22 Oca 2022

Çubuğu Tersine Bükmek; Trabzonspor Maçı

 


1-BJK maçı gündüz oynanmış haberim yok, sonucu Maçkolikten öğrendim, o sırada Ümraniyespor maçını izliyordum. Akşam Fener maçı izledim, 2.yi atsa kapatıp kaçacaktım. Bu yaşıma geldim, bizim maç hariç Fener'in 2 farklı öne geçtiği golü görmedim. Durum 1-1 stoper, kalecisine vakit geçirmek üzere yerdeki topu eğilerek kafayla pas veriyor. Biz bunlarla rakip değiliz.

2- Ülkedeki futbol endüstrisi 3 sezon üst üste küçük takım şampiyonluğu taşıyamaz, Biz Fener'e gülerken, onlar bizim berbat halimizle teselli bulurken, futbolumuzun marka değeri bit pazarına düştü. Romanya futbolu  kasaba semt takımları(Vitorul, Urziceni, Galati, Giurgiu, CFR...,)  şampiyon ola ola öldü. Benzerini yaşıyoruz.

3- Tarihimizin en rezil puan tablosuyla karşılaşılınca cinayeti de üstlenen delikanlı çıkmayınca devrim yapmak kaçınılmaz olmuştu. Yarın düzlüğe çıkılınca kimse Keşanlı Ali olmaya kalkmasın. İlk 2 maç eşek yükü gol yendi, kanama devam ediyor. Öyleyse devrim de devam edecek. Galatasaraylı çocukları ağlattınız hesabını soracağız. 

4- Yanlış bulduğumuz olayın tam tersini uygulayarak eğilen çubuğu tersine bükmekten başka çare kalmamışsa, Lenin'e danışmanın tam zamanıdır. Sadece dalları yerinden oynatmakla olmaz, kütükleşmiş gövdeyi silkeleyeceğiz. Galatasaray taraftarı sadece sevinçten ağlar. Kelle almaya devam.

5- Kim gereksiz yere yüceltilmiş, kim hak etmediği payelerle donatılmışsa, ona haddini bildirmenin vakti gelmiştir. Kupaları Galatasaray kazanmış, kaybetmiştir. Yolumuz kısalmıştır, kazanamayan takımın başında ortasında ayak ucunda kim varsa af yok, gazabımız korkunç olacaktır.

6- Trabzonspor'un bizden daha iyi oynadığını kabul etmiyorum. Atılan yenilen golleri çıkar, arada 25-30 fark var diye bilmeyen birine izlet, futbol oyununu yasaklar. Söyledik vaktimiz yok beklemeye, 2 haftada patlamalı Gala tohumları. Yok takım çalışmamış, yok futbolcular kötüymüş, savunma yok. 

7- İsmail Çipe lisanslı bir uzun adam, kaleci değil, Storlardan lisanslı bir ürün kaleye geçirsek topun çarpma ihtimali var en azından. Kimin torpili, hangi cemaatin sakallısının emri, sular durulunca dosyayı açacağız. Şimdilik başka birinin kaleye geçmesini, ve kaleye top gelmeyecek bir planın uygulanışını görmek istiyoruz.

8- Uğurcan'ın eli ne kadar iyiyse, ayağı o kadar kötü, 90 a şut çekme çıkarır, yerden üstüne nişanlasan gol atma şansın daha fazla. Verilen geri paslarını kovalasak bile ekmek çıkar. Hele çalımcılardan birini ısrarla Hüseyin kazması üstüne salarsak pasta bile yalarız. Devir kendi oyunumuzdan çok rakip hatası bekleme devri. Küçüldük. 

9- Maça gidecek Galatasaray Taraftarının her biri birer madalya hak etmiştir. Bizler kupasız geçen yıllarda tribünlerde büyüyerek, formanın şerefini koruduk. Yenilgi yılları bir tarih diyalektiği dersidir, kazanılan maçın taraftarı olmak kolaydır, Göster kendini miras bıraktığımız kötü gün taraftarı.  

10- Can evinden vuruldun Aslan, öldün sanma sadece yaran kanıyor, teslim olma ayağa kalk savaş yeni başlıyor, kalkamazsan işte o zaman ucunda ölüm var. İki üç ve daha fazla Gala taraftarı yetiştirmek; Parola budur.

Haydi Cim Bom, Çubuğu Tersine Bük, sen bizim ÇOCUKLUK AŞKIMIZSIN.

20 Oca 2022

Devrimin İlk Resmi Geçidi; Kasımpaşa Maçı



1-Maç oynandıktan, sezon bittikten sonra herkes yazar, maksat önceden yazmak. 5 taş oynamıyoruz, hipotez ortaya koyuyoruz, Galatasaray'da Devrim olmuştur, esas olan budur, şartlar oluşmuş, devrim yapılabilecek fikir birliğine varılmış, engellenemez bir anda da kırmızı butona basılmıştır. Yöntemi Tartışılsın.   

2- Yardımcı hocaymış, burun kıvıranlar var, adını ilk defa duydum, yolda görsem tanımam, Galatasaray'ın içler acısı durumu baz alındığında tez doğrudur, Dünyanın şu an en büyük hocasının yanında en büyük 3 takımla 13 sezon geçirmiş. Pep'in berberi gelse fikrim değişmezdi, gelişine  bayrak sallarım.

3- İşimiz kolay, artık bir Hocayı kovma süresi çok kısaldı, aksiyona bakacağız. Görünürde fark yediğimiz bir maçını izledik. Tabelacı, biatçı, mitolojiciye, zancıya göre felaket daha da büyüdü. Acaba gerçekten öyle miydi, 30-40 dakikalık futboluyla ömür biçilebilir mi? Evet, Ömrü uzun olacak.

4- Görüntülerden golleri çıkarıp maçı tekrar izliyoruz. Sağ sol saldırı bekleri mesailerinin büyük bölümünü efektif olarak rakip yarı sahada harcadı. Faktör, Büyük Takım oyun planı faktörü. Kalede sepet yerine kaleci olsa, savaş beklerinden biri kazma olmasa, tabelacıda az yetenek olsa maç hezimetle kazanılırdı.

5- Saldırı beklerinden gol bekliyorum asisti saymam demiştim, penaltıyı atsa teze yardımcı olacaktı. Futbolcular da sanki yeni gelmiş gibiydi, ulan sezon başından beri hakeme karşı oynuyorsunuz, eller kollar yanda kafaya çıkıyorsunuz. Helal süt emmiş hakeme! denk geldin de serbest vuruş golünü saydı.

6- Korner, penaltı atmasını bilmeyen takım, çok iyi kornerden gol yer, kalecisi her penaltıda terse atlar. Çünkü atmaya çalışmadın ki yememeye çalışacaksın. Kerem'in serbest vuruş antrenmanı düştü internete, aynısını attı. Devamı gelecek, korner golleri başlayacak.

7- Emre Kılınç'ta zinciri çözülmüş köle huzuru gördüm. İlk form tutan olacaktır. 6-8 numaralı formalar, koşu mesafesi kriterlerine uyuyor, geçiş oyunlarında geri dönüşlerde cortluyor, çare bulunur, Bartuğ'a güveniyorum.

8- Maça gelecek kullar, sonuçtan bağımsız, istifa, terim tezahüratı yapacak duyumları var. Burak Elmas, eğer sen de zerre kadar Gala sevgisi varsa, en ufak bir tezahüratta maçı durdur, tribünleri boşalt. Adamın adamı, adamın düşmanının Büyük Gala tribünlerde yeri yok, gerekirse emekli olduğumuz tribünlere döneriz.

9- Oynadığımız oyundan daha kötüsünü oynamamız mümkün değil, bu kumarı ben de oynardım. Ekibiyle, gestapo subayı Piri dahil kovulması bir ayaklanmadır, fazla beklemeyeceksiniz, bu akşam yetişmedi, Trabzon maçında kalecisi olan takım kükremeye başlayacaktır.

10- Galatasaraylılık, kişilerden, Başkan'dan Hoca'dan 3 puandan Kupalardan bağımsız, bir kültür, bir gelenek, bir huy, bir yaşam biçimidir. Yaşasın Galatasaraylılığımızın yüksek öğretisi.  

16 Oca 2022

İMPARATORRENT

 


1- Dünya'nın en korkunç yaratığı Yaralı Aslan'dır, Teslim ol çağrılarına ateşle karşılık verirken düştük. Yedi yerden yara aldık.  Uyan ey yareli Şir-i Jiyan bu hab-ı gafletten diyoruz, silkiniyoruz, yeniden başlıyoruz. Gazamız Mübarek olsun. 

2- Cevap hakkı doğmadığı sürece bari kişisel anılarımın  güzel kalması için Fatih Terim'le ilgili paradoksal fikrimi söyleyip geri çekiliyorum. Milano sokaklarında Halil Özer'i kovalattığım günlerin büyük hatırası var.  Bu akşam yeni gelen Çaylağı kovduk, VI. Terim'i çağırdık deseler itiraz etmem. Futbol takımı hocası değildir, bana da hoca lazım değil, Ali Sami Yen'in torunu, Metin Oktay'ın çocuğu hoca olsa  benim için fark yoktur.

3- Bu kumar oynanırdı çocuklar, en iyi kadro bizde olmasına rağmen en kötü topu biz oynuyorsak mevcut hoca gitmiyorsa başka yolu yoktu. Daha kötü olursa kovulma operasyonu kolaylaşmıştır. Asırlık bir yük kalktı üstümüzden. Bedeli  çok pahalıya mal oldu. Bodrum'dan sonra Alaçatı'ya da Terim Ağalığı kurduk.

4- Çaylağın ismini bile bilmiyorum, yolda görsem tanımam, bana düşen, sıfatı Galatasaray hocası olan birine saygıdır, mecburdur. Sevgi özgürdür, eleştiri ateş serbesttir. Ayağa kalkmaya ateşe devam etmeye katkısı olmayacaksa bizim de beklemeye zamanımız yoktur. onun da fazla seçeneği, ik yolu var, ya dönüş biletini okeyletmek ya ayağa kaldırmak.

5- Kimin hain, kimin kahraman olduğuna cari karar vericiler, anı yaşayanlar değil, geleceğin büyük Galatasaraylı kuşakları karar verecektir. Sefasını sürdük, cefa yılları büyük Gala Taraftarı için bir tarih diyalektiği dersidir, geçeceğine asla şüphem yoktur.

6- Büyük takım taraftarı aldığı kupalarla övünen değil, kaybettiği kupaları alamadığına üzülen, hesap sorandır. Büyük Takım Taraftarlığının gereğini yapınız. Galatasaray'dan başka neyiniz var, kenetlenin. Eğer içinizde Terim yeniden gelir belki yenilelim diyen varsa, en ağır küfürleri ettim duyabilir.

7- Haydi bakalım kovulma sırasını bekleyen Galatasaray'ımızın 83. Hocası. 2000 lerin Şampiyonlar Ligi kafa takımıdır teslim aldığın, hani logodaki 8 yıldızdan birinin sahibi, kurucu ortağı. Gözümüz üzerinde Metin gibi, Hasan gibi oynat yeter, yenilmekten sakın korkma, Peşindeyiz.

8- Galatasaraylılık sonuçtan, kupalardan kişilerden bağımsız, bir imaj, bir hulus, bir haslet, bir mürşit sonsuzluğa akıp giden bir harstır. Yense de büyüktür yenilse de. Bugün de ne mutlu,  Ben Galatasaraylıyım diyene