8 Ara 2011

EME; Galatasaray3- Fenerbahçe 1


MAÇKOSKOP
KADRO:
Muslera
6
Aboo(bu sefer gerçekten aboo, yıllardır ilk defa bir hücum beki seyrettik)
8
Ufo(
6
Hakan Balta
5
Selçk
6
Melo
7
Emre Çolak
9
Elmander
8
Baros
6
Semih Kaya
7
Kazım
6

ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ AN:
Aslında adını anmamaya yemin etmiştim, hele böyle bir maçtan sonra yakışmaz ama yazmalıyım, kimse yazmaz çünkü. Maç bittikten sonra oyundan çıkanlar dahil bütün futbolcular el ele taraftarların önüne koşup uçtular defalarca. Bir tek o yoktu, maçın bitiş düdüğüyle beraber çekti gitti, ha 5-0 yenilmiş, ha 3-1 yenmiş, mesaisi bitmiş memur gibi gitti, Allahın belası takımın takım olma yolundaki tek çıbanı.   

VARİL:
Yok arkadaş, bu maçta kötü oynayan yok. Bütün takım dinamit çuvalına dönüşmüş.-

GLADYATÖR:
Emre Çolak; Geçen haftaki maçta sinyali almıştım, çok kötü oynanan oyunda birkaç çalımı futbol seyretmek isteyenler için umut tu. Büyük futbolcu olacaksan, büyük bir maça denk gelmişsen büyük oynayacaksın. Gözümde ne cılızlığı, ne güçsüzlüğü, ne yetersizliği kaldı. Özlenen bir Galatasaray genç futbolcusuydu. Semih kaya’dan sonra ikinci banko Türk ve en önemlisi Aslan Yuvası’nın futbolcusu oldu.-

BOROZANCI:
Fırat Aydınus; Büyük maçların daimi hakemidir. Çaldığı çalmadığı bütün düdüklerine kefilim, ne Baros’un yine penaltı almak için kaleciye takılmasını yuttu, ne Bilica’dan topu söken Elmander’e eyyam düdüğü çaldı. Yönettiği büyük maç kötü olmaz. Karizamasıyla, futbolcular ve futbolun yanında hakemi de seyrettirdi, helal olsun, benim 1 numaralı hakemim di yine öyle kaldı.
-
BİR SORU – BİR CEVAP:
Bu oyun konjoktürel midir, yoksa ileriki maçlarda da aynı oyun beklenebilir mi?
Bu oyun, olmayana ergi metoduyla, kötü oyunlar denendikten sonra kurgulanan ve sahaya konulan oyundur. Sisteme müdahele edilmiştir, bu sistem le istesen de kötü futbol oynatamazsın.

İMPARATOR:
İmparatore demek bu maçı beklemiş. Ben dahil, 52.000 kişi imparator diye bağırdık. Hak etti, kendisinin zamanında başımıza gelen felaketi, ancak yine kendisi bertaraf edebilirdi. Korkadığı zaman, çıkardığı takım da kimseden korkmaz. Galatasaray’dan korkulacak artık.
-
ORDAKİLER:
Ordaydık, şu ana kadar rekor sayıda Galatasaray taraftarı hazır kıta nöbetteydi. Kendi sesimizi duymadık elbette, ama muhteşem bir desibel çıkardık ve şov yaptık. Fenerbahçe’ye acıdım.
-
ANALİZ:
Önce Stat atmosferinden başlayacağım. Sıfır rakip takım taraftarı, Fenerbahçe’nin büyük bir takım değil de Belediyespor gibi görünmesini sağladı. Ben razı değilim, hiç güzel bir görüntü değil oynayan için. Taraftar için de aynı şey, biz en azından kendimiz için isterdik orada Fener taraftarının da olmasını. İnsan zaferi doya doya kutlayamıyor.

Takım ilk defa büyük bir takım dizilişiyle sahadaydı. İlk devre hücum ettiğimiz, ve son 20 yılın en büyük topunu oynadığımız periyotta tam da hücum hattının hizasından maçı dikkatle izledim. Hizamdaki forvet fubolcularını zaman zaman sayamadım. Sayaha langırt masası dizilişiyle çıktık. Muhteşem bir 4-2-4 hücum futbolu oynadık. Terim en uçtaki mile 4 futbolcu dizmişti, gözlerini bağlasan bile gol olacağı belliydi. Nitekim oynayan gözünün önüne getirsin langırt masasını. Top en ön mle yakın ve fır fır yapıyorsun. Kime çarpsa gol olacak. Koskoca Fenerbahçe orta sahayı geçemedi, geçsin diye 40-50 metreye Muslera’ya pas verildi, yine basan yok. Sıçan gibi oynadılar. Bahane hazırdı yenilirsen moral bozuk, yenersen Metris’in önü kahveler.

Maçta belki de en çok topla oynayan futbolcu Muslera idi. Fenerbahçelilerin çabasından falan değil, tam benim görmek istediğim biçimde oynunun içindeydi. Normal bir savunma oyuncusu gibi kullandılar kendisini. Uzun isabetli pasları(degaj demiyorum) çoğu zaman Fenerbahçe savunmasını eksik yakalamamıza sebep oldu. Sezon sonuna kadar en az 3 gol asisti bekliyorum Muso’dan.

İkinci yarıya başlarken 7 aralık, acaba olur mu diyen milyonlarca Galatasaraylı vardı her halde. Teknik olarak bakıldığında olabilirdi belki, hele 3-0 dan sonra takımı 6-0 ın leşini kaldırtmaya oynatabilirdi Terim. Ne var ki ilk yarıdaki muhteşem tempo devam etse, belki çok zaiyat verdirirdi, garantisi de gereği de yoktu zaten. Maksat alınan tabelanın bir işe yaramasıydı. Bizim hezimeti yediğimiz sezon Fenerbahçe Avrupa kupalarına bile katılamamıştı.

Ben ençok Emre Çolak’ı beğendim. Aslında Aboo, Elmander, Melo, ilk Fener maçında hem muhteşem oynadılari hem tabelaya isimlerini kazıdılar ama işte bende Galatasaray faşistliği var nede olsa. Ben, bizim futbolcular da onlar kadar oynasalar, benim kararımla bizimkileri galip ilan ederim ya o yüzden. O yüzden Semih Kaya’ya tıpkı Bülent Korkmaz gibi hayran kaldım, bu maçla birlikte de Hasan gibi oynadığı için Emre Çolak’a.

Ey büyük Galatasaray; Büyük Galatasaray taraftarına yakışır bir takım oyunu oynadınız. Tabela hiç önemli değil, vurduğunuz topların hiç biri de girmeyebilirdi. İnanın ilk yarım saatte siz Volkan’ı döverken, içeri topu henüz sokamamışken ben bu yazacaklarımı yazmıştım. Ama şimdi başınıza dert aldıınız çocuklar. Tıpkı sizden öncekilerin Avrupa Kupasını alırken aldıkları dert gibi. Ben o büyük günü gördükten sonra iflah olmadım. Hep o futbolcuları, hep o oyunu bekledim. Ne mutlu ki ömrüm vefa etti de o günlerden bir resital seyrettirdiniz. Şimdi aynı bela sizlerin omuzunuzda. Bundan daha kötü oynarsanız iki elim yakanızda olacak. Sizin gelecek nesilleri, benim kadar bekletmeyeceğinize gönülden inanıyorum.

Yolunuz ve gazanız mübarek olsun çocuklar; ne mutlu Galatasaraylıyım diyene.  

EME;Elmander, Melo;Eboue üçlüsü bundan sonra böyle anılacaktır.

7 Ara 2011

Hepiniz Hasan Gibi Oynayın

Hepiniz Metin gibi oynayın, yenilmekten sakın korkmayın, ruhunuzu koyun bu gün ortaya, aslan gibi çıkın sahaya. Sen ki kupalara layık takımsın, korkma ölmez asla bu büyük taraftarların. Nasılki bu ulusun tacıdır yıldızla ay, yüksel ta arşa kadar şanlı Galatasaray, Taraftarın Cim Bom Bom'usun sen bizim canımızsın, hepimizin kanı sarı kırmızı akar, her maç haykırıyoruz işte seviyoruz seni can-ı gönülden. Sen istersen donatırız stadları bayraklarla, çınlatırız dört bir yanı şarkılarla. Adımız Galatasaray, armamız Aslan, taraftarız ultrAslan, şampiyonluk şarkıları söylenir stadlardan, göklerde yıldız, kalplerde ay, Avrupa Şampiyonu Galatasaray. Türkiye'nin gururu, alkışlayın. Sevinin aslanlar, övünün aslanlar. Alındı kupalar, çekilsin halaylar, zaferlerin kutlu olsun şanlı Galatasaray. Söyle senden başka kimimiz var bizim. Yenilsen de yensen de ben hep aynı yerdeyim. Her takımın tarihi hezimetlerle doludur,  fakat Avrupa Kupaları bizim müzemizdedir ,yürüyedur Galatasaray. Bu akşam 19.30 da çalacak cehennem borusu, hazırız bak,beni yak kendini yak her şeyi yak. Yanardağ ağzında biriktik 53.000 kişi . Ne maçlar yaşandı , Dünya cehennemi bizimle tanıdı. Bekleyin, çıldırın geliyoruz Aslantepe Çocukları ilk savaşa çıkıyor. Haydi Cim Bom, yollara düştük bu gece zafer naralarıyla, savaş sloganlarıyla, gırtlağımızı parçalarcasına, ölümüne, benzeri görülmemiş tezahüratla imtihan vereceğiz.


Ciğerleriniz patlayana kadar oynayın, Zafer zaiyat ister, Hepiniz Hasan olun, gerisini bize bırakın. O zaman öl deyin, ölmeyeni s.kelim. Ne kupa istiyor bu taraftar, ne de şampiyon olmak, iki dileğimiz var Cim Bom, ikiside Fener'e koymak..

6 Ara 2011

Mekan Değişimi;

Son girişte belirttiğimiz mekan kat otaparkı yerine nevizade ''aslanım'' olarak değiştirilmiş ve ulama tarafından benimsenmiştir.

Ordayız, Bekliyoruz

Mecidiyeköy kat otaparkında, saat 2 de eski tüfekle beraber kuruyoruz Galatasaray sofrasını. Sarı formamız, 1000+ numaramızla paneldeyiz. malum rakı haftası, 1 gün ara vermişler, biz dinlenelim diye. Ama dinlenmek yok, Fenerbahçe maçına çıkıyoruz, dünden daha fazla nefter ettiğimiz, ama her daim yarından daha az nefret edeceğimiz Fenerbahçe ile hesap dürme vakti geldi. 6-0 Terim'in alnına yapışan pislikti. Bunun altından kalkacak yegane isim de kendisi. Evire çevire yensek bile beni kesmez, ben gireni çıkarmadan rahat etmem.

Hava kurşun gibi ağır, bağır bağır bağırıyoruz. Bizi tanıyan, okuyan büyük Galatasaray taraftarını Mecidiyeköy'e bekliyoruz. 6. kattan Ali Sami Yen toprağı seyretmeye çağırıyoruz. 250 den fazla Galatasaray maçı seyrettim diyene rakıyı biz ısmarlıyoruz.

Not; değişiklik yapıldı nevizade aslanımdayız. teras katta, formasız gelenler içmeye alınmayacaktır