22 Oca 2022

Çubuğu Tersine Bükmek; Trabzonspor Maçı

 


1-BJK maçı gündüz oynanmış haberim yok, sonucu Maçkolikten öğrendim, o sırada Ümraniyespor maçını izliyordum. Akşam Fener maçı izledim, 2.yi atsa kapatıp kaçacaktım. Bu yaşıma geldim, bizim maç hariç Fener'in 2 farklı öne geçtiği golü görmedim. Durum 1-1 stoper, kalecisine vakit geçirmek üzere yerdeki topu eğilerek kafayla pas veriyor. Biz bunlarla rakip değiliz.

2- Ülkedeki futbol endüstrisi 3 sezon üst üste küçük takım şampiyonluğu taşıyamaz, Biz Fener'e gülerken, onlar bizim berbat halimizle teselli bulurken, futbolumuzun marka değeri bit pazarına düştü. Romanya futbolu  kasaba semt takımları(Vitorul, Urziceni, Galati, Giurgiu, CFR...,)  şampiyon ola ola öldü. Benzerini yaşıyoruz.

3- Tarihimizin en rezil puan tablosuyla karşılaşılınca cinayeti de üstlenen delikanlı çıkmayınca devrim yapmak kaçınılmaz olmuştu. Yarın düzlüğe çıkılınca kimse Keşanlı Ali olmaya kalkmasın. İlk 2 maç eşek yükü gol yendi, kanama devam ediyor. Öyleyse devrim de devam edecek. Galatasaraylı çocukları ağlattınız hesabını soracağız. 

4- Yanlış bulduğumuz olayın tam tersini uygulayarak eğilen çubuğu tersine bükmekten başka çare kalmamışsa, Lenin'e danışmanın tam zamanıdır. Sadece dalları yerinden oynatmakla olmaz, kütükleşmiş gövdeyi silkeleyeceğiz. Galatasaray taraftarı sadece sevinçten ağlar. Kelle almaya devam.

5- Kim gereksiz yere yüceltilmiş, kim hak etmediği payelerle donatılmışsa, ona haddini bildirmenin vakti gelmiştir. Kupaları Galatasaray kazanmış, kaybetmiştir. Yolumuz kısalmıştır, kazanamayan takımın başında ortasında ayak ucunda kim varsa af yok, gazabımız korkunç olacaktır.

6- Trabzonspor'un bizden daha iyi oynadığını kabul etmiyorum. Atılan yenilen golleri çıkar, arada 25-30 fark var diye bilmeyen birine izlet, futbol oyununu yasaklar. Söyledik vaktimiz yok beklemeye, 2 haftada patlamalı Gala tohumları. Yok takım çalışmamış, yok futbolcular kötüymüş, savunma yok. 

7- İsmail Çipe lisanslı bir uzun adam, kaleci değil, Storlardan lisanslı bir ürün kaleye geçirsek topun çarpma ihtimali var en azından. Kimin torpili, hangi cemaatin sakallısının emri, sular durulunca dosyayı açacağız. Şimdilik başka birinin kaleye geçmesini, ve kaleye top gelmeyecek bir planın uygulanışını görmek istiyoruz.

8- Uğurcan'ın eli ne kadar iyiyse, ayağı o kadar kötü, 90 a şut çekme çıkarır, yerden üstüne nişanlasan gol atma şansın daha fazla. Verilen geri paslarını kovalasak bile ekmek çıkar. Hele çalımcılardan birini ısrarla Hüseyin kazması üstüne salarsak pasta bile yalarız. Devir kendi oyunumuzdan çok rakip hatası bekleme devri. Küçüldük. 

9- Maça gidecek Galatasaray Taraftarının her biri birer madalya hak etmiştir. Bizler kupasız geçen yıllarda tribünlerde büyüyerek, formanın şerefini koruduk. Yenilgi yılları bir tarih diyalektiği dersidir, kazanılan maçın taraftarı olmak kolaydır, Göster kendini miras bıraktığımız kötü gün taraftarı.  

10- Can evinden vuruldun Aslan, öldün sanma sadece yaran kanıyor, teslim olma ayağa kalk savaş yeni başlıyor, kalkamazsan işte o zaman ucunda ölüm var. İki üç ve daha fazla Gala taraftarı yetiştirmek; Parola budur.

Haydi Cim Bom, Çubuğu Tersine Bük, sen bizim ÇOCUKLUK AŞKIMIZSIN.

Hiç yorum yok: