27 Nis 2010

Ne Bok Yedik Usta

Bilindik bir hikayedir, lafın tamamı aptala anlatılır desturuyla kısa geçelim. ''Bir ağa, yanında ırgatlarından biri, kağnı ile kasabaya gidecek olur vakti zamanında. Mola verdiklerinde ağa taşak geçmek için yerdeki öküz bokunu yerse kağnıyı ırgata vereceğini söyler ve ırgat boku yer. Dönüşte kara kara düşünen ağasına mola verdikleri bir anda, ''ağam pişman oldun galiba, istersen şu öküz bokunu sen ye kağnıyı sana geri vereyim'' der. Ağa boku yer ve kağnıyı kaprtırmaktan kurtulur. Şen şakrak dönerlerken ağa ''biz bu ticarette ne kazandık, ne kaybettik'' diye sorar.

''İkimizde boku yedik ağam ikimizde''

Kazananlar Boklu Dere'ye döndüler, götleriyle gülüyorlar.

Ligin zirvesindeki takıma bakın. İki gol kralı yedek kulübesinde oturuyor, İspanya gol kralından Allah razı olsun, daha ne yapsın çocuk?  Atamadı işte garanti golleri. 7 gol atıp 7 maçı galip bitirmişler. Golleri kim atmış? inanılır gibi değil. Bu kadar kötü futbolu, bu kadar kötü futbolcularla oynayan takım şampiyon olacak. Peki bu şampiyon takım hangisi?

Kimse kimseyi kandırmasın ki, şampiyon takım falan yok ligimizde. Bir tarafta Aziz Yıldırım, diğer tarafta 2 salak, 1 şampiyon olacağını sanan talihli, 12 işbirlikçi. Teke tek maç yapsalar Aziz Başkan her sene şampiyon olur. Dünyanın bütün profesörleri, şifreci Don Brown, Hawkins bir araya gelse böyle bir plan yapamazlar. Ligin en kritik haftasında bu kadar verimi aldın ya Aziz Yıldırım, tek kelime söylüyorum sana bütün içtenliğimle. Kinaye falan değil, HELAL OLSUN.

Öyle bir takım kurdun ki, kendine değil takımı bizim salaklara kurdun. Leo'yu geçirttin kaleye, Peypır Muun'daki toplantıda, Beşiktaş'ın kovduğu Hazreti Balta Gökhan Zan'ı alavere dalevereyle Galatasaray'a kakaladın. Beşiktaş'ın aldığı Mehmet Topuz'u da Kadıköy'e. İmparatore'nin Türk futboluna en büyük kazıklarından, Kazma Servet'le beraber oynamasını sağladın Reykart'ın. Çok geç de olsa Reykart uyandı, kovdu Servet'i ama olsundu, sayesinde leş kuşları yeterince beslenmişti. Gerçi hala uyanamadığı biri daha vardı senin Galatasaray kadrosuna koydurduğun. 16 numara hala sana hizmetini sürdürüyor başkan.

Yıllar önce Beşiktaş seri şampiyonluklar alırken, yönetici Selim Soydan demişti.'' Beşiktaş'ın kazma bekleri Samet, Ulvi, Kadir'i transfer edelim'' Ne demek istediği sonra anlaşıldı,'' bu adamları alıp oynatmayalım, zaten oynayamazlar, Beşiktaş'ı bozalım, Beşiktaş'ın suni dengesini bozamazsak şampiyon olamayız''

Benim Kasımpaşa maçından önce yazdığımı bugün Hıncal Uluç yazmış. Yekta'nın ve Sercan'ın seneye hangi takıma gideceklerini bir takip edelim lütfen.

Kalede Leo, Servet, Gökhan Zan, 16 numara bizden. Tabata, Nihat kahveci Beşiktaş'tan. Gerekirse kullanacağı Şampiyonluğa yakın Anadolu takımından pişmiş aşasu katmaya aday futbolcu. (Sercan, Volkan, olmadı gerekirse İvankov) Orta sahaya oyun  kuramayacı bizim Başkan. Gol atmamaya programlı Mustafa Denizli, Forvete dolandırıcı Tüpçü. Olmadı kıdemli bir yan hakem(orta hakemler bu ara çok kamerayla izleniyorlar, operasyonlar yardımcılara, hem harcaması kolay oluyor) Sindirilmiş Federasyon başkanı. Bütün bunların başına da hoca olarak sülük Türk Spor Medyası. İşte büyük ligimizin büyük takımı. Her sene Şampiyon.

Böyle bir takımın başkanı da yaksın purosunu, maçları izlemeye bile gerek yok. Sene sonunda gitsin ilgili makamdan kupasını alsın.

Elimde imkan, cebimde para olsa moda şimdi bir film de ben yapacağım. Yılmaz Vural'ı doldurdular önce, daha doğrusu dolmuş gibi yaptılar. Daum'la ilgili bir kaç kem söz söylettiler. Yani usta Yılmaz, can düşmanı Daum'u yenecek ha meraklanmayın. Aklınıza kötü bir şey gelmesin. Hem kümeden kurtardık Kasımpaşa'yı, son haftalara Barça gibi futbol oynayarak girmesini sağladık. Bu ne demek? bizim lig için dandik bir maç çıkarmak demek. 11 kişi defans yapmayacaksın, Don Kişot'sun ya kısa, teknik paslarla, çalım denemeleriyle idare edeceksin. Maçı gergin oynayarak bir kazaya sebebiyet vermeyeceksin. Sert girmek yok, abanmak yok, kazayla gol pozisyonuna girersen vur Lugano'nun üstüne günah senden gitsin. Ey kaleci Murat, bizden ekmek yedin, daha fazlasını da hak etmelisin. Vakit geçirmeyeceksin, topa sahip olduğunda önünde Pike var Doni Alvez var onlara ver topu şişirme. Yılmaz, şimdi ne gerek vardı, bütün bir sezon kapıştığın, parasını kıskandığın ve yüzde yüz de haklı olduğun Daum'a 70 milyonun önünde yalakalık yapmana.

Ama aslında o yalakalık değildi yaptığı, bize mesajdı. Bakın benden umut bekleyen varsa nesli tükenmemiş futbol sevdalısı. Ben de bir emir kuluyum yani, bunca yıldır yaptığım şaklabanlıklar bi işe yaramadı. Bırakın kalan ahir ömrümü sermayenin kemil yalayıcısı olarak tamamlayayım. Mesaj alınmış, adam listemizden çıkarılmışsınızdır Yılmaz Vural.

Hafta boyunca Galatasaray ürkütülmemeye çalışlıldı. Yapılabilecek en iyi şeyi yaptı takım. Aykut tarihinde antrenman maçı dahil, gol yemeden bir maç bitirdi. Kafaları karışık, Arda ve Sabri dışındakiler oynanan tiyatroya Fransız'dı. Gol atmak için sezonun en iyi performanslarını gösterdiler. Taraftar ikiye bölündü, kronik Galatasaraylı'lar, Fenerbahçe'ye şampiyonluğun gitmesine tarafsız kalamıyorlardı. İşte kaptanlar, büyük liderler böyle anlarda ortaya çıkarlar. Tarihte belki ilk defa Arda, böyle bir yol kavşağına geldi. Boşuna ticaret yaptılar, sonunda ikisi de boku yedi. Ben Galatasaray kaptanı olsam, sahada işi bitirirdim. Ömer'le anlaşırdım. 85. dakikaya kadar aslan gibi oynardım aynı oynadıkları gibi. Sonrası daha önceden belli olacaktı. Ve maç mutlaka biri tarafından kazanılacaktı. İki gündür maymun gibi bütün Galatasaraylı'lar. Bok yemenin nahoş tadı var damaklarında.

Geçen yıl, 4. olan takıma, Elano, Keyta, Leo, Caner tansfer edildi, başlarına Reykart getirildi. Yetmedi Lukas Neil, Co, El Çiko fazla mesai yaptılar, 4.olmamak için son 3 gazoz maçına çıkacaklar. Benim suçlularım bellidir. Büyük pasta Adnan Gillerin, sonra Servet ve 16 numara'nın. Sonra taraftarın kalanı da büyük Surinamlının.

İdam sehpasında Temel'e sormuş savcı,''son bir sözün var mı?''

''Bu bana bir ders olsun'' demiş Temel, Geçen yıl bu zamanlar da Temel sizdiniz, onun kadar olamadınız, yazıklar olsun.

25 Nis 2010

Ligin En Büyük Maçı; Galatasaray 0- Bursaspor 0

Seyrettiğim en büyük 0-0 biten maçtı. Ve bu sene Galatasaray'ın oynadığı en büyük maçtı bana göre. Büyük oyunun sebebi var tabi. Kendiliğinden oynanmıyor. Büyük futbolu büyük futbolcular oynar. Sezonun ilk yarıda oynanan Bursaspor maçından, Gökhan, Leo, Balta(sol tarafta değil ) 16 numara, Kazma Servet, Kewell(sakatlandı), Uğur yok. Ve oyun planı tamamen değişmiş. Bu değişim en çok Aykut'a yaradı. Hayatının en büyük maçını oynadı. Kurtarışlarını bir tarafa bırakıyorum, Aziz Yıldırım'dan özel prim alır muhtemelen ama ben topu oyuna sokuşlarına hayran kaldım. Ve şu ana kadar hiç sevmediğim kaleciye acaip sempati duyuyorum artık.

Oyun planı kaleciden başlıyor, kazmalardan arınmış defans kaleciden topu alıyor. Kabak belki Leo'ya patladı. O kazmalarla oynadığından topu istemiyorlardı. İstese ne yapacak, 5 metre isabetli pas atamayan futbolcuya bu kadar nasıl dayandı Reykart hayret.

Değişik duygularla izledim maçı. Ne yalan söyleyeyim kaçırdığımız gollere pek yanmadım. Hatta 16 numara girdikten sonra itiraf edeyim ki yenilmemizi istedim. Eğer yenilseydik cezayı ona kesecektim. Yine de kesiyorum, yine de söylüyorum o bile kesemedi Galatasaray'ın temposunu. Şu takım, bu oyun planıyla oynasa şimdi biz 10 puan fark atmıştık 2.ye.

Elano bu maçta bile sakınarak oynadı. Şunun şurasında kalmış 3 maç, umurunda mı ölüm kalım maçları? O Dünya kupasını düşünüyor, kazasız belasız kadroya dalmanın planlarını yapıyor. 70. dakika bizim herhalde değişiklik yapma istasyonuna varış saatimiz. O dakikada tren duruyor, içerdeki oyun ne olursa olsun değişiklik yapılıyor. Ne menem bir futbolcu olduğunu anlayamadığımız, yalvara yalvara kulubeye attığımız 16 numara oyuna giriyor. Takım, Bursa'yı boğmuş, 3 dakikada 3 net pozisyona girmiş, oyun forselenmiş. Dedik tren istasyona yanaştı, tren dediğimiz marşandiz, yük treni. Kargo değeri yüksek bir değer indiriliyor, mal bindiriliyor.

Aynı anda para verdik çöpe gitmesin hesabı, Jo oyuna alınıyor. Adam gol atsa bile ben şüphelenecem Erman Toroğlu gibi. Aleks'e kıyak olsun diye attı diyeceğim, iftira atacağım ama nerdeee? Nerdeyse giren golü çıkaracak. Takımın bu büyük temposunda Arda Turan'ın katkısız oyunu devam ediyor. Ne yapsın çocuk, onun da benim gibi kafası karışık. Bütün Galatasaraylılığımla eminim ki, eğer Fenerbahçe yenilseydi, bu takım Bursaspor'u hezimete uğratacaktı.

Bursaspor'a da helal olsun diyorum. Karşılarında sezonun en iyi maçını çıkaran bir takım ve hayatının en iyi performansını gösteren kaleci Aykut vardı. Bilmiyoruz, belki Aykut bir 5 sene daha kendini garanti altına almıştır. Kalan 3 maçta gol yesin ben ona hesap sorarım. Kalede bu şekilde duracaksa seneye de durabilir. İstediğim budur, topu en yakın adama aktar kardeşim,sonra kurtarabildiğini kurtar. Leo'yu deri ceketle tribünde görünce içim acıdı. Sen kalk İspanya liginde 10 sene aralıksız kaleye geç, burada maymun ol takımını tribünden izle.

Ah be Büyük Surinamlı, bu olup bitenleri daha önce niye ön göremedin? Nerden bileceksin, Türk Milli Takımının stoperleri bende diye sevinmişsindir hatta.  Yanındakiler de seni uyandırmadı, bilseler uyandırırlardı, ama o zaman da kendi aptallıkları ortaya çıkacaktı. Gökhan Zan tam Çanakkale Dardenel'e geri dönmek üzereyken Florya'ya aldılar deler mi sana bu adam kazmadır oynatma diye? Şimdi bütün futbolcuları tanıdın, eğer bu maçta Servet oynasaydı kesin yenilirdik diye ahkam kesmeyeceğim. Biz Servet'le şampiyon  bile olduk  ama şöyle bir oyun oynadığımızı hatırlamıyorum.

Artık biz de devre dışı kaldığımıza göre bütün sinerjimizi Bursa için kullanabiliriz. Fener 2 saat önce ne güzel dostane bir şampiyonluk maçı oynadı. Fark olsa Yılmaz Vural kabul etmezdi, zor kazanılmış süsü verilen bir galibiyetle 3 puan tereyağdan kıl çeker hesabı alındı. Bütün hafta boyunca çakma Barcelona ayarı verildi Kasımpaşalılara Onlar da hazır kritik olmayan bir maç yakalmışlar üstelik bütün gözlerin izlediği bir maçta normalde en azından beraberliğe yatmak varken kısa paslarla varyete çekmeyi yeğlediler. Bizim çaı hatırlayan vardır Kasımpaşa'da, son dakikalara önde giren Murat, tek başına 20 dakikayı çalmıştı. Bu maçta Valdez oldu, ayağıyla eliyle topu bir an önce oyuna sokup, bir an önce gol yemenin telaşındaydı. Guiza Galatasaraylı olmasa hezimet gelirdi. Cenk'de şunun şurasında futbolu bırakacak, sistemin ucundan yakalama ihtimalini çöpe mi atsın? Pisliğe taş atıp üstüne mi sıçratsın? Bu kafayla ben futbolcu olsam boş kaleye bile Fener kalesine gol atmam. Son 8 maç,7 si 1-0 bir tanesi 1-1 helal olsun nediyelim. Hile hurda, yalan dolan, sistem böyle çalışıyor. Her sene bir imalat hatası takım çıkıyor. Bu senekinin federasyonda dayısı, memleketlerinde kabadayısı(başkanı) olduğundan hala direniyorlar, ruhlarını teslim etmediler daha yüce Rabba. 9 canlı çıktı bu sezonun Anadolu beyi. Bu saatten sonra onların tek yardımcısı, ebedi dostları Ankaragücü olacaktır. Onun da tepesinde çöreklenmiş Fenerbahçeli  belediyecileri ne kadarına izin verir bilinmez. Futbolcularının delikanlılıklarına kalmış, bugünkü Kasımpaşalılardan umarım daha delikanlı çıkarlar.

Aslına bakarsanız çocuklar biz olamadık Fener'de olamasın derdindeysem şerefsizim. Bu Beşiktaş olacağına varsın Fener olsun derdim, ama iş Bursaspor ve gerçekten hak ettiler. Eğer futbolsever kararı diye bir merci olsa kesin şampiyon ilan edilirlerdi.

Bize geçmiş olsun, bu haftadan itibaren seneye oynayacak futbolcularla çıkalım, onlar belli değilse en azından seneye olmayacakları tatile gönderelim de boşu boşuna otel parası, yemek parası ödemeyelim.

Maçı televizyondan, şehir dışında kalabalık bir mekandan izledim. Bu yüzden taraftar hakkında bir şey yazamıyorum. Yanlız, beraber seyrettiğim Anadolulu Galatasaraylılar gerçekten saflar. Adamlar maça sadece o maç gözüyle bakmaya alışık olduklarından ince hesap içine girmiyorlar, hesap   kitap yok onların defterinde. Sorsan kim lider haberleri yok. Eminim tribünde, televizyon başında ah bi gol yesek diye yalvaran Galatasaraylı az değildir.

En azından tek de olsam, bendeniz.
Maçın en iyi adamı yine Lukas Neil'di, Hakan Balta, Mehmet Topal mükemmel oynadılar. Baros, Keyta iyiydi. Ve son maçlarda ki gibi 11. adam Sabri'ydi. Yeni damattan artık bir şey beklemeyelim, bırakalım çocuk balayına çıksın. Bursasporlu bütün futbolculara yürekten tebrikler, kalecilerine ve Ömer Erdoğan'a benden birer bonus. Yolları açık olsun, eğer lider girerlerse son maçta aralarında olacağım.