-Sneijder-Yasin 4 lü forvetiyle oynasaydı, gol rekoruna gidebilirdi. Denemedi, cesaret edemedi. Burak'da döndüğünde 5 li forvete, 1966 Brezilyasına benzeyebilirdi. Geçmiş olsun.

Alt yapılardan bir futbolcunun A takımda oynaması için ne yapması gerekecek? yarın 14 yabancı dolacak, Messi olsan ne yazar, hangi maç kendini göstereceksin? Duygun Yarsuvat'tan sonra Florya'nın çaycıları bile ben Başkan olabilirim deme hakkına sahip. Pazar büyük, dolandırıcı Kravatlı Eşkiyalar şimdiden menecerlerle kol bastı oynuyor. Bu Sinan Gümüş'ün takıma girme şansı var mı? Tarık Çamdal'ı kim aldırdı, Fatih Terim 1 maç Milli Takım'da oynatarak kol böreği gibi önümüze koydu, bu dalavereye kim ortak? Kim denen oynatıyor?, Para verdik diye Galatasaray Taraftarına görüntü kirliliği yaşatmaya kimin hakkı var. Topla bir sağ bek olarak gereğinden fazla buluştu, çok iyi taç atıyor demiştik, şimdi bir hünerini daha gördük. Orta diye tabir ettiğimiz, gelişigüzel içeri şişirişlerde her seferinde önündeki adama nişanlayabildi. Oynadığı bütün maçlarda çerçeveyi bulan tek şutu, Muslera'nın kalesine olan bu şebeği sebep ne olursa olsun oynatan futbol fakirinin Galatasaray kulübesinde işi ne? Sorular milyon tane.

Maç 3-0 olmuş, Sneijder uygulamalı ders veriyor, Yasin le beraber şov yapıyor, çocuğun gol atması an meselesi. Ama işte bütün mesele de bu, Sinan Gümüş'ün oynatılmamasının mantığı, Yasin'in iyi oynadığı maçta acil çıkarılmasının mantığıyla aynı. Kötü oynasa devam edecek, rezil edecek, bir daha gündemden düşürecek. Yasin 2 gol atsa başına bela alacak, Umut Bulut denen futbolu kaval kemiğiyle oynayan, Şebeke'nin biatçısı bir daha saha yüzü göremeyecek. Ustasının en büyük düşmanı Hagi'ydı, İmparator olma sevdasıyla kinini beraber taşımak zorunda kaldı. Çırağının kaderi de aynı, Sneijder nefretiyle yaşıyor, ama unuttuğu bir şey var,   Hamza'nın Mehmet Ağar'ı yok. Karşı cephe saha dışında çok güçlü.

Bizim diğer takım taraftarı gibi tabelayla işimiz yok, 4 tane yediği maçta hücum oynadığı için alkışladığımız Ramiz Köfte'yi 3-0 dan sonra ezildiği için dövüyoruz. Galatasaray'ın, işin ucunda kupa yoksa hiç bir maçta öncelikle misyonu, imajı kalesini savunmak olamaz. Tribünlere kimse gelmiyor diye şikayet etmeyeceksin. Senin maaşını 3 puan değil, futbol seyretmek isteyen taraftar verir, 3 puan için değil, tribünlere bir kaç bin kişi daha getirmenin taktiğini vereceksin, arayıp bulacaksın.

Bir kıyağımız olsun Ramiz Köfte'ye;

Maç kadrosunu kurarken yedek kaleci alma kardeşim. Muslera'ya bir şey olduğunda ha kalede kimse olmasın 10 kişi oyna, ha Eray'la birlikte Sinan'ı da geçir. Boşuna para almasınlar, sana bir tüyo vereyim, bildiğini sanmıyorum. Sabri çok iyi kalecidir, Sinan'dan, Aykut'tan, Eray'dan daha iyi kaleci değilse şerefsizim. İsteyen araştırsın, ben seyrettim. Boyu ufak en kötü çatallara giderse yer, diğerlerinin göğüs kafesinde delik var, nereye atsan giriyor.

Teknik bir liberolu sisteme dön, Şedju'yu Muslera'nın tam önünde en geride oynat. Normal bir set oyununda yarı sahamız ile penaltı noktası arasında bir yerde olsun. Sağına Sabri'yi, soluna Hakan Balta'yı koy. Top bizdeyken Muslera dahil 4 kişi savunma güvenliğinde olsun yeter. Koskoca Galatasaray neyi savunacak?, 1 adam artırdık. Sağ ve sol bekleri toplam 14 er km koştur. Dur koşamazlar deme hemen, bitene kadar saldırsınlar, 7-8 km yi ne kadar kısa zamanda yaparlarsa o kadar iyi,  O dakika gelince, Sabri-Hamit, Hakan-Olcan değişikliği yap, onlar da 7-8 km koşsun. Maksat takım koşu mesafesini artırmak.

Melo-Selçuk, 3-2-5 Hücum sisteminin çapaları.  Top kimdeyse o saldıracak, diğeri eskortluk edecek, bayrak yarışı gibi, bir birlerin kademesine girecek. Top rakipteyken ilk topa Melo basacak. Selçuk Melo'nun kademesinde, yanı başında olacak. İleriye atılmayacağına inandıkları hiç bir topu geriye, yana vermeyecekler.

Şimdi geliyoruz Galatasaray taraftarı kazandırma bölgesine. Sağ açık, sol açıksız 1 dakika bile oynamaz Galatasaray Hamzaoğlu.  Metin Kurt'lardan gelen harstır, haslettir. Bruma çok iyi olduğundan değil, açık olduğundan, hızlı olduğundan, adam geçebildiğinden, iyi hocayla iyi topçu olacağının sinyalini verdiğinden forvete ilk yazıyoruz. Sol açığa da Yasin'i. En öne tabelacı Burak'ı. Ne kadar çok topla buluşturursan, o kadar fazla değişiklik görürsün skor tabelasında. Kenarda bir öcü oturtacaksın. Pandev, Umut bulut Burak'ı korkutmaz, çizgi film gibi gelir hata yaptığında kulübeye bakması. Belki Alper Taş Altuğ gibi biri olabilirdi. Sinan Gümüş var ya demeyin, o benim ilk 11'imin prensi. Lafımın arkasındayım, Galatasaray kadrosu içerisindeki en büyük Türk oyuncudur. Burak'ın yanına yazıyorum. Sol açığa da Yasin'i koydum. Bruma yorulana, iyi oynayacağından umut kesilene kadar oynasın, bu kanıya vardığında Telles'le değiştir. İyi oynuyorsa dokunma, Emre Çolak takımın tek rezervesi olsun.

Sneijder'i sal sahaya, nerede istiyorsa orada oynasın, Galatasaray taraftarı kazandırsın. 10lar(Metinler, Hagi'ler, Sneijder'ler) Galatasaray müzelerine taşıdıkları kupalarla, aldıkları lanet olası 3 puanlarla değil, 1,2 ve daha fazla bebeği sarı kırmızılı zıbınlara sardıkları bebeklerle büyüktür.

Sarı kırmızı Beşikte uyunan bir bebek, pis ligimizin sonuncusundan yatarak, tırsarak, kan kusarak aldığın 3 puandan milyon defa daha değerlidir.

ÖZGECAN kardeşim, yaşadığın son günü unut, Nihat Doğan medya maymunun tweetini okuma, hayallerini ışıklarla paylaş.