9 Eyl 2023

ULUSAL TAKIM


C- ULUSAL TAKIM HOCALARI;

Devrim kararlarıyla birlikte Milli Takım Hocalığı tarihe karışmıştır. Her yıl 1 Haziran günü Ulusal Takım Hocası görkemli bir törenle el değiştirecek veya görev süresi 1 yıl daha  uzatılacaktır. Son Şampiyon hoca Ulusal takım Hocasıdır, eğer yine şampiyon olmuşsa devam edecektir. Yardımcıları süper lige çıkan 3 takımın hocaları, kabul etmezlerse o takımların hoca gurubundan göndereceği hocadır. 

Böylece başarı veya başarısızlık durumunda hocanın kovulması, ekstra uzun süreli sözleşme yapılmasının önü kapanmış olup, hocalar arasında da doğal bir hedef imkanı doğmuştur. Ulusal takımın hocalarına itiraz kalkınca da çıkaracağı takıma bütün ulus kefil olacak, sinerjisini aktaracak, oynayan futbolculara da ekstra motivasyon sağlanacaktır. 
Şampiyon olan takımın Hocası yabancı olsa bile aynı kural geçerlidir. Kabul edilmeme durumunda bir alt dereceyi alan hoca görevlendirilecektir. Ulusal takım hocasının alacağı ücret sabittir. Ülke puanı bir üst ve bir altımız olan ülkeler ulusal takım hocaları ne alıyorsa toplayıp ikiye bölünecek. Çok kazanmak istiyorsa ülke puanını yükseltmeye mecbur tutulacak.

X- ULUSAL TAKIM FUTBOLCULARI;

Dışarıda oynayan futbolcunun takımı son Şampiyon olmuş olacak veya uluslararası turnuvada en az final oynayacak. Ülkede oynuyorsa sakatlık ve caza dışında resmi maçların en az %75 inde oynamış olacak.  Elinde veri oluşmamışsa son haftaların en formda adamları kimse yaşına, takımına ligine bakılmadan aday kadroya seçilecek. Milli takım futbolcuları, takımlarında kazandıkları para neyse maç başına orantılı, yensin yenilsin ödenecek. Aynı paranın 2 katı kulüplerine ödenecek.

SONUÇ; 
Hadi bakalım o zaman 2 pas yapan 3 gol atan ülke dışına kaçıp, çöp takımlarda oynayacak mı?  

Hadi bakalım,  gel de Ulusal Takım oyuncusu yetiştirme, 8 çöp yabancıyla oyna, kalanlar da zorunlu, sırayla oynatıldıkları için %75 kotayı dolduramasın, takıma seçilemesin, sen de para kazanama.

Güncel örnek; Okan Buruk Ulusal takım hocası olacaktı, Pendik, Samsun, Rize'nin hocaları yardımcı olacaktı. Dün gece sahaya çıkan takımda sadece kalede Mert, Hakan ve Kerem olacaktı. Say sayabilirsen Ali Cabbar, Zeki, Merih-Çağlar baltaları, ne sporu yaptığı belirsiz Cenk, Orkun, futbol ölümü gerçekleşmiş Cengiz, Barış Alper olmayacaktı. İsmail Yüksek'de büyük ihtimal geçen sezon banko oynayacak kadroda olacaktı.

Deveye sormuşlar, duanı kamera önünde yapacaksın demiş. 

3 Eyl 2023

Beşinci Yıldızın Arifesi 3; Gaziantep 0-3 GALA

Kim bilir kaç deniz daha  yüzecek Yunus Akgün.  Aslan yuvasından uçtu gitti. Sebebini bilemedik, yerine parası büyük, özgeçmişi hatırlı futbolcular geldi. Hesabını soracağız, ağız ishali GALA maymunlarının hıncı vardı çocukların üstünde. Koruyamadık, yolu bahtı açık olsun, öngörümüz o dur ki kesin yanılacağız, gelenler yerini aratacak.

Yunus'un yasını tutarken Gala dalağı Berkan Kutlu'nun  silueti göründü dış hatlar terminalinde, toteme yattık değildir dedik, yapmayın etmeyin dedik, engel olamadık. Ciğeri 5 para etmezler ve onların tetiklediği reaya haklı çıktı lanet olsun.  Kovdular, bir sürgünün vatanını terk edişi gibi yapayalnız gitti, nefesim kesildi Berkan, senin kesilmesin, koş çocuk takipçin olacağım. Bu aralar tiksiniyorum futboldan. Bizim maçlar dışında henüz maç izlemedim, bizim maçlara da boka bakar gibi bakıyorum. Çök kötüyüm çok.

Pek futbolcu tanımam,  istersen Neymar'ı Mbappe'yi Messi'yi getirsin yönetimle kavgam bitmeyecek. Açıkça ilan veriyorlar, ''yurt dışı yurt içi maç biletleri bizde'  Bilezik gibi geçireceğiz karaborsa. Biz Cim Bom'un peşine düşerken tura yazılırdık. Artık maça turla gidiş yok, Sabolig'e haraç vereceksin. Hiç bir deplasmana gidemezsin. Bu gece Gaziantep maçına girenlerin nasıl girdiği çek edilse organize çete suçundan tamamı içerde olması gerekenler, zır cahiller gaspçılar, yurt dışı deplasmanında olacaklar, biz yokuz, içim acıyor. iyi değilim.

Onca yatırım yapılmış bütün statların çimleri kelleşmiş. Bizimki de, bir futbolcu yerine bir çiftçi alın kardeşim. 5 maça kalmaz Arena'da top oynanmaz. Oynansa da iyi futbol beklenemez, sponsor hastanemiz kimse şimdiden bayram yapıyordur, sakatlıklar peş peşe gelecek.

Deprem bölgesindeyiz, spor kulüpleri içinde en büyük yardımı biz yaptık, karşılığını, teşekkürü fazlasıyla aldık. takım otobüsü taşlandı.  Şükür kurşunlanabilirdik de. Tekelistandayız, kaderimiz gereği Orta Doğu Bataklığındayız, mecbur maçlar oynatılıyoruz. Rakip diye adımız yazdıkları takımların oynayacağı Avrupa Kupası gruplarına baktık.  Erzincan Kemah köy turnuvasına katılsalar maçlar bitmeden hedeften kopar cıvıtıp kaçarlar. 

Maça başlayalım. Klasik hoca mottosudur, tutulurum, '' kazanan takım bozulmaz''. Nasıl kazandığının önemi yok. Günay'ı geldiği takıma karşı koysan hezimet mi yersin. Yoksa onore ettiğin için olası Muslera sakatlığında cezalı duruma düştüğünde gözün arkada kalmadan kaleye mi geçirirsin. 

Tribünlerde yarım asırdan fazla mesai harcadım. Bu kadar kötü oynadığımız maç hatırlamıyorum. Elbet daha beterini oynamışızdır, ama oynadığın takım iyidir, basar ezer, lafım yok. Net söyleyebilirim, bu kadar kötü bir takıma bu kadar kötü ve etkisiz bir Gala izlemedim. Vardır elbet bunun da bir açıklaması. Tezimiz elbette var, asaletimizden susuyoruz.

Zift medyasında adam asmaca oyununda sıra ----- 'de. E iki tane M bir tane, çok kolay. Berkan Kutlu kardeşim sana söz bundan sonra yaşamımdaki tek hedefim seni taraftarın önüne atan zift kanalı maymunu olacak. Eğri gemi doğru sefer yaptı, Kerem silkindi, sehpadan döndü.

Hiç sevmediğim periyot, transferler tamamlanmamış, alınanlar antrenmana bile çıkmamış, iklim berbat, bu atmosferde çok puan toplayan alıp başını gidiyor. Geçen yılın aynısı, rezalet futbol son dakika Gomis golleri, lige tutunma, klas futbolcularla forseleme. Memnun olacağımız tek nokta bu, kayıpsız atlatma, milli maç arası dinlenme. 

Hiç zevk almadığım, 3 puandan zerre endişe duymadığım bir maçı atlattık. düşmesin peşimize yeniliriz, eleniriz, koparız ağıtlarını ağır bir zincir gibi boynunda taşıyanlar. Bıraksınlar peşimizi, yine düştük yollara, zaferlere inanan milyonlarca sarı kırmızı yürek var.


GALAXI

Muslera 10 ; Top gelmediği zaman çok büyük kaleci, gelen topları da bu maç özelinde iyi kullandı taca, rakibe şişirişi yok.

Boey 6; 657 ye tabi devlet memuru, zorlayan bir sol açık olmadı, kimse cüret edemedi hünerini de gösteremedi.

Nelsson 6 ; Transfer(insan alım satım pazarı) kapanmadan yorum yapmayacağım. Gol atamayan büyük takım stoperi, keçi boynuzu yesek de olur yemesek de

Abdülkerim 6; Rakip kötü olunca savunma oyuncusuna not vermek bayağı zor. 4 puanı hücumda gösteremediği için kırdım. 

Angel 3; Bas bas bağırıyor, Kazımcan kardeşim kusura bakma beni para verip aldılar ama forma senin.

THOR 2; Gol lazımken beni aramayın, benim işim ilk topa basmak, çok kötü bir takıma karşı oynadık, olmasam da olurmuş bu maçta.

Demirbay 8; Uzun yıllardan sonra tehlikeli korner atmaya başladık sayesinde. Maçın adamıydı, 8 numara transferi düşünenlerin kafasını karıştırdı. Kaan Ayhan'la birlikte ilk 11 çıktığı denklemde 5 kornerden biri gol olmazsa yazdığım yazıyı yerim. 

Mertens 5; Bu kadar kolay maçta adını unuttum, Bilemedim ne dertleri var bunların.

Tete 3; Kolay kolay yanılmam, Pele dedim daha ne kadar kötü bir bekle karşılaşacak. Sıfır çalımla maçı tamamladı,  hakkımızda hayırlısı.

İcardi 9; Topla her bulaşmasını olumlu kullandı. Ne kadar çok İcardi top beraberliği o kadar fazla gol.

Kerem 8;  Hamingway usta çan çalmayı biraz beklet, Kerem'de kıpırdanma var, biraz dikkatli olsa hezimet yaptıracaktı maça.