7 Haz 2008

Her Kuşun Eti Yenmez


''Fenerbahçe Kulübü, İspanya'nın Villareal takımında forma giyen Nihat Kahveci için yapılan transfer görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını açıkladı''

Hani her istediğiniz futbolcuyu alırdınız. Üstelik Nihat size yeşil ışık yakmış olmalı ki Villereal'in kapısını çaldınız. Yanlış anlaşılmasın eti yenmeyecek kuş, Nihat kuşu değil. Onun da etini yersiniz kolaylıkla. Farkı yok diğer cemati müslümün ünlü futbolcumuzdan. Bas yeşil doları, değil Villa'nın Real'ini geçmişini, geleceğini satar. Fakat para bir yere kadar bazıları için. İspanya'da küçük bir kasaba takımı imiş. Nasıl olmuşsa Nihat'la yolları kesişmiş. Sevmişler demekki bizim çocuğu. Adı Fener'de olsa, çok para da verseler, satılık malımız yok deyip göndermişler transfer heyetini.

Şimdi ne olacak, nasıl bakacaksın o mütevazi şehrin insanlarının yüzüne. Eskisi gibi seveceklermi seni Nihat Efendi. Üç kuruş fazla para verene gidecek, giden futbolculardan nefret etmişimdir. İyiki bizde seni alacak para yok, iyi ki gündemimizde değilsin. Zaten oldum olası futbolunu sevmezdim, şimdi senide sevmiyorum. Keşke Fener'e gelseydinde sana daha fazla sayfa ayırabilseydim. Oyna 3 maç, sonra defol git kardeşim. Villareal taraftarı, beni duyuyorsanız kovun lan şunu. Para için oynayan futbolcudan ancak 1 sezon hayır gelir. Demek turnuvada banko olabilmek için kıçını yırtmış, bu sene sürüm sürüm sürünür, ikinci yarıyı göremez.

6 Haz 2008

Coşku Yok, Heyecan Yok, Umut yok


Sanki her turnuvaya katılıyoruz. O kadar alışkınız ki, bıktık önemli saymıyoruz. Yarından sonra Turnuva başlıyor. Bir anket yapılsa, gurupta kimlerle oynayacağız, nerde ne zaman hangi stadyumda maçımız var bilen yok. Maçlarımıza kaç Türk gidecek, hocalar kim. Turnuvada giyilecek forma, söylenecek şarkı, kalınacak otel....

Bu kadarmı ruhsuzuz biz ya. Kim bu hale getirdi bizi. Daha 2002 de ki ne Kostarika ne Çin ne de sambacı Brezilya marşı unutulmadı. Hep beraber forma giymiştik. Her gole sevindik, her futbolcuyu sevdik. Kitlendik hepimiz maçlara.

Bu hale nasıl geldik. Kimdir sorumlusu. Medya Emre transferini konuşuyor, ne kadar dışarda oynayan futbolcu varsa Fenerbahçe'ye geliyor, Galatasaray hocaları gelip gidiyor. Hala Galatasaray'ın mucize ! şampiyonluğu tartışılıyor. Terim alaylı alaylı konuşuyor. Olası hezimette bahanesi hazır. Kimse bizi tutmadı. Tutmaz tabi Hocam. Hepimiz yorum yaptık çıkarılan oyuncular konusunda. Herkes başla futbolcu çıkardı. En doğruyu Hoca söyleyecek turnuva sonunda. Kimler oynamayacak, kimlere hiç ihtiyaç duyulmayacak, kimler prim yapacak hep beraber göreceğiz.

Üzerimizde ölü toprağı var sanki. Halkımızın çoğu Ulusal Takımın yenilmesini istiyor, bekliyor. Maçları heyecanla bekleyenimiz yok. Yense yalandan sevineceğiz, yenilse hiç üzülmeyeceğiz. Görünmez birileri, görünmez bir el aldı bizim Milli Takımımızı bizden. 40 yıl önceki Milli Takımı sayarımda en son maça çıkan takımı bilmem. Ayağa düşürdüler, pazara çıkardılar, ekmek kapısıyaptılar. Göster kendini tez zamanda sıçra. Bak Mevlut kardeşimize, yolda görsek tanımayız, oynamadan transferin gözbebeği oldu. Benim havam hiç yok, elenirlerse zerre kadar üzülmem. İçime sinmeyen oyuncular var, başındaki Hocadan nefret ediyorum. Kupayı alıp gelebilecek takımımız varken, turu geçebilrsek iyidir diyebilen takım kaptanımız var. Ne haliniz varsa görün, yazıklar olsun. Belki maçlarınızı bile izlemem.

5 Haz 2008

Bomba Transfer


Biz lig biter bitmez sayfa açtık. Yalan borsası açıldı başlığıyla. Yetişemiyoruz yavçaklara. Her gün bir başka yalan. Oturuyorlar internet başına, açıyorlar başka ülkenin yalancısının yazısını. Doğru kabul edip yazıyorlar yalanı, bunların yazdığını okuyan başka ülkenin yalancısı, bu kez kendi yazdığı yalanı doğru zannediyor, geçi(r)nip gidiyorlar işte. Bize de bol bol küfür etmek düşüyor işte ne yapalım.

Derken bu alandaki boşluğu dolduruyor bizim çocuklar. Bombatransfer.blogspot.com adıyla açılan blog tüm bu iğrençliklerin üstüne ilaç gibi geldi. Her türlü transfer haberini en doğru adresten okumak isteyenler bu bloğu takip edip, listelerine alsınlar. Mükemmel bir ironiyle sözde gazeteci geçinenlere ders veriyorlar yazdıklarıyla. Üstelik bu blogta yazılanların tamamı doğru, ve bu çocuklar bu işten para kazanmıyorlar. Sadece eğlenip, eğlendiriyorlar. Anlayana sivrisinek saz mantığıyla kafa yoruyorlar. Anlamayan zaten davulla da bi bok anlamıyor. Onlara çalmıyorlar.

Sen de sinerleniyorsan okuduğun yalancı yazarlara, sen de bıktıysan tonlarca transfer haberinden, biraz da gülelim istiyorsan, takıl çocuklara pişman olmazsın.

4 Haz 2008

Fatih Terim Lisesi

Varsa işiniz kolay bu görüntüden sonra. Adana'lısınız, İmparatore'nin yaptırdığı lisede okuyorsunuz, Milli Eğitim Müdürünüzün adı Abdülgaffar, Türk Bayrağını kıble yapmışsınız afferin çocuklar. Ne işiniz var cebirle matematikle, bilimle irfanla. Okulunuza adını verenin izinden gidin, top oynayın birilerinin dikkatini çekin, tez elden atın kendinizi damdan, Adana'dan dışarı, İstanbul'un yolunu tutun, büyük takımlardan birinde oynayın, milli takıma seçilin, hoca olun, Milletin başına bela olun. Aman ha Atatürk'ün yoluna sapmayın. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir demiş ya, inanmayın. Onu dediği zaman profosyonel futbolculuk yoktu. Fakir olur, sürünürsünüz, bir baltaya sap yapmazlar sizi yanlız ve güzel ülkemizde. Gökhan Zan kadarda mı bilmezsiniz koşmasını, topa kafa atmasını. Servet kadar dayanıklı olanınız yokmu. Emre gibi çalım atanınız. Okan abiniz kadar okuyun yeter, para saymayı öğrenmişsinizdir. Bırakın derse girmeyi, çıkın dama, kılın namazınızı oynayın topunuzu. İlk devre bitti siz öndesiniz, mübarek olsun. Ama maç bitmedi, görecek gösterilecek günler var daha.

3 Haz 2008

Önder Yazı Turacı


3 yıl önce Galatasarayla anlaşmak üzere İstanbul'a gelmişti. Profosyonel futbolcuydu, fizik desen, kimya desen, yakışıklılık desen hepsi mevcuttu kendisinde. İyi futbolcu olduğu söyleniyordu. Dışarda bir takımda oynadınmı işin kolay, bizde bu aşağılık kompleksi varken. Sivassporda, Kayserisporda parçalanarak oyna nafile, siktiri boktan Belçika Liginde Standart Liege'de idmana çık kendini ya Boklu Derede yada Florya'da bulursun. Önder kardeşim bir yazı tura attı boğazda balık yerken. Tura gelince doğru Boklu Dereye. Verdiği söz ne olacak. Ne sözü kardeşim , profosyonel futbolculukta söz vermek bir, dönmek iki. 3 seneye kadar kim öle kim kala. Ya verdiğin söz unutulur, ya söz verdiğin adam.

Babası ırgat Önder kardeş, dağdan gelip, bizim Angara'lı Bağ(l)cı Serkan'ı Karadeniz'e kürek mahkumu gönderince işi rahattı. Koskoca Fenerbahçe'de sağ bekte oynuyordu. Kumarı kazanmıştı, doğru yerdeydi. Araya birde Şampiyonluk sıkışmış, İşçi oğlu kardeşimiz, komprodorluğun tadını çıkarıyordu. O da ne, Gökhan Gönül denen Türkiye doğumlu, kimsenin bilmediği biri daha peyda oldu Kadıköyde sağ cenapta. Kesiverdi Önderciği, planları alt üst oldu. Dünyası başına yıkıldı. Çalışıp, çırpınıp formayı kapacağına, tilkiler dolaştırmaya başladı beyninde. Tam zamanıydı kumarın, Galatasaray orjinli Emre Fener'e giderdi de, Fenerli Önder Galatasaray'a gitmezmiydi. Bir yazı turada şimdi atardı. Üstelik şartıda varmış bey efendimizin. Eğer Zico kalırsa gelecekmiş, giderse gelmeyecek. Yazık, kaderimiz Zico'nun elinde.

Aklı sıra dolandıracak bizi, ulan şerefsiz, biz bu satırlarda 5 aydır ne yazıyoruz. Önce insan olacaksın, onurlu olacaksın. Sonra futbolculuğunda iyiyse Galatasaray'da oynayacaksın. Hadi bizim salak yöneticilerimizi kandırıp kendini Florya'ya attın. Ali Sami Yen'e nasıl çıkacaksın. Senin oynadığın yerde kimler var hangi delikanlılar var tanımıyormusun. Uğur, Sabri, Barış, Hasan, Aydın. Bunlardan birinin ayakkabısını bile vermem lan sana. Siktir git sinirlerimiz zaten bozuk. Ortalık hokkabaz, maymun futbolcudan geçilmiyor, sakın geleyim falan deme, bir de seni kovdurmak için yıkmayalım stadları bu yaştan sonra yeniden.

2 Haz 2008

Paranız Çoksa Bunlarıda Alın


Bu arkadaşlarda futbolcu. Profesyonel, ekmeğini futboldan kazanıyor. Sosyal Sigortalar Kurumu'na bağlı 1475 sayılı iş kanuna tabi. Geleceğini ve ailesini düşünmek zorunda. Üstelik sabıkalı adamlar, her zaman aynı parayı kazanamazlar. Serde Galatasaray'lılık olduğundan bazen profosyonelliği unutup tribüne çıkarlar. Ana avrat söverler bazen. Ceza alırlar, atılırlar. Maç başı para aldıklarından para kaybederler. Akılları kıttır, ekmeğini sadece Galatasaray'dan kazanma yolunu seçmişlerdir. İki Adnan'dan biri kapıyı gösterse, aileleri aç kalır. Emre kadar para kazanamazlar. Emre daha evlenmeden, ailesini, çocuğu yokken çocuğunun geleceğini düşünmek zorundayken şu bizim geri zekalılar! paralarını sokağa atarlar. Florya'dan başka mekan bilmezler. Kapıdan kovuludu Sabri, bacadan girdi. Her sene yerlerine transfer yapılır, bir bakarsın bir kaç maç sonra sahadalar.
Ey serveti nerden geldiği belli olmayan büyük Fenerbahçe Başkanı; İş parayla değilmi? bastır paralarını al bu arkadaşlarıda. Sudan ucuz Emre'nin yanında. Üstelik bu arkadaşlarda parayla alınıp satılamayacak sizlerde olmayan beş okka taşşak var. Bakarsın başka zengin çıkar Emre'ye senden çok verir senide satar gider. Peki bu arkadaşlarının taşşağını satın alabilecek bir para varmı ki dünya üzerinde.
Ne yaparsanız yapın, ne kadar şerefsiz iyi futbolcu varsa doldurun Boklu Dereye. Dün kara dediğiniz şeye bugün ak deyin. Emre'nin atacağı bir aşırtma golü bekleyin. Unutursunuz size gösterdiği kol böreklerini. Küfür edenler tapınmaya başlar yakında. Hani yazmışınız ya büyüklüğümüz kupayla değil başka bir şeyledir diye. Bizimde büyüklüğümüz başka. Bizim büyük futbolcularımız başka. Biz futbolcunun oyunculuğundan çok, yüreğini kontrol ederiz. Onun içindirki taşağı ağır basan futbolcular, büyük rakam yazılı renkli kağıt parçalarını cebe indirmeyi değil, sarı kırmızılı parasal değeri düşük formaları giymeyi tercih etmişlerdir. Onlara saygılarımızla,

1 Haz 2008

adam Sandıklarımız ; Rıdvan Dilman



Emre Belözoğlu'nun futbolculuğunu tartışanımız yok. Büyük futbolcudur, bankoda oynayacaktır ama 3 maç oynar 5 maç sakatlanır, atılır yatar, 20 maçla sezonu tamamlar o kadar. Sporcu değildir, ahlaklı değildir, ama zekidir, çeviktir, adam değildir. Aynı Abisi Rıdvan gibi. Rıdvan Dilmen döktürmüş, Emre için. Ona görede ahlaklıymış zaten. Ahlaksız için başka bir ahlaksız ne ola ki. Kendisi
Boluspor'dan Ergun Gürsoy'a söz vermiş, hatta çek bile almış, daha fazla veren Fener'e gitmiştir. Tıpkı Bülent Uygun gibi. Para için masadan kaçıp Fener'li olanlardır bunlar.

Kime sorarsanız sorun, Fenerbahçe'nin en büyük futbolcularını sayın derseniz, Can, Lefter ve Rıdvan diye sıralarlar. O zamanda yutturmaca vardı bu zamanda da. Ali Şen'e ait satılmış medya bizlere büyük futbolcu diye kakalamıştı. Rıdvan ait tek görüntü İzmirde sonradan girdiği maçta 4 kişiyi çalımlayarak Altay'a Fener'in 4. golünü attığı jeneriktir. Şimdi aynı film seyrediliyor. Kol börekçisi, Emre gelmiş geçmiş en büyük Türk futbolcusu olarak karşımıza çıkar yakında. Aziz'in mütarekecileri sayesinde.

Rıdvan Dilmen; 8 sezonda 105 maç oynayabilmiş, ortalama senede 13 maça çıkmış. 31 gol atmış büyük forvet olarak senede 4 gol atmış. Ve Fenerbahçe leşine konmuş, koydurulmuş, 429 maç oynayıpta hala şöförlük yapan Müjdat Yetkiner'e ayıp edilmiştir. 238 maça çıkmış Oğuz Çetin'i kimse unutmamışsa hala başkada futbolcu hatırlanmaz Fener'de çok maç oynayanlar içinde.

Futbol tarihi nice büyük futbolcular görmüştür. Rıdvan belkide bunlardan biridir de. Hatta Emre kesin büyük futbolcudur. İş ahlaka, takım sevgisine, kolpaya, yalana, dolana, ihanete gelince şekil değişir. Büyük Fenerbahçe'nin ne Emre gibi bir şerefsize, ne Rıdvan gibi şişirilmiş balonlara ihtiyacı vardır.

Stadınızın kapısında yazar.'' Fenerbahçenin büyüklüğü şampiyonluk, kupa büyüklüğü değildir, başka bir şeydir''. İslam Çupi.Ne için aldınız peki bu adamı, şampiyonluk içinmi.Yoksa İslam Abinin yazısını indirmek içinmi.
Rıdvan; Kankan Emre olsun. Biriniz bozacı, biriniz şıracı.

Delikanlı Fenerliler; Nerdesiniz


Emre Demiş ki:

Fenerbahçe’den teklif geldiği doğrudur, hem de Newcastle’dan daha büyük teklif yaptılar ama ben Newcastle'ı tercih ettim. Çünkü ben Türkiye’de Galatasaraylı Emre olarak anılmak istiyorum, ben Türkiye’de efsane kadro oyuncusu olarak anılmak istiyorum. Emre denince Galatasaray’dan sonra parantez içinde Fenerbahçe oyuncusu olmak istemem, ama bana ilgi duymaları beni memnun etti zaten onlara teklifleri için teşekkür ettim yaşım 26 en verimli çağımda Avrupa’da kalmam ve Türk futbolunu temsil etmem benim için önemli, artık Anadolu kulüplerindeki futbolcu arkadaşlarımız kendilerini aşsınlar ve dört büyüklerden önce Avrupa’yı tercih etsinler, Avrupa’nın sıra takımı bile olsa gelsinler burası çok farklı bir yer Avrupa’da oynayan oyuncu sayımız çok yetersiz, bence Avrupa’da bizi temsil eden oyuncu sayısı,dünya kupasına gitme kadar önemli bir konudur, Türkiye deyince akla ilk Fenerbahçe’den Tuncay Şanlı geliyor, bence Türkiye’de bazı arkadaşların Avrupa’ya gelme devri geldi ve geçiyor.


Peki kardeşler, hiçmi serde delikanlılık yok. Çokmu önemli koskaca Fenerbahçe için Emre. Kimdir bu Fettocu çocuk. Değermi, sadece Galatasaray'lı bir oyuncu almak için huzur kaçırmaya, taraftarı ikiye bölmeye. Ben Fenerbahçeli delikanlı taraftarın Emreyi kabul edeceğine inanmam. Dün küfür ettiklerine bugün yumruk şov yaptırmazlar. Gocunduğum falan yok, Emre Galatasaray'a gelmek istemiş fakat alınmamıştır. Senede 20 maç oynasın bu yazdıklarımı yerim. Fenerbahçe Nevcastle'den daha küçük bir takım değildir. Bırakın manipilasyonu, kovun tez elden bu şerefsiz futbolcuyu. Galatasarayın şampiyonluğunu satıp kaçmış Emre için kavgaya değmez. Yeteri kadar husumet var zaten aramızda, inanın çocuklar değmez. Hani Hakan Şükür Fener'e gitse kahrımdan ölürüm ama yazdıklarım şahidim olsunki Emre'nin transferine hiç üzülmedim. Beter olsun şerefsiz ve olacak. Nitekim Tümer'in, Fatih Akyel'in olduğu gibi.