27 Kas 2009

Yanıldım Çocuklar; Bursaspor 1- Galatasaray 0


Galatasaray maçlarında yanılgım çok azdır. Bu maç yanıldım. Maç kadrosunu öğrendiğimde maçı 3-0 kaybedeceğimizi öngörmüştüm. Bursaspor'u gözümde fazla büyütmüşüm, bu maçtan sonra Sercan Yıldırım'dan da vazgeçtim. Bu Gökhan Zan'la Servet'i maymuna çeviremeyen istikbal vadeden futbolcuyu ben takımımda istemem.

Listeye bakarsan ligin en büyük maçı olması lazım. Uzun yıllardan sonra Bursaspor kafaya oynuyor, şehir takımı istim üstünde. Maç bayram günü oynanıyor, tribünler yemyeşil, tıklım tıklım, Galatasaray geçen hafta yenememiş, kaptan iyileşmiş, hava, saha mükemmel. Maçta gol pozisyonu yok. Yazıklar olsun böyle üst düzey maça.

Ben artık iyiden iyiye kıllanmaya başladım. Bir takım 1 ayda bu kadar kötü dönüşüm gösteremez. Bu adamlar Galatasaray'da yeni bir şey denemek için gelmiş olmasınlar. Hani yeni bir ilaç bulunur, 3. Dünya ülkelerinde denenir, aynı şey olamaz mı? Nerde görülmüş 8 tane kazmayla Şampiyonluğa oynayan takım? Arda Turan'ın bu maçta bırakın oyununu kaptanlığını bile göremedik. Maçta var mı yokmu belli değildi. Kolunda kaptanlık bandı olmasa kaptan kim anlayamayacağız. Belliki grip kimseye geçmesin diye kimseyle konuşmadı bile.

Ben artık yazmaktan bunaldım, bu takımın bu futbolcu tercihleriyle kazanması artık mucizelere kalmıştır. Ve maçlar geçtikçe de bırakın golleri, gol pozisyonları bile azalacaktır ki bu maç gol pozisyonu istatistiğimiz tersine tavan yapmıştır. Girdiğimiz gol pozisyonu sayısı yazıyla sıfırdır.

Devre biterken yanımdakilere sordum. Yanımdakiler de sıradan televizyon seyircisi değil, profesyonel Galatasaray taraftarıdır. Galatasaray'ın santraforu kimdir diye? Kimse bilemedi. Nonda'yı kenarda görünce az buçuk ümitlenmiştim. Oyun başlayınca Arda'yı ön ortada gördüm, helal olsun sana Neeskens Hocam.

Hiç bir futbolcumuza kızamayacağım. Hepsi mükemmel oynadılar çünkü! kabiliyetleri çerçevesinde mücadele ettiler. Kabiliyetleri işte bu maçta hezimet yemeyecek kadar. Gökhan Zan ile Servet Çetin ikilisinin baş çelişkisiyim. Bu ikisinin oynadığı maçları bundan sonra seyretmeyeceğim. Aynı şekilde küstüm çocuklar, Sarp ile Balta için de aynı şeyleri düşünüyorum. Hiç bir beklentim yok, bu maçta kaybettiğimiz için en ufak bir üzüntüm yok. Hatta inanın memnun bile oldum. Baştan söyledim bu kadro bu oyun yapısıyla ligin en kötü takımı Manisa'yı yenemedi. Beklerdim ki bu maçta bir değişiklik olsun. Ne yapalım biz futboldan, Galatasaray'dan anlamıyoruz demektir. Galatasaray'ın ceoları sistem diyor başka bir şey demiyorlar. Orta sahada 3 kazmayla oynayan, beklerinin tamamı kazma bile olmayan takımdan beklenen oluyor aslında. Ne yazmıştı büyük Türk spor medya sülükleri? Galatasaray çok gol yiyor. Sorunu çözdüler, allahları var son maçlarda takım fazla gol yemiyor. Ortalamayı 1 e indirdiler. Stoper baltalarına madalya verilmeli, madalya para etmiyor, dolar verilmeli. Gerçekten pozisyon vermiyoruz. Bu gidişle bundan sonra lig bitene kadar en az gol yiyen takım oluruz.

Nonda girerken Keita çıkıyor. Bu değişikliği Skibbe yapsa benden büyük küfür yerdi. Bu değişiklik, biz 1-0 yenilgiye razıyız anlamındaydı. Zaten ayağında prangalarla oynayan Manda yiyicisine kim pas verecekte o gol atacak?

Elano'ya acıdım, yine bu adam bence iyi oynuyor. Ben olsam topa ayağımı sürmem. 70. dakika bizim için çok önemli dakika. Sonuç ne olursa olsun dikkat edin bu dakikada oyuncu değişikliği oluyor. Değişikliklerin sonuncusu Aydın olunca biz maçı bitirdik zaten. İddia oynadık aramızda Aydın topla buluşabilecekmi diye?

Surinamlının eski karısı hastalanmış, apar topar ülkesine gitmiş. Hollanda'da bir Türk restaurantında maçı seyretmiştir. Kenarda eksikliğini hissetmedik. Geçen haftaki Manisa maçında alınan 1 puanla lidere yaklaştığımızı söylemişti. Bu maçtan sonra da umutlu konuşurlar, önümüzde çok maç var nasılsa, son 3 maça 8 puan geriden girsek bile olur.

Kaleye gelen topun gol olmasına 3 senedir alıştık. Leo artık topu oyuna elle sokmuyor. Hakan Balta futbolu bu sene bırakmış, Sabri eski günlerine geri dönüş yaptı. Bir şeyler olma ihtimali ancak Kewell'in ayağına top geldiğinde oluşuyordu.

Üzülmeyin sakın, hele takıma kızmayın. Futbolcu kalitemiz bu kadar, bu defans yapısıyla bu orta saha kurgusuyla önümüzdeki her maç bir önceki maçı aratacaktır. Bunca yatırıma, bunca beklentiye yazık. Takım oynunu çok güzel oturttular, hakkını yemeyelim. Cümbür cemaat kötü oynamaca bizim karakterimiz oldu. Geçmiş olsun hepimize.

25 Kas 2009

Futbolumuzdaki Gökhan Gönül Yutturmacası


Bir zamanlar İlhan Mansız balonu patlatmışlardı. Her gün, her hafta Galatasaray'lı futbolcuları tepelerde görmekten travma geçirenler, Hakan Şükür'ün yokluğunda, Arif'in yerine yakışıklı İlhan'ı parlatmışlar, çok geçmeden de balonları kendiliğinden piyasadan çekilmişti.

Şu unutulmasın, temelinde Galatasaray'lı futbolcuların olmadığı Milli Takım, görüldüğü gibi son turnuvada sıra takımı olmuştur. Nasıl ki mendireğini bizim futbolcuların oluşturduğu, 2002 ve son Avrupa Şampiyonasındaki maceraları kazanmışsak, son turnuva da derme çatma toplama takımla da rezil olduk.

Ne zamandır Gökhan Gönül'ü yazayım diyorum ve oynayacağı bir büyük maçı bekliyordum. Eminim ki benim beklediğim futbolu bu gencimiz oynayamayacak ve ben artık kendisi hakkındaki görüşlerimi yazabilirim.

Evet, İlhan Mansız balonunun son versiyonudur kendisi. Milli takımda sol bek tarafında oynatacak futbolcusu yok medyanın. Göbekte de Servet ve Gökhan Zan banko oynuyor. Ne kadar form tutarsa tutsun Sabri bu ülkede galatasaray'lılara bile antipatik geliyor. Ne kaldı sağ bek mevkisine resmi devlet takımından bir futbolcu monte etmek elbette.

Fenerbahçe çuvalla gol yiyor, medya ayakta kalan futbolcular içersinde Gökhan Gönül'ü saymayı unutmuyor. Fenerbahçe'de sol tarafta yabancılar oynuyor, içerde de Lugano var Bilica var. Tek bir kontenjan sağbek tarafında. O halde şişirin balonu sağ tarafı kaptırmayın sakın.

Dünkü Fener maçını dikkatle izledim. Bütün goller Gökhan Gönül yüzünden girdi ve maç yazılarında, maç notlarında en yüksek Fenerbahçe'li notu Gökhan'ın. Tamam çocuk yakışıklı, Ali Eren gib Recep Çetin gibi tipsiz bir sağ bek değil. Hızlı, pire gibi verimsiz de olsa pozisyonun içinde var. Gol olan pozisyonlarda ise topa uzak, yani hatası yok gözüküyor. Çoğu maçta zaten Fener'e karşı oynayan takımlar Kanije Kalesi futbolu oynadığından Gökhan'a iş düşmüyor. Düştüğünde de tecrübeli Lugano kademeye iyi girip tabelaya hatayı yazdırmıyor.

Medya süreklü yazıyor, Dünya'nın her takımında oynar diye. Ben de diyorum Asya'nın ilk taklımında oynayan Gökhan, Öyle göz önünde oynayan takımlarda oynayamaz, oynatmazlar.

Mehmet Topuz parlayacaktı aslında bu sene. Beşiktaş'ın elinden büyük yöneticilik becerileriyle takıma kazandırılan Anadolu efsanesi, bekledikleri gibi çıkmadı. İmaj değişikliği yaptılar Topuz'a, saçlarını kestiler, diksiyonunu değiştirdiler, ne yapsalar olmadı. Daum Kazım'ı koydu, Emre form tuttu, Alex beklenen çözülmeyi göstermedi. Bu yüzden Mehmet Topuz sıra topçusu olarak kaldı.
Yedek Semih, sözünü geçiremeyince sakal bıraktı. Bok içine düşmüş takımı kurtarsın diye oyuna sokuldu, yani o da kaybetti şansını. Başka da devşirmeleri saymazsak Türk yok. Yazın, yazılın Gökhan Gönül'e. Medyanın prensine.

Yakındır, Önder Turacı'nın sakatlanmasıyla kendine yer bulan, sessiz sedasız, sorunsuz, problemsiz bu günlere gelen getirilen Gökhan Gönül balonunun patlaması. benden söylemesi.

23 Kas 2009

Güzel Futbola Bakmak


Baştan yazalım, kötü oynadığımızı düşünmeyen varsa bu yazıyı yok saysın. Ben başta kendim olmak üzere son maçlardaki bana göre iğrenç oyunumuzun nedenlerini yazmaya çalışacağım. Eğer tabelaya bakarsak, tabelanın bize kıyak yaptığını görüyoruz. Trabzonspor maçının son saniyesinde kıl payı girmeyen gol;2, Diyarbakırspor maçında son saniyede yarım metreden kaçan gol;2, toplam 4 puan daha geride olmaktan kurtardı Galatasaray'ı. Kasımpaşa maçını da son dakikalarda çevirdiğimizi düşünürsek, aslında olmamız gereken yerden çok daha yukarda olduğumuzu görürüz.

Başlarda ne kadar gol yersek yiyelim, oynanan oyun zevk verdiğinden, takımı geleceğe umutla taşıdığından tarafımızca benimsenmişti. Tribünlerin coşkusu maç be maç artmaktaydı, Fenerbahçe maçına kayıpsız çıkılacağı, hatta o maçı da bu kez utkuyla geçeceğimize inanıyorduk. Ve biz büyüdükçe medya sülükleri saldırıyorlardı dört bir yandan. Kafaları karıştırıyorlar, Galatasaray galip geldikçe oynadığı takımları küçümsüyorlardı. O ilerlemeyle defansın da gün geçtikçe daha bir oturacağı, dolayısıyla gol yemeden geçirilecek maçlar kapıdaydı. Korku dağları bekliyordu bu bağlamda. Galatasaray, Surinamlıyla bu sene şampiyon olursa, seneye yeni yapılmış, en büyük stadyumda vizyona girecek Galatasaray korku filmi daha şimdiden ürkütüyordu vak vakları.

Godot'u bekler gibi beklediler ilk puan kaybımızı. Eskişehir'e puan kaptırılınca tamam dediler, kıvama getirmek üzereyiz Cim Bom'u. Halbuki Eskişehir maçında da takım diğer maçlarından daha kötü oynamamıştı. Yenen bir şans golünün üstüne yatan Rıza o baş belası 1 puanı alıp gitmişti. Fenerbahçe'ye yenilince üstelik zaiat büyük olunca, medyamızın ağzı kulaklarındaydı. Keita cezalıydı, Elano formsuz, Arda hasta, baros sakat, Nonda demir atmış, yük Oz Büyücüsü'ne kalmıştı.

Yaşanan bunca şanssızlık olmasa Kewell hala yedek olarak oyunlara sonradan girecekti. İlk 11 oynayan Nonda başına iş almış fazladan her maç 10 km koşar hale gelmişti. Sözleşmesi narindi, bir kaç maç arayla sonradan girecek, toplamda maç başı koştuğu mesafe 2 km. yi aşmayacaktı! Bu süre içinde de diri kalacak, öncekilerin yıprattığı defansa karşı bir iki gol atacak Allah'ın yürü ya kulumu olacaktı.

Surinamlı için Elano daha uzun süre adeptasyon sorununu aşamayacaktı. Öyleysem yanında oturtabilirdi, kazasız sorunsuz yedek beklemeyi sorun etmeyen büyük futbolculara hoca olmanın dayanılmaz huzurunu yaşıyordu. Ah Dunga Elano'dan vazgeçseydi, Fener'li Santos'tan vazgeçtiği gibi. Rijkaard'ın son 5 dakikada fasülyeden oynattığı Elano Blumer her Brezilya maçında ilk 11 çıkıp hocanın başına iş açıyordu. Oynatmadığı bir maçı kaybederse sülüklerden çekeceği vardı. İmdadına Arda'nın aslan gribi yetişti. Artık ne olursa olsun Elano'yu ilk 11 yazabilirdi. Ve Elano'lu 11 son maçta sahadaydı.

İşte biz bu takımı irdeliyoruz.

Daha önce yazdık, formülümüze geri dönüp bakınca Elano'nun bu maçta kötü oynayacağını öngörmüşüz. Muhtemelen bu kadroyla Elano bir kere daha oynarsa yine kötü oynayacaktır. Üstelik bu hafta maç Bursa'da. Ben Surinamlının yerinde olsam, ya da Surinamlı benim sandığım kadar büyükse Elano'yu ilk 11 oynatacaktır. Defans kurgusu aynı çıkacağından eğer oynarsa verimsiz bir haftaya daha geçmiş olsun.

Direk söylüyorum, kötü oynuyoruz, kötü oynamaya da devam edeceğiz. Kötü oyunun ilk sebebi Servet- Gökhan tandemidir. İkiside aynı futbolcudur, benim için ikisinden bir fazladır. Kim daha çok para ediyorsa bir dakika düşünülmeden satılmalıdır. Her biri ayrı ayrı oynadıkları takımların en iyisi olabilirler. Kaldırım taşlarının her biri doğrudur, ancak bir araya getirildiklerinde eğri büğrü, yuvarlak kavşakları oluştururlar. İki doğru birleşince inanılmaz bir yanlış çıkıyor bizim savunmada. Her ikisi de yerden gelen toplara yatarak müdaheleden yoksunlar, oyuna sokma becerileri yok. Bu gidişle 3 tane daha Rijkaard olsa ne yazar, onlar mı geliştirecek futbol stillerini? Servet'in oynadığı, oynayacağı en büyük oyunları seyrettik. Daha fazlası olmaz, Gökhan Zan ise benim Beşiktaş'tayken en büyük kozumdu. Her Galatasaray maçından önce gözüm Beşliktaş'ın maçındaydı. Aman Gökhan'a bir şey olmasındı. İşte o Gökhan beleş bonservis kontenjanından Ali Sami Yen'e çıktı. Emre'ler sakat olduğundan, Milli Takım'ın adaletli dağılım(Beşiktaş'tan 1 kişi) sisteminden beraber oynadıkları ve hiç te iyi oynayamadıkları biçimde aynı takımda Servet'le buluştular. Kader işte, fakat işimiz iyi futbol bu sene. Kaleye teknik bir kaleci getirildi. Şu ana kadar kurtarış kalecisi olup olmadığını anlayamadık. İnanılmaz top çıkarmışlığı yok henüz. Çok bariz olmasa da yediği gollerin çoğunu büyük takım kalecisi yemez. Ben umudumu kesmedim, çünkü tekniğine güveniyorum. Topu oyuna en kısa yoldan, en efektif şekilde sokmaya çalışıyor, hatta olumsuzluklarını saydığımız stoperlere rağmen sokuyor da.

Gel gelelim, usta kaleci topu usta işi oyuna sokamıyor, gerideki ustalar ortadaki büyük ustaya topu enerjisiz aktaramıyor. Kabiliyet yok, bu yüzden çok garanti olmadan topu tandem, kaleciden almıyor, dolayısıyla orta saha mümkün olduğu kadar ilerde top bekleyemiyor. Hatırla Popescu- Taffarel ikilisini. Onların pas trafiğinden eksilen bir iki oyuncu oluyor, top fazla enerji kaybedilmeden Hagi'yle buluşturuluyor, diri kalmış usta, her seferinde başka bir hünerle ameliyata giriyordu. Ve bahtiyarız ki çoğunda muzaffer çıkıyordu.

İşte geriden oyunu iyi, verimli, usta işi kuramadığımızdan orta sahada kim olursa olsun topla kaleye çok uzak mesafede buluşabiliyor, ve karşı savunmaya savaş gücü kazandırıyor. Lincoln feda edildiğinde, Surinamlının daha iyi birisini alacağına inancım tamdı. Elano geldiğinde heyecanlanmıştım. Daha önce iyi oyunlarını seyrettiğimiz Emre Güngör'ün yaşı gençti, çok daha iyi maçlar oynayabilirdi. Emre Aşık ise Emre Aşık'tı, 5 sene daha oynatsalar, 5. sene daha iyi oynayacağı garantiydi. Semih Kaya'yı bekledik en kritik maçlarda güven duyduk, oynatsınlar istedik, daha önce hiç seyretmediğimiz halde. Emre Aşık'da teknik değil diyen çıkar, çıksın evet teknik değil ama ne yapayım ki ben onu yerden havadan savaşırken seyretmeye doyamıyorum. Servet'in götünü dayayarak topla adamı avuta çıkarmasını seyretmektense Emre Aşık'ın çift dalmasını topa dokunmasını dokunamadığında da en azından sarı kart almasını seviyorum. Maçın tansiyonu arttığında, birinin kılına dokunduklarında efelenmesini seviyorum. 15 kişinin kafaya çıktığı bir topa kimin vurduğuna sonradan baktığımızda topa en son Emre Aşık'ın saçlarının değmesini seviyorum. Kalemize korner atılırken dengem bozulmuyor. Emre Aşık savunmadayken varsın orta sahadakiler biraz daha fazla koşsunlar, biraz daha yakın oynasınlar Emre'ye, defansı güvenli duran takımın ortası ne yapar yapar topu ileriye daha bir güvenle aktarabilir.

Göbeği fazla uzun yazdık galiba, aslında söyleyecek çok daha fazla şeylerim vardı. Bir iddiayla noktalayayım. En geç 4 maç sonra Gökhan ve Servet'ten biri bu takımda olmayacak.

Sabri'yi bu sene yeni transfer gözüyle seyrediyorum. İyileşen, yolunu dört gözle beklediğimiz Uğur Uçar'ın şanssızlığı, şansımız oldu. Orta yapmasını, şut çekmesini öğrendi. Son kullandığı serbest vuruş harika gitmişti.Son yediğimiz golde her zamanki gibi ilk direkteydi. Top son direkte olmayanın yüzünden(Sarp) girdi. Sabri iyi oynayacak Galatasaray'ın sağ tarafında uzun yıllar oynayacaktır. Sol tarafta bu sene bir gariplik var gibi. Hakan Balta kötü oynarken çekilmiyor. Ama şu an için altarnatifi yok, son maçlarda çok verimsiz. Takım oyunu oynuyoruz elbette, takımın kötülüğü bireysel olarak futbolcuların kötülüğünden kaynaklanıyor. Paradoks, futbolcular iyi olsalar takım iyi olacak zaten. Ancak Balta'nın gereğinden fazla kötü oynamasında da bir bit yeniği aramaktayım. Yok, Sami Yen'e yıldırım düşse tandemden bilmiyorum, o kadar nankör değilim, sanki takım iyi olsa bile bu sene Balta iyi olmayacakmış gibi geliyor. Bir sorunu var gibi, bakacağız, kötü futbol oynamamızın sebebi değil sayabiliriz kendisini. İyi bir Galatasaray'da bir kaç maç seyredelim bakalım sonrasına bakarız.

Galatasaray'a zarar vermek isteyenler, Sarp ile Balta'yı aynı takımda oynatarak gereği kadar verebilirler. Ortalamadan fazla atan Galatasaray'dan ürkenler, ortalamadan fazla yemesi dolayısıyla sebeb, sorun ürettiler. Belki zorunluluktan, belki konjoktürel, belki eyyamdan, fakat en son olarak da Surinamlının takım sisteminden olacak Sarp ile Topal 20 metrekare alan içersinde oynamaya daha doğrusu oynatmamaya başladılar. Yetmiyormuş gibi bir defansif orta saha oyuncusu daha peyda oldu yine gerekçeli sebeplerden. Uzun yazdığımız paragraflardan dolayı, sanki çok iyi yapabilirlermiş gibi oyun kurma görevini nöbetleşe, dahası rastgele(top kime gelmişse) yapıyorlar. Banko bir oyun kurucu olmadığına göre bence sistem ve istem dışı olarak yine rastgele hücum bölgesine aktarmaya uğraşıyorlar. Teknikleri sınırlı olduğundan, öyle unutulmaz bir pas trafiği içersinde göremiyoruz kendilerini. Maçtan sonra yayınlanan koşu istatistiklerine giriyorlar ancak benim gibi dikkatli taraftara göre sanki hiç koşmamışlar. Ben onları göremeden, onlar topla buluşamadan maç bitiyor. Sülüklerde en çok notu onlara veriyorlar. Biz anlamıyoruz futboldan çünkü, bu mudur? İkinci büyük maceraya yürütülmek istenen, bu ideal için büyük Surinamlıya emanet edilen takımın bir numaralı çapası Mustafa Sarp olamaz. Olursa bir yerlerden döner, spordur denip, alışmıştık denip geçiştirilemez. Büyük takım kendi ligindeki sıralı şampiyonluklardan birini sırası geldiğinde Cevat Hocayla da, Saftig'le de alır, Fatih Terim'le, Hagi'yle de kaçırır. Büyük takım Avrupa stadlarında kupa kaldırmalıdır. Yarın hangi Avrupa takımının orta sahasını ürkütecekler, kim korkacak, kim yılacak, kim pes diyecek bu orta sahaya. Bana sorarsanız ikiside fazla ama hadi cellat olmayalım. İkisinden biri fazla diyelim ve birini feda edelim. Aynı gerekçelerle elbet. Sembol Galatasaray futbolcusu olamayacaklarına göre, fazla profesyonel kimse ona kementi atmalıyız bir an önce. Ve atılacaktır göreceksiniz yakında.

İyi futbolun peşindeyiz, bizim gibi amatörler buna Hatice diyorlar. Endüstri canavarları ne kadar netice peşinde olsalar da haticeden vazgeçmeyenlerin nesli tükenmedi henüz. Ben Nonda'yı saymıyorum. Nöbetçi idare edici, 4 maç daha idare ederse başımıza koyalım. Baros'un sakatlığı takımın hassas dengesini bozdu bence. Kewell'dende çok korkuyorum, bu kadar devamlılığı her an sakatlanmaya yol açacak gibi. Kaptan Arda ve Kewell ne kadar kötü oynarsak oynayalım tabelaya giderler. Beklenen bu değil, beklenen iyi futbol.

Teknik, oyun kurucu bir stoper, önlerinde her topa müdahele edebilecek rakip çapadan en az 2 km. fazla koşacak, şutör, pasör bir ön libero(sağlam Linderoth). Topun yönüne bağlı olarak yanında bir bezdirici, fazla teknik olmasına gerek yok, top rakipteyken topa en fazla 3 metre mesafede, gerekirse rakibin en önemli futbolcusunu bitirebilecek biri(iyi bir Barış, Topal...,) ve bir oyun kurucu. Voleyboldeki gibi maç içinde dönüşümlü, kime denk gelirse o(Elano, Arda...,) Saydığımız özellikteki iki ön libero bu oyun kurucuyu taşıyacaklar. Topu kaptırdığında saldıracaklar. Cephedekiler mi? bırakında onlar şov yapsınlar. Kewell, Arda, Elano, Baros, Keita, artık hangi 3 kişiyse onlar. Maçın sonucu mu? bilmem tabelada bir takım rakamlar yazar elbet, ama biz büyük bir futbol seyretmiş oluruz mutlaka.

Çok şey istemiyoruz, biz bu filimi 10 sene önce gördük. Ve bu takım, bu kadroyla o unutulmaz filmi yeniden seyrettirebilir. Bu takımım genlerinde vardır, her güzel macera bizim tarafımızdan yazılacaktır. 10 sene bekledik yanımıza yaklaşan olmadı. Bu kupa demek ki 2. defa alınacak ve onu da büyük Galatasaray alacaktır. Bir efsaneydik, efsaneler ölmez şekil değiştirir. Ne olur biraz daha güzel futbol.

22 Kas 2009

8 Kazmalı Takım; Galatasaray 1- Manisa 1


Ben yazınca kızıyorlar, bana göre beraberlik bu maçta başarı. Takımın tek atağı yok, gol olan pozisyonda defansın ıskasıyla Kewell'in önüne gelen topa vuruş golü getirdi. Sonrasında koca ilk yarı geçti, iki defa Manisa gol pozisyonuna girdi. Kaleyi bulmadı top ve biz ilk yarıyı önde bitirdik.

Yedek kulübesine bakıyorum ve Keita, Linderoth, Uğur, Aydın, Arda'yı görüyorum. Arda hastaymış, eğer oynatmayacaksanız bırakın evinde istirahat etsin çocuk niye kulübede anlaşılır değil. Elano bu takımda oynayamaz, oynamaz. Kimle top oynayacak adam, yanındaki kazmaya vermektense 70 metreden Kewell'e atmaya çalışıyor. 8 tane kazmayla takım tesadüfen kazanır, iyi futbol kimse beklemesin. Ben bu yazıyı 1-0 galipken yazmaya başladım yani maça gitmedim. Taç atmasını bilmeyen Gökhan Zan ile götüyle top oynayan Servet aynı takımda olduğu müddetçe biz ligin en kötü top oynayan Manisaspor'uyla ancak berabere kalırız. Dost acı söyler, inanın yenilmeyi istedim. Koskoca Rijkaard, medyanın maymunu oldu. Gol yemeyeceğim diye atmaktan vazgeçti. Israrla yazıyorum kaleci artı 7 tane balta var takımda, ilerdeki Nonda'yı saymıyorum, ayağında demirle ancak bu kadar oynar. Geriye yarım adam Kewell ve maymuna çevrilmiş Elano.

Geride iki sırık, hiç bir kafa topuna vuramıyorlar, yorulduk anlatmaktan topu 5 kere sektiremeyecek kadar kazmalar, Ayhan bitmiş, Yunanistan'dan takım arıyor ve bizim Surinamlı elinde reçeteyle bekliyor 60. dakikayı. Xavi'yi çıkaracak İniesta'yı oyuna sokacak, ilerde bekleyen Messi nasılsa bir tane atar ve maçı çevirir.

Sistem takımıyız, panik yok, kale direkleri içine gelen ilk kritik top gol oldu. 15 dakika var maçın bitimine, oyunu forse etmeye gerek yok. 10 saniye bile kalsa oyun disiplininden kopmak yok, şablonu değiştirmek yok. Nonda'dan gol beklemek var.

İnanın hiç sinirli değilim, kızgın da değilim, yalnız biz gözümüzde bazı şeyleri fazla büyütüyoruz. Bu kadar kötü futbolla kazanmak iyi değil, bir kere daha yazıyorum buraya, Gökhan Zan- Servet-Sarp- Topal'ın aynı anda oynadığı takımın iyi oynama ihtimali yok. Elano- Arda- Keita- Kewell aynı anda takımda değilse de hiç iyi oynama ihtimalimiz yok.

Şampiyon olur muyuz? bu lig de aynı futbolla şampiyon da oluruz 5. de. Ben üşüdüm artık, soğumuştum futboldan, böyle devam edecekse beni derin dondurucuya kaldırın. Takıma teknik bir defans oyuncusu, orta sahaya bir oyun kurucu bulduğunuz zaman beni uyandırın. Ben neticeyle tatmin olan bir taraftar değilim, iyi oyun peşindeyim. Ve maçlar geçtikçe biz kötü oynuyoruz. madem bu kadar oynayacağız, bunca yatırım neden?