20 Oca 2022

Devrimin İlk Resmi Geçidi; Kasımpaşa Maçı



1-Maç oynandıktan, sezon bittikten sonra herkes yazar, maksat önceden yazmak. 5 taş oynamıyoruz, hipotez ortaya koyuyoruz, Galatasaray'da Devrim olmuştur, esas olan budur, şartlar oluşmuş, devrim yapılabilecek fikir birliğine varılmış, engellenemez bir anda da kırmızı butona basılmıştır. Yöntemi Tartışılsın.   

2- Yardımcı hocaymış, burun kıvıranlar var, adını ilk defa duydum, yolda görsem tanımam, Galatasaray'ın içler acısı durumu baz alındığında tez doğrudur, Dünyanın şu an en büyük hocasının yanında en büyük 3 takımla 13 sezon geçirmiş. Pep'in berberi gelse fikrim değişmezdi, gelişine  bayrak sallarım.

3- İşimiz kolay, artık bir Hocayı kovma süresi çok kısaldı, aksiyona bakacağız. Görünürde fark yediğimiz bir maçını izledik. Tabelacı, biatçı, mitolojiciye, zancıya göre felaket daha da büyüdü. Acaba gerçekten öyle miydi, 30-40 dakikalık futboluyla ömür biçilebilir mi? Evet, Ömrü uzun olacak.

4- Görüntülerden golleri çıkarıp maçı tekrar izliyoruz. Sağ sol saldırı bekleri mesailerinin büyük bölümünü efektif olarak rakip yarı sahada harcadı. Faktör, Büyük Takım oyun planı faktörü. Kalede sepet yerine kaleci olsa, savaş beklerinden biri kazma olmasa, tabelacıda az yetenek olsa maç hezimetle kazanılırdı.

5- Saldırı beklerinden gol bekliyorum asisti saymam demiştim, penaltıyı atsa teze yardımcı olacaktı. Futbolcular da sanki yeni gelmiş gibiydi, ulan sezon başından beri hakeme karşı oynuyorsunuz, eller kollar yanda kafaya çıkıyorsunuz. Helal süt emmiş hakeme! denk geldin de serbest vuruş golünü saydı.

6- Korner, penaltı atmasını bilmeyen takım, çok iyi kornerden gol yer, kalecisi her penaltıda terse atlar. Çünkü atmaya çalışmadın ki yememeye çalışacaksın. Kerem'in serbest vuruş antrenmanı düştü internete, aynısını attı. Devamı gelecek, korner golleri başlayacak.

7- Emre Kılınç'ta zinciri çözülmüş köle huzuru gördüm. İlk form tutan olacaktır. 6-8 numaralı formalar, koşu mesafesi kriterlerine uyuyor, geçiş oyunlarında geri dönüşlerde cortluyor, çare bulunur, Bartuğ'a güveniyorum.

8- Maça gelecek kullar, sonuçtan bağımsız, istifa, terim tezahüratı yapacak duyumları var. Burak Elmas, eğer sen de zerre kadar Gala sevgisi varsa, en ufak bir tezahüratta maçı durdur, tribünleri boşalt. Adamın adamı, adamın düşmanının Büyük Gala tribünlerde yeri yok, gerekirse emekli olduğumuz tribünlere döneriz.

9- Oynadığımız oyundan daha kötüsünü oynamamız mümkün değil, bu kumarı ben de oynardım. Ekibiyle, gestapo subayı Piri dahil kovulması bir ayaklanmadır, fazla beklemeyeceksiniz, bu akşam yetişmedi, Trabzon maçında kalecisi olan takım kükremeye başlayacaktır.

10- Galatasaraylılık, kişilerden, Başkan'dan Hoca'dan 3 puandan Kupalardan bağımsız, bir kültür, bir gelenek, bir huy, bir yaşam biçimidir. Yaşasın Galatasaraylılığımızın yüksek öğretisi.  

Hiç yorum yok: