23 Eyl 2023

Beşinci Yıldızın Arifesi 5; Başak City- 1-2 GALA


Yol 24 yolu yani Şampiyonlar Ligi maçları ancak yola nasıl katkı verecek, köstek  olacak ona bakıyoruz, ve Kerem dosyasını açıyoruz.  Son söyleyeceğimizi önce söyleyelim, futbolda nefret ettiğim kelime ''rotasyon'' yani hocaların ömrünü uzatmada kullandıkları bahane argümanı. Bana ne kardeşim, istersen gazozuna maç oyna, istersen Bulvarspor'la kupa maçına çık. Kadro gurubunun içinde en iyi 11 le sahaya çıkacaksın.

Kerem'i dinlendirmiş aklı sıra, o zaman  ikizi İcardi'yi de dinlendireceksin. Kerem yokken topla buluşamadı, oyun ezberiydi. Sen git yeni taraftara anlat, bir kaç çapulcu protesto ettiği için korktun oynatmaya. Aslında protesto yok, tribün dilinden anlamayanlar anlamaz, pozisyonlar kaçarken, direkten dönerken her kafadan bağımsız bir ses çıkar, ah vah, bu kaçar mı, yavaş vur, hızlı at, 50.000 çeşit ses, desibel oluşturur adına  uğultu dersin, ne protestosu. 

Dünyanın futboldan anlayan tek taraftarıyız, ilk yarı 4 pozisyona giren sağ açığa kötü oynadı demek futbol cahilliğidir. Kerem istese o pozisyonların hiç birine girmez paşa paşa oyununa devam ederdi. İlk 11 başlamalıydı, eğer dinlenecekse de görece daha kolay İstanbul maçı olurdu, belki Zaha biraz daha toparlanmış yokluğunu aratmazdı.

Nelsson konusuyla Şampiyonlar Ligi'nden anamızın ligine döneceğiz. Kız arkadaşı doğum yapacakmış, beyefendi ebe sanki, Abdülkerim'in karısı ambulansta bekliyor. Zaten kesik yiyecekti, bahane. Eğri gemi doğru sefer yaptı gol pozisyonuna giremeyen Nelsson'dan kurtulduk. 

Kör topal tabiriyle gidiyoruz, sakatlar, idmansızlar, son dakikada gemiye binenler, son istasyonda son biletle trene atlayanlar. Hocaların işine geliyor aslında, takımım 8. 9. haftada oturacak. Geçen sezon Gomis olmasa takım oturana kadar İcardi'ler, Mertens'ler gelene kadar nakavt olmuştuk. Bereket Şampiyon kadro korundu ölüsü maçları kazanıyor. % 40 la oynuyoruz en fazla , %70 e çıktığımızda isterse kalede Muslera 10 sezon daha kalsın. Çerçeveye top gelmez. Momentumu düşürecek hamle yapmasına gerek kalmaz. Bu işin kesin çözümü federasyonda, 15 ağustos son gün, bu tarihten sonra aldığın futbolcuyu ikinci yarı oynatırsın lisans vermem, bitti. Oyun başlamış sen adam alıyorsun büyük haksızlık, Kayseri hazır olmayan Gala'dan puan aldı, Pendikspor en kuvvetli Gala'ya karşı oynayacak. 

Okan Buruk'a saldırmıyoruz, su yoluna giderken fiske vuruyoruz, testi kırılmadan elimizden gelen zerre kadar bir şey varsa Galatasaraylılığımızın olanca heyecanıyla sanki kulağına gidecekmiş gibi fısıldamaya çalışıyoruz. İstersen yüzlerce daha hata yap, taşırız, senle yola çıktık, yola çıktığımız adamı yolda bulduğumuz adamla değişmeyiz. Bu kaçıncı gol yiyişin adam değiştirirken, değiştiremezken, bu da mı tecrübeye dahil. Senin adamı çağırmanla, adamın oyuna girmesi en az 10 dakika bandajını saracak takacak, tekmeliğini giyecek, kolyesini çıkaracak, formasını düzeltecek, oyunun durmasını bekleyecek, dursa bile kaptanın 100 metre ötede olduğu için oyunun başlamasına engel olamayacak, golü yiyeceksin. Konu gelmişken yineleyelim, her maç en az 3, 5 defa pozisyonları VARlık olan Gala'da kaptanın kaleci olması büyük bir salaklıktır, kimse kusura bakmasın. Başka hafifletici kelime bulamadım.

Rams Park'ta olsa anlarım, taraftarın maç bitmeden Metro'ya koşturmasına izin vermiyorsun ki esastan haklısın, usulen şova geçebilirsin. Her futbolcunun bireysel topla cambazlığı olur, şov serbest de, maç uzasın diye hakemi ıslıklarlar. Senin yol bizi derbeder ediyor, totem mümini yapıyor, fazladan bir kaç dubleye mal oluyor, 30 milyon içinden bir kişi bile son dakikalarda taklaya gelirse sebebi sensin Hoca.

Dünyanın en büyük hocası bize karşı oynayan Çağdaş Atan'dır. Puan alamazsa hayatı kayacaktır, nitekim Kayseri maçında aldığı 1 puanla takımın yarısını revire göndermiş, 2. 3. maça çıkaramamış, kovulmuş. Rıza bir bu 2, mottoları; Gala'dan puan alın, gerekirse hepiniz hastanelik olun, ben bir kaç maç sonra kovulayım. Yine öyle bir maça çıktık, Emre boşuna kaçmamış, kümede kalma mücadelesi yapacak takımla, Şampiyon'a dayanabildiği kadar dayandı. Biraz daha kısmeti olsa bu hakemle yine puan alması işten bile değildi. 

Hakim'i çözemedim, gol atsa da atmasa da kötü de oynasa yorum yapmam. Ülkesi cehennemi yaşarken, top oynaması bile tuhaf. Acıları biraz hafiflesin bakarız. Tete tamam, ekspres yol aldıkça jeneriklik goller asistlere hazır olabiliriz. Angel ilk topa değdiğinde 5. maçı göremez demiştim, sözümde durdum, Zaha için de 10 dakikaya daha ihtiyacım var, sanki kıl bir futbolcu, halı sahada oynayan eski iyi futbolcu müdür gibi, zevkine oynuyor. Sakat makat değil, en tehlikeli ligde 30dan fazla maça çıkmış. 

Çok rahat 3ü bulup, dinlenecekse takımı oynatarak dinlendireceği maç  Muslera'nın bilmem kaçıncı defa gol üçgeni dışında kalmasıyla riske girdi. Yara sarma maçı diyelim, takımı özleyelim. İşimiz var, söz verdik Mayıs'lara bırakmayacağız.

GALAXI

Muslera 5; 10 verecektim, kadrajda görünmediği zaman canımı yesin, dünyanın en büyük kalecisi, top geldiği zaman her kaleci gol yiyebilir, maksat kaleye top gelmeden gol yiyebilmek. gitti 5 puan.

Boey 8; Sol açıklar sırasını savdı, ikinci turu atıyorlarken, acaba sol beke mi geçirsek, Angel patlak çıktı, Kazo sakatlandı, her maç Apo oynayamaz. Hem düşüşteki Kerem'i iter, hem içeri kat ederek şut atar, hem de sol açıkları sıra dayağından geçirir.

Sanchez 9; İşte benim stoperim, sakin teknik kaleciyle oynamayan, gol kovalayan. Nelsson'u kakalayacağımız bir pazar varsa bu gece kakalayalım gitsin

Abdülkerim 8; Kafa maçta kulak ambulans sesinde, kaleye geçir sırıtırsa namerdim. Okan sakatlansa koy kulübeye takımı yönetsin.

Kazımcan ?; Ah be çocuk, bu yaşta bu ne kısmetsizlik, tam adamı taca attık, tam seni içeri soktuk bekle bakalım kaç leylim maç kaçıracaksın.

THOR 6; her maç 8 numara değişirseniz ben ne yapayım kardeşim. Ben savaş tanrısıyım savaşırım sonuç beni bağlamaz. 

Oliveria 6; tam bir bela futbolcu, Hocaların hiç sevmediği. Oynatmasan olmaz, oynatsan olmuyor, ben olsam kadro dışı bırakır kurtulurum bu vesveseden.

Hakim 6; Tam çok kötü oynuyor dediğim anda 18 dışından kurtarılması imkansız bir vuruş yaptı, cılız denen bacağından, gerilmeden. Prekazi'ye benzetiyorum.

Tete 7; Şu oyunu Yunus oynasa 9 puan verirdim, ne var ki beklenti büyük kesmez, Burası Rus ligi değil, 90 dakikada  2 çalım at, 3 pas ver, Gala taraftarıyız nankörüz. İyi oynayacaksın Pele, başka yolu yok

İcardi 5; İlk yarı mazeretim var, Kerem yok, ikinci yarı hareketlendim, penaltıyı çatala gönderdim, Burak'a aitmiş 11 maç devamlı atmış, ben 12. maça çıkardım. 

Barış Alper 1; 5 dakikadır düşünüyorum 11. adam kimdi diye, aklıma gelmedi yeminle Maçkoliğe baktım Barış'mış. Tek tip oyuncu eğer yaşar görürsek 10 sene sonra da böyle oynayacak. Bir bakacaksın Mille takıma seçilecek goller atacak, 3 gün sonra taraftardan fırça yiyecek.