22 Eyl 2021

Testi Kırılmadan; Kayserispor Maçı


1- Vesvese yapmıyoruz, korkuyoruz, testiyi taşıyan Baş Saka devamlı sendeliyor, belki yaşı çok ilerledi dengeyi sağlayamıyor, 5. maçta düşürdü. Neyse ki Kayseri testicilikte çanak çömlekte usta şehrimiz, çatlağı öyle bir telafi ederler ki orijinalinden daha sağlam olur. Neticede eşeği bile boyayıp at diye satan hemşerilerimiz bunlar. Kulağımıza küpe olsun diyelim yaramızı sarmaya bakalım.

2- Alanya maçı devre arasında taraftar soruyor ne yapalım Terim ne yapmalı. Yapmaması gereken tek şey takımın en teknik oyuncusu Morutan'ı çıkarmaktı. İyi ki yenemedik iyi ki Babel gol atmadı, Morutan diye bir futbolcumuz yoktu şimdi. Yine soruyorlar abi maç ne olur? bilsem sizle mi uğraşırım, Bahama'larda Karaibler'de romumu içer avokadomu yer kebap yaparım.

Ha şuna  derseniz varım. Maçı seyretmeyeyim kapatın beni bir odaya 6 soruma cevap verin. 

a)Savunma gol katkısı verdi mi, attı mı  demiyorum, pozisyona girdi mi? gol pası verdi mi?

b)Saldırı bekleri mesaisinin büyük bölümünü rakip yarı sahada oynadı mı?

c) Toplam pas sayısı 500 ü geçti mi?

d) İlk yarı savunma ve insan yiyiciler sarı kart aldı mı? (kırmızıyı sormuyorum kopyaya girer)

e) 6-8 numaralı mübarek Gala forması toplam 25 km den fazla koştu mu?

f)Stoperler kendi aralarında 20den fazla pas yaptı mı?

Bu kadar data bana yeter, maçın nasıl geçtiğini söylerim. 

3- Lazio maçında stoperler arası paslaşmanın birinde 3-4 oyuncu oyundan düştü, Kerem gol pozisyonuna girmişti, taktik icabıymış diye umutlanmıştım, ne gezermiş, Meğer rastgele doğal seleksiyonla pozisyon oluşmuş. Alanya maçında 36 pas yaptılar, sadece birinde topun arkasında birini bırakabildiler, o da hemen geri pasına dönüştü.

4- Biz eski taraftarları akılları sıra övüyorlar, 14 sene Şampiyon olmamışız yine de takımı ıslıklamamışız, arkasında durmuşuz. Bir kere 14 değil 13 sezon Şampiyon olamadık, 13 sezonda 14 hocanın kellesini aldık,  Kedi Bülent, Öner Kılıç, Çaycı Ahmet, Titrek İsmail'in yediği küfrün milyonda biri bile daha Babel'e edilmedi. Sizi temin ederim çocuklar, Babel bizim elimizde olacaktı, bu sezon Gebze'de toprak sahada sabah akşam çift idman yaptırırdık. Dayak yemediğine belki şükrederdi. 

Yok öyle yağma, götümüzde donumuz yok maça gideceğiz, senede 2 milyon yurodan fazla alan yavşak bizle taşak geçecek. Bu arada Ultraslan suç şebekesi durumdan vazife çıkarmasın. Bir an önce  elebaşları tespit edilip stada girişleri yasaklanmalı. Mehmet Abi yaşlandı, Çarli siroz oldu, Peygamber öldü, Cem tribünleri bıraktı, Kenan yurt dışına gitti, Haldun Üstünel palazlandı sete çıkmaya utanır oldu, en eskileri Yılmaz'ın da en iyi yaptığı şey kafa atmaktı, (kendisinden yarım metre uzunlara kafayı atabilir) tribünlere önderlik edebilecek vasfı olmayınca Beşiktaş tribünlerinden kovulan Sebo kapalıya takılmaya başladı. 

Bir Fener maçında geceden kava çıktığı haberi yayıldı, biri bıçaklanmış, leşe Sebo kondu. Şeriatçı, karaborsacı suç makinası bütün iyi çocukları tribünlerden kovdu. Die For You, Kadıköy'lü Aslanlar Sebo dayağını yiyerek dağıldı. Bando vardı bir maçta davullarını deldiler, tribüne girişlerini yasakladılar.  

Fatih Terim Ökkeş Polat marifetiyle Sebo'yu tribünlere lider yaptırdı. Osman Hattat uyanmış kovmuştu aslında, Lucescu geldiğinde tribünlere sokmadı, 3 maç dayanamadık, otobandan İmparator diye bağırttırıyordu. Şimdi büyüttüğü beslediği yılan tıslamaya kendini Başkan seviyesinde görmeye başlayınca rahatsız oldu. Kurtarın beni diye Sebo'nun tribünlerden kovduğu bizlere ihtiyacı var. Elbet elimizden gelenin fazlasını yapacağım. Belki de salgın nedeniyle karaborsa yapamadıklarından yolsuz kaldılar, haraç istediler verilmedi diye futbolcuları dolayısıyla Terim'i ıslıklıyorlardır. Bu sezon benim Sebo'yu tribünlerden kovma yılım olacak. Bu kadar tarih diyalektiği dersi yeter biz maça dönelim.

5- İlk iki maçı kazanınca demediler de puan kayıpları gelince bahaneleri hazırdı. Gençleştik bize zaman verin, yürüyün lan. Gidin Beşiktaş'lıya akıl verin onlar taraftarına böyle söylesin. Dünya'da maçtan anlayan tek taraftar Gala taraftarıdır. Ortalama görüşü Dünyanın en büyük Hocasıdır. Son maç çıkan 5in toplam yaşı 119, giren 5in 145. İyi ki Arda sakat, kulübede olsa koy bir 15 daha 160. Takım ihtiyarlaştırılmış diyeceksiniz. Aklımızla alay mı ediyorsunuz. Son 4 maç 20 oyuncu değiştirmiş, girenlerin golü asisti, gol pozisyonu bile yok. Üstelik cepteki maçları vermişler. 

6- Golcüler henüz gol atamadı, golcüler derken Mohammed'i sayma son saniyede kimsenin ne olduğunu anlayamadığı pürüz çıkmasa yoktu, yerine de kimse alınmayacaktı. Böylesi bir vukuatla ne kadar oynayabilir ki. Oynasa da nasıl olsa kaçacak kendine oynar, ben olsam kadroya bile almam. Ne dedik gol atamadılar, öyleyse işin kolay, atamayanı değiştir, o da atamazsın diğerini koy, o da atamasın başa dön, devre arasına  kadar kadar idare et  bir kaç tur atmış olurlar, bir bakarsın bu rekorun daha sahibi de sen olursun. 3 santraforu hiç gol atamayan takım Hocası. 

Kontrollü kaybedişlerle yürü, kapanabilme ihtimali olan bir fark ye, sezonun 2. dönem at pazarını gör, piyasaya çık bir kaç futbolcu daha aldır.

7- deseler ki 10 oyuncu değiştirme hakkın var, illaki 10 değişiklik yapacak. Sonra bir bakıyorsun dünyanın öbür ucundaki futbolcu babam diyor, mesaj atıyor. 10 dakika beni oynatsa ben destan yazarım. Elimden gelse UEFA ya ricada bulunurum, sakatlık harici Gala'da oyuncu değişikliği yasaklansın. Başkan çömez olmasa toptan anlasa bu yasağı uygular. Bugüne kadar çıkanın yerine girenin daha iyi oynadığı görülmedi. 

8- Takımın en iyi 3 oyuncusu maça getirilmemiş, aklı sıra kolay maçta rotasyon yapmış ne demekse. 37 yaşında Ronaldo'yu bir maç dinlendirmek akıllarına gelmiyor, biz 20 yaşındaki bıraksan aynı tempoda 3 maç arka arkaya oynayabilecek adamı dinlendiriyoruz. Yani ritmini bozuyoruz. Göreceksiniz Berkan ilk oynadığı maçta kötü oynayacak.  Ama korkmamıza endişe etmemize gerek yok ilk yarı topu rakip 18 e bile sokamayız, havara çağrımıza Babel yetişir. Nasıl olsa Kayseri'de tanıyan yok, biz tv başında küfür etmekten çene felci geçiririz. Kötü futbol garanti, Emre Kılınç bir mucize yaratamazsa yazın en az 2 puan kaybı.

9- Gelecekteki büyük futbolculardan biriyle tanışacağız. İsmini söyleyemedim, Kıvırcık diyeyim. Kimse kapamadan her şeyi bilen hocamız kapmış. Alt yapı rezerv takımıyız ya, hiç bir iddiamız yok turnuvalarda futbolcu yetiştirmeye bakalım. Bir kaç maçta o çocuk zevk yapsın.

Benim sakinleştiricim hazır, siz bu yazıyı okurken ben bir kaç duble daha götürmüş olurum. Stoperler bir birine pas verdiğinde, geriye doğru oynandığında ben aklınıza geleyim. Ağır küfür ediyorum.

Haydi Cim Bom bakarsın o maç bu maçtır. Eğri gemi doğru sefer yapar da Liverno Balotelli'yle dün Arabacılara acı koymuş tebessüm yarım kalmaz.

19 Eyl 2021

Testi Kırılmadan; Alanyaspor Maçı

 


1- Tribünleri kurup hala maça giden 3-5 kişiden biriyiz ya, hayatımızı Galatasaray yüksek ideolojisine göre şekillendirmiş, uğruna kavimden kardeşten vaz geçmişiz ya, 3 kıtada Kutsal Galatasaray bayrağı sallamışız, 21. Meridyen'de Cim Bom diye anırmışız, en büyük maceralarda tribünlerde zafer naraları atmışız ya, mottomuzu belirlemiş iki üç ve daha fazla taraftarı fanatik yapmak demişiz ya, Galatasaraylı bir karıncayı bile incitmeyiz diye anons etmişiz ya, burada bir nefes alıyoruz.

Galatasaray kazanınca Galatasaraylı haşarat sürüsü, böcek takımı durumdan vazife çıkarıp ben de bir çeşit  karıncayım nasıl olsa zannıyla saldırıya geçti. Fatih Terim bana nasıl geçirmiş, hani takım leşmiş, çöpmüş, ağır hezimet yiyecek demişim, kısaca benim sevinmemem gerekiyormuş. Bana taktik, felsefe dersi verenler, küfür edenler, tehdit eden çakallar. 

Ulan ben Gala gol attığı zaman top daha gol çizgisini geçmeden taklaya başlarım, ulan ben kaç kere demedim mi futboldan anlamam, taktik bilmem, futbolcuların çoğunu tanımam diye. Ben forma seyrederim, içindeki adama bakmak son işimdir. Benim için önümdeki maç, hayatımda ilk defa Gala'yı seyrediyor olacağım , seyrettiğim maç ise son maçtır, sanki bir daha seyretmeyecekmişim gibi gelir. O yüzden öncesine bakmam, kendime göre parametreler belirlemişim, takım o parametrelere uymuşsa tabela ne olursa olsun sevinir, uymamışsa küfrümü eder, son düdükle beraber başka Gala maçı olacak mı kaygısına kapılırım. Gala şampiyon olursa halayların başına yine ben geçer mendil sallarım. Olamazsa hepinizden daha çok derde düşerim. .

Kimseyle futbol tartışmam, benim konum Galatasaray öğretisine yaşam biçimine katkı yapabilmek. Okuma kardeşim rencide oluyorsan, çek git çok mu zor, ha beni bir yerlerde kıstıracaksan da hodri meydan. Tribünler bana miras kalmadı, ben o savaş alanlarını gelecek Galatasaraylı nesillerden borç aldım. Sağ selamet teslim etmek boynumun borcudur. Takım galip gelmişken hükmümüzü yazalım da az küfür edin bari diyelim, sonra maça geçelim. Sihir burada yatıyor, sen bunu çözmeye bak.

a)Fatih Terim futbol takımı hocası değildir, futboldan anlamaz 

b)Ölene kadar takımın başında Fatih Terim kalsın. Galatasaray'ı yönetebilecek bir hoca Dünya'da yok.

2- Testi kırılacak diye bir iddiamız yok, ne var ki ödümüz kopuyor, testiyi taşıyan çok sakat taşıyor, her an düştü düşecek.  Daha ilk 4 haftadan kana kana su içiyor olabilirdik. Hiç bir maç rahat değiliz, bir çok sebebi var. Oyundan memnun olan varsa ben değilim, bekleyelim diyenlere de katılmıyorum. Benim beklemeye zamanım yok, baştan söyledim, ben son maçımı seyrediyorum, ya bir daha maç olmazsa!

3- Bizim maç kazanmamız için bir an önce ya 3. golü bulup hakemi oyundan düşürmemiz ya da 80. dakikalara 2-0 önde girmemiz lazım. Mutlak bir hata yapıyoruz, yine yapacağız, bir golü de Şebeke illaki atar, gördük 2 gol yetmiyor, 

4- Ne yapmalı? 6-8 numaralı formalar toplamda 26 km koşmalı. Beşiktaşlı kazmalara tanınan hakem toleransı, topa dalış opsiyonu Berkan'a tanınsa 18 e topu sokar adamı sokmaz. Tek başına 15 km koştuğu maçları göreceğiz. Maçı televizyondan izleyenler için dikkat etsin topla beraber kadrajdadır.  

Biz maçları 11 e 11 oynamıyoruz, 0-0 başlamıyoruz. Alanya maçı Lazio maçından zor, kudurtulmuş doldurulmuş, bizim maçtan sonra kıyamet kopacağına inandırılmış bir takıma karşı oynayacağız. Her maçımız aynı, rakipler ise deniz anası, sümüklü böcek taktiğiyle oynayan Şebeke takımlarına karşı oynuyor. Dün gördünüz Antalya ilk devre bize 2-0 galip olsa ikinci yarı bizi recm ederler yine kaybetmezlerdi. BJKFB kendi aralarındaki maçlarda bile puan kaybetmez, bir yolunu bulur 3 er puan verirler. Biz kendi kefenimizi kendimiz dikeceğiz, her maçı kazanırsak Şampiyonuz. Benim turnuvadaki hesabım bu. 12 kişi oynayacaksınız çocuklar, her biriniz normalden %10 daha fazla koşacak, savaşacak, savunacak, Şebeke'yi yeneceksiniz.

5- Emre Akbaba hayatının en büyük maçlarını bize karşı oynadığı için kendini Florya'da bulmuştu, Lağım medyası dolduruşu Gala futbolcusu objektifiyle oynayabileceği en büyük maçını oynayacak. Aynı şekilde Bülent Korkmaz hayatında hiç bir takıma olmadığı kadar kinle takımı sevk ve idare edecek. Hazırlıklı olunmalı, ilk yarıyı sarı kartsız geçmeliyiz.

6- Geçen maç Morutan'ın ismini doğru söyletmeyi başardık, bu sefer Çiko'da patladılar. Atlayan varsa bir kez daha yazayım. T nin altında kuyruk varsa ts diye okunur, Mo rut san. Çi kıl da u okunacak. Da u derken sanki tek hece gibi dau denecek. Benzetmeleri çok severim, ilk benden duyun. İlk yarı bitmeden taraftar böyle çağıracak. Morutan; Karpatlar'ın Messi'si, Çiko; Tuna'nın Sneijderi. Haydi hemşerilerim düşler sahnesi sizin.

7- Lazio maçında Kerem'in girdiği gol pozisyonu, stoperler arası paslaşmayla eksiltilen 2- 3 adam sayesinde oldu. Ders niteliğinde özeti bir kere daha izleyin. Böyle paslaşmalar yapın canımı yiyin. Stoperler büyük takımın en önemli kozlarıdır, gole katkı yapacaklar, saldırı bekleri oyunun genelini rakip sahada oynayacak. Toplamda pas sayısı 500 ü geçmeyecek.

8-Taylan ya banko oynayacak, ya hiç oynamayacak, sonradan giren Taylan'ın katkısı olmaz. İyi çocuktur efendidir, acır, ama Berkan acımaz, canını almadan bırakmaz, her zaman ki gibi en büyük kozumdur. Rotasyonmuş dinlenmeymiş, hadi lan, 20 yaşındaki çocuk bir günde iki maçı aynı tempoda rahatlıkla oynar. Futbolcu ne kadar çok maç oynarsa o kadar form tutar. Aynı takımla çıkması çok iyi olmuş. Uzun yıllardır ilk defa sıfır çöple, tamamına kefil olacağım bir 11 le sahada. 

Haydi bizimkiler 4 ünüz formayı kaptınız, bizde fasulyeden Türk oyuncu oynatmak yok, hepiniz ananızın ak sütü gibi hak ettiniz, 5. 6. Türk oyuncu girdiği zaman içim rahat olacak, işte o zaman durdurulamayacak bir takım olacağız. Pek yakında.