20 Ara 2023

Beşinci Yıldızın Arifesi 16; GALA 1-0 Karagümrük

Bir yumruk ve bir şov; açıldı Hisseli Harikalar Kumpanyası perdeleri, Madam Despina'nın topikleriyle donandı masalar, altınbaş yağ gibi aksın, iyi seyirler, afiyet olsun.

Gündem yoğun, Aslanlar gibi elendik, her takımla kafa kafaya oynayacağımıza lafta değil eylemde de inandık, Bir sayfa kapandı, başımızı eğmedik, yeni bir sayfa açıldı, Sparta Prag maçıyla yine düştük yollara.

Biz Avrupa sahalarının kurtlar sofalarında en mamur takımlarla boğuşurken ülkede ne tuzaklar kurulmuş meğer. Yatay(yapay değil) zekaya fikstürü ayarladın, uzak yollardan en uzak yerlere deplasmanları ayarladın, takım bir türlü çözülmedi, tarihinin en yüksek puanını aldın yine aynı puandasın, devam yetmez, öküze tuzak kurulacak değildi ya, Aslan'a kuruldu.

Havuz takımlarından Karagümrük bizim maça tam kadro çıkmak için bir önceki maç sarı kartlarını sildirmiş, izlemedik takip etmemiştik. Sivas'a bir maç kaybettirilip, acısını bizim maçta çıkarması ortamı hazırlanmış, bilmiyorduk. Biz elenip acımız taze, deplasman hesapları yaparken bir baktık Başkent bağlarında Halil Umut Mele'di. Bir yumrukla koca plan deşifre oldu, tuzaklar boşa çıktı. Ama devam yetmez, kazanacak, kazanması lazım.

Aaaa, cambaza bak dediler, 100 numaralı(tuvalete Anadolu'da 100 numara derler)  Beko formasıyla, Tüpraş armalı iki üvey kardeş sarmaş dolaş, 2011 Süper kupasını oynama kararı almışlar. Yeterli süredir 13 sene, kuş hafızaları konsolide edildi kuş beyinlerine göre sorun yok. Trabzon'da oynanırsa şaşırmam. Çünkü oynayacakları ilk ve son final olacak. BJK-Fener asla yarışa girmez, açın bakın, Fener kötüyken Gala'ya saldırır BJK kötüyken Gala'ya saldırır. En berbat sezonlarında gelmişti o 6-0 lık tabela. Beşiktaş rezerv takımdır, işi Fener taklaya gelirse Gala şampiyon olmasın diye direnmektir. Bu görevi karşılığı istihdam edilir, lojistiği sağlanır.

İki takımla görünen, 17 takımla defacto birlikte tek tabanca Gala'ya karşı mücadele eder, yine kazanamaz,  kazanması lazım, devam. Ne görelim, saman yal verdiği bir Başkan penaltım verilmedi diye hakeme küfür ederek takımı sahadan çekmiş. 2 gün önce yumruğu yiyeni ziyaret edip destek veren KOÇ esiri kodaman İstanbulspor Başkanı da patronun dediğini yapmış. Baktım İstanbulspor'un bir sonraki maçına, çok korktum bizimle diye. Bizimle değilmiş, olayı bize bağlayan zift kanalı elemanları talimat bekliyor, bekletmeyin, bize bağlayın..

Sivas yenilmiş, Mete kim bilir ne hesapla maçı Başak City'ye vermiş, açıklama için 5 saat beklenmiş. Hazır olmalıydı, düdükle beraber yandık demeleri lazımdı. Acaba neden beklediler, bilmiyoruz, eşeliyoruz., kazanması lazım, kazanamıyor.

Yetmez, akla hayale gelmeyecek şeyler olacak, kazanması lazım. Kayseri maçları varmış bizden önce, dostluk mesajları yayınlamış Kayseri, halbuki kader maçına çıkıyorlar, yakalayıp geçecekleri takım aslında. Muhtemelen çok rahat kontrollü yumuşak geçişle yenilecek, bildiri hazırdır, Erciyeste Kara Gece Heç tegi 1-2 saat gündem de kalır, Koç bedava aldığı 3 puanla havadayken Kayseri yalandan ağlar, amaaan unutulur gider. Maksat Gala maçı. Yeter mi yetmez, kazanacak, kazanması lazım.

Abi ne alakası var maç yazısı yazıyorsun, hikaye anlatıyorsun diyenler var. Tam alaka canım kardeşim. Sen sanıyorsun ki maçlar çim sahalarda oynanıyor. Yaşı 50 den büyükler bilir mahalle sahalarından lağım eksik olmazdı, lağımda oynardık, düşerdik, kalkardık ama oynardık, şimdikiler gerçek lağım bile değil, keşke gerçek lağımda erkekçe oynansa razıyız. Komprador defacto(bok)ları suda erimiyor, blok blok yüzüyor top takılıyor, şerefsizler ne yiyorsa bizden farklı s.çıyorlar. Tastamam işte böyle sahalarda futbol oynatıyorlar. Başlama düdüğü çalmadan önce maç bitmiş oluyor, sarı kartlar penaltılar verilmiş biz sonra izliyoruz.

Miden bulandı, kusayım deme biraz da gül, bir patronum vardı ismini yazmayayım herkes tanır. Bir dayakçısı vardı, nereye gitse yanında götürürdü, arabada arkada oturur, giderken uzan der, döver arabadan atardı, işin ne kardeşim, patronun dayak yiyicisiyim. Yüksek de maaş öderdik. Halil Umut Meler yumruğu yiyince aklıma gelmişti. Dayağı yedi maaşı itibarı arttı. Hakemliği bırakmazsa bundan sonra tarafımdan patronun dayak yiyicisi olarak anılacak.

Ne dedik yetmiyor, BJK, Başakşehir Şampiyonluğu gördü, önemli değil GALA olamadı ya, kaybetti saymadı, kalamozaya eksi yazmadı, Trabzon'la çekişti, yarım Gala onun için, acemiydi zamanı yetmedi engellemeye. Kazanmalı, hep kazanmış, çok parası var ama olmuyor, bela büyük. İnan Kıraç'ın kucağında büyümüş, Enişte sevilmez, o da sevmemiş, Fenerli olmuş, Baba Rahmi fakir, alt tabaka sporuyla ilgilenmemiş, devrin troykası SİS( Semra-İhsan-Süleyman) e haracını vermiş kurtulmuş, hala ödeniyor BEKO sponsorluğu, Holdingin muhasebe müdürünün belki de haberi  bile yoktur. Rahmi yelkene binmiş golf oynamış. Kazanmasına bakmış.  Dede Vehbi Keçiören'den kaçan Ermenilerin malına çökmüş kazanmış, Bernar Nahum (BEKO'nun BE'si) dedesinin kardeşi diyorlar, Osmanlının altınlarını soymuş Koç'a ortak olmuş birlikte kazanmışlar.  

Ulusun işçi sınıfının artı değerini altın oran çarpanıyla 100 yıldır tokatlamışlar, hep kazanmışlar. Dünya savaşı çıkmış ,kıtlık baş göstermiş deprem olmuş, askeri darbeler yaşanmış, hükümetler değişmiş,  bombalar patlamış madenler göçmüş, salgın olmuş, hep başkaları kaybetmiş, KOÇ hep kazanmış. Bir tek Ali Koç kazanamıyor. Futbola, Gala'ya gücü, tuzağı yetmiyor. Kaybettikçe kuduruyor, kudurdukça hata yapıyor. 

Zarar ediyor, yatırımı boşa gidiyor, sermayenin doğal seleksiyonuna ters. Oligarşinin canını al parasını alma, delirecek kaybettikçe. Hodri meydan ikimizden biri fazla bu şehre, elinizden geleni esirgemeyin, Siz hepiniz, biz GALA gibi tek ve hür, Ali Sami Yen Kapalısı gibi kardeşçesine kenetlenmiş durumdayız. Kötüsünüz, devran ister dönsün, ister sürsün biz hayattayken size huzur yok. Mayıs'a bırakmayacağız, Şampiyon Cim Bom yaftasını boynunuza asacağız. 

Ve Rams Park Sami Yen'de maç başladı lanet olsun. Bu böyle gitmez, hakem takviyeli her maç bir başka Real Madrid'e karşı oyunuyuz. Her takım bize ölüm kalım maçı oynarken rakibe pelte gibi çıkıyor. 

Beklediğimizin dışında  şer cephesinde değişen bir şey yok. 2.yi bulamadığın her maç ecel terleri dökeceksin. Kim kötü, futbol nasıl, küfür etmekten maçı seyredemedim. Dayak cennetten çıkma diye bir laf var, şu hakemleri gece gündüz sopalasalar içim yine rahat etmeyecek. 2 penaltı verilmedi, maçın kopmasına izin çıkmadı. Boey çok dikkatli oynadı, hakemin düdüğü gözü kulağı üstündeydi.

Beyler sonunda başardınız Kerem'e yerdeki kaleciye yerden şut attırdınız, golü siz kaçırdınız. Her zaman vurduğunu vurup çatalı kovalasa gol atmış moral bulmuş Kerem, bunu da isabet ettirir, takımı aktif dinlenmeye geçirirdi. 

Böyle olsun istemezdim, mecburiyetten yedek kaleci kaleye geçti. Muslera'nın kulübede olduğu bir maç hayal etmiştim. Yine de içimde bir ölü huzuru vardı, kalede Günay'a çok güveniyordum, son çıkardığı topta Muslera felç geçirmişti. 

Akıllar her maçı tereyağı kıl ilişkisiyle çok kolay kazanan Fenerbahçe maçındaydı elbet. Ali Turap kadrodaydı, 2. golü atıp rahatlasak Boey'i korumaya alıp çocuğu sokacaktı. Kaan'ı Fener maçına saklamış ama iş düşmüştü. Kara Aygır'ın ara pasını Boey aktarabilse bir şeyler daha konuşuyor olacaktık.

Evet kötü oynadık, sebebi var, ait olduğumuz turnuvadan dramatik bir sonla elendik, Büyük takım moral bozukluğu, Mele'ttirdikleri kadar varmış, ben Sivas'tan kayıp bekliyordum, kalede ilk defa maça çıkmış Güvenç var, sol bek bıçak sırtı, rakip küçük, hep korkarım, küçük takım senede 2 Gala maçı oynar, hangi seviyeye çıkacak kestiremeyiz, 2. yi bulmamızı da hakem önledi, vuruşçular da kötü gününde olunca kaza golü riskine karşı vitesi boşa aldık.

Sıkıntı yok, tanıdığımız şeytan, tanımadığımız melekten evladır, Fener maçı çok kolay geçecek. Sonuç ne olursa olsun momentum bizde.

Son dakikada giren topa ofsaytta dokunan kim diye baktım Fenerliymiş, bir huzur duydum yazamam, anlatmam lazım. Bunlar fareye kapan kursa parmağını kıstırır.

Sırtımızda dinamit çuvalı, ateşlerden geçiyoruz. Geldi çattı Ana maç. buraya kadardı Fırıldak, hakemini kap da gel. Bakalım nereye kadar kaçacaksın?

GALAXI'nin Karnesi;

Günay 9; Kale aslında senin Aslanım, ama gel gör ki ön yargıları yıkmak kolay değil. Ölü toprağı elbet üstümüzden atılacak, yürü bakalım. Sarı Duvar.

Boey 7; ben aslında bugün 5 puanlık top bekliyordum. Sarı kart korkusuyla randımanı düşüktü. Prekazi'nin dediği kadar var, çok büyük sağ saldırı beki, ama öldürücü gol pasları isabetsiz zayıf. 

Nelsson 6; Hücumda zaten yok, sonlara doğru savunmada hünerini gösterdi. Topların önüne atladı, eline çarpsa yandık.

Abdülkerim 8; Savunmayı hatasız idare etti, son dakikada son anda ofsayttan kaçarak 2 puan aldı.

Barış 9; Sol saldırı beki, iki senedir yaza yaza beke monte ettim. Yetmez, sağ beke monte edeceğim.

Thor 8; Rakip, maç fark etmiyor, asfaltta oynasa aynı puanlık top oynar. Gol şansı yok. Hakemler de kendisini eziyoruz sanıyor ama o hakemleri eziyor.

Dayı 10; Maçın adamıydı, geldiğinden beri en büyük topunu oynadı, yorulmuş olamaz, neden çıkarıldı anlamadım.

Mertens 6; her maç en az 60 dakika oynamalıydı oynadı. Takım maçı çözebilseydi tam onluk maçtı.

Ziyech 6; Bazen olur tersine gelir kıl birine rastlarsın geçemezsin. Bir türlü topu vuruş için önüne alamadı. Kaleciden anlıyor, vuruşunu mutlaka sektirirse vuruyor. Şu kaleciye uzaktan bir kaç şut çekilse tabela kendiliğinden gelirdi.

İcardi 6; Bence Fener maçı için izini kaybettirmeye çalışıyor. Top alamadı, 

Kerem 7; Kerem kötü oynamaz, onun da aklı fikri Fener maçındaydı.