6 Nis 2014

Mancini'nin Zarı 7-7 ve Elveda Büyük Galatasaray Taraftarı; Galatasaray 1-0 Fenerbahçe

Eğer Büyük Galatasaray Taraftarı, kendini feda edip maçı tek başına oynamasaydı, eğer büyük Felipe Melo, ikinci yarı hakemin odağı ile merkezi arasına girip görüntüsünü küçültüp atılmayı geciktirmeseydi, Muslera maça tam konsantre olmasaydı, bu gece Arena'nın namusunu teslim etmiştik.

Bu Burak Yılmaz'a, bu avukatlarına alacağı tazminatı hesaplatan Mancini'ye, bu ortalamasından 200 metre daha fazla koşmak zorunda olan Ayı Eboue'ye rağmen maçı, daha doğrusu El Sikko'yu kazanmışsak, futbolun Gök Tanrısına dua edelim, sevincimizi abartmayalım. Aynı oyunu Kadıköy'de biz oynasak bu maç en az 4-0 yenilmiş olurduk. Aldığımız bu galibiyete yukarıdan 2, aşağıdan 3 puan verdiler. Velev ki puan farkı bu kadar açık olmasaydı, biz bu maçtan 2 puan almış sayılacaktık.

Şimdi yenen, yenilen maçın hakemine saldırıya geçmiştir bile. Ben geçmiyorum. Bu kadar kötü niyetli futbolcular varken, hakem Peygamber olsa ne yazar? Takımlar sahaya çıkarken gördünüz değil mi, televizyon başındakiler. Emre bile ne kadar sevimliydi. İşte ben bu yüzden artık dayanamıyorum ve bu son maç yazım olacak. Sahada bir birini gırtlaklayan futbolcular, muhtemelen bu gece aynı mekanda eğlenecekler. Beni 45 sene sömürdüler, artık bu soytarılığın içinde yokum sistemden çıkıyorum.

Burak Yılmaz sonunda Selçuk İnan'ın mezarını kazdırdı. Her hareketi faul, her pozisyonu ofsayt, Galatasaray bugün 11 kişiyle oynamadı, top bizdeyken rakip 12 biz 10 kişiydik. Ofsaytta olduğu için en az 5 gol pozisyonu olacak pas atılamadı. Faul yapmasa belki kendiliğinden gelişecek pozisyonları harcadı. Ve bunu hocalar ısrarla görmeyerek, bizim aklımızla alay ediyorlar. Burak yerine Yekta olsa şimdi çoktan PTT ligini boylatacak olanlar, neme lazım, zengin Burak'la papaz olmayalım da, Galatasaray ne sonuç alırsa alsını tercih ettiler. Eğer bugün Burak Yılmaz oynamasaydı biz hele maçın başında öne geçmişken, taraftar ayağa kalkmışken 6-0 ın altından kesin kalkardık, hem de Hoca görünümlü atkılıya rağmen.

İlk yarım saat sonunda rakibin en önemli futbolcusu atılmış, oyun ve pozisyon üstünlüğü sende, galipsin, taraftarın sesi kısılmış, sırtında bir hezimet kamburu var ve senin için hiç bir şey olmamış gibi maça devam ediyorsun. Yekta'yı çıkarıp Umut'u alsan farka gideceksin. Sen hücum etmediğin sürece rakip isterse 9 kişi kalsın ne fark eder. İt gibi koşturup rakibi %10 fazla koşmaya zorlasan son 20 dakikada ecel terleri dökmezsin. Ama var tabi taktiği, bunlar İtalyan Catanacio'nun mucitleri, gol yememe üzerine en büyük Hocalar İtalya'dan çıkar. Yat 1-0 ın üstüne. Koskoca Galatasaray, hezimete gitmek için hezimet yemeyi göze aldığı için koskoca oldu. Siz sıçan gibi oynatın, gol yemeyin diye küçülecek değil.

Son 30 saniye kala oyuncu değiştiriyordu, bize de yarım dakika kazanmak için sokuyorum demişti. Biz mazereti, kabahatinden büyük diye hırlarken, aynısını bu maç yaptı. Takımı 20 dakika kala geriye çekti, her Galatasaraylının atılacağına bahis oynadığı Melo'da atıldıktan sonra, üstüne üstlük çok iyi bir maç çıkarmasına rağmen, öldürücü 2 hata yapan Semih'in konsantresi bozulmuşken, Fenerbahçe'de biraz hareketlenme olsa 1-1 içten bile değildi. Bu durumda bile 30 saniye kala adam değiştirdi. Yani düşüncesi sahaya, hakeme yansımış olsa o yarım dakika kimin lehine çalışacaktı? Bu kadar salak olmadığına göre Galatasaray'ı dolandırmaya oynadığı kesin, verin A2 takımın başına siktirsin gitsin şerefsiz.

Selçuk bu senenin belki de en iyi oyununu oynuyordu. Ne oldu henüz anlamış değilim, kenardaki yaratık, ısrarla Galatasaray'ı bu maç kazandırmamaya çalışıyordu. Mektup gecikince belki de bağırarak haberleşiyordu bu maç. Kim bilir ne geri zekalılık yaptıracaktı ki kaptan sahadan çıktı. Şimdi forma edebiyatı yapanlar da çıkar. Eğer Selçuk, Mancini'nin yaptırmak istediği bir şeyi yapmak istemediği için çıkmışsa helal olsun. Biz 50 tane Mancini buluruz, ama şu alt düzey futbolcuların Abdurrahman Çelebi sayıldığı ülkemizde Selçuk klasında kaç futbolcu var? Bu sene Selçuk kötü oynadı görünmüşse bunun sebebi Burak'tır. Onu kurtarmak için kendini yaktı, daha önceki maçlarda uyarmıştık.

Mancini ısrarla gele atmaya çalıştı, ama işte dedik ya, Taraftar ve Melo böyle istedi. Zarı 7-7 geldi. Ama bu zar maçı kazansa da turnuvayı kazanmaya yetmedi.

Bu maç yazısı benim yayın hayatımı noktaladığım maç yazısıdır. Rezalet ötesi futboldan sonra teselli bulduğum tek şey, tabela değil, Fenerbahçeli futbolculara Arena'da şov yaptırılmamış olmasıdır. Sebebi de taraftardır. 5 senedir her maçı yazdım, maçların dışında da ilgilendiğim her şeye bulaştım. Yazdıklarım Galatasaray taraftarına arşiv olsun. Hiç bir hakkı mahfuz değildir. Haklarında çok kötü yazdıklarım da oldu, çok iyi yazdıklarım da. İyiler övünsün, kötü yazdıklarım yok saysın.

Ülkemiz bir gün huzur ve barışa kavuşur elbet. Sahibi kamu sayılan bütün kurum ve kuruluşlar hilelidir, başlarında hak etmeyenler vardır. Futbolumuzu yönetenler ise bu ülke futbolunu pisletenlerdir. Eğer bir gün ülkemiz gibi, futbolumuz da temizlenir,maçlar delikanlıca oynanır, her takım hakkına razı olur, futbolumuzu kirletenler ortalıktan yok olursa tekrar dönerim. Umarım ömrüm vefa eder.

Beni tanıyan tanımayan, herkesi, Galatasaraylılığımın olanca ateşiyle kucaklaıyorum, ELVEDA

Hepiniz Hasan Gibi Oynayın

Hepiniz Metin gibi oynayın, yenilmekten sakın korkmayın, ruhunuzu koyun bu gün ortaya, aslan gibi çıkın sahaya. Sen ki kupalara layık takımsın, korkma ölmez asla bu büyük taraftarların. Nasılki bu ulusun tacıdır yıldızla ay, yüksel ta arşa kadar şanlı Galatasaray, Taraftarın Cim Bom Bom'usun sen bizim canımızsın, hepimizin kanı sarı kırmızı akar, her maç haykırıyoruz işte seviyoruz seni can-ı gönülden. Sen istersen donatırız stadları bayraklarla, çınlatırız dört bir yanı şarkılarla. 

Adımız Galatasaray, armamız Aslan, taraftarız ultrAslan, şampiyonluk şarkıları söylenir stadlardan, göklerde yıldız, kalplerde ay, Avrupa Şampiyonu Galatasaray. Türkiye'nin gururu, alkışlayın. Sevinin aslanlar, övünün aslanlar. Alındı kupalar, çekilsin halaylar, zaferlerin kutlu olsun şanlı Galatasaray. Söyle senden başka kimimiz var bizim. Yenilsen de yensen de ben hep aynı yerdeyim. Her takımın tarihi hezimetlerle doludur,  fakat Avrupa Kupaları bizim müzemizdedir ,yürüyedur Galatasaray. 

Bu akşam 19.00 da çalacak cehennem borusu, hazırız bak,beni yak kendini yak her şeyi yak. Yanardağ ağzında biriktik 53.000 kişi . Ne maçlar yaşandı , Dünya cehennemi bizimle tanıdı. Bekleyin, çıldırın geliyoruz Aslantepe Çocukları maça değil, savaşa çıkıyor. Haydi Cim Bom, yollara düştük bu gece zafer naralarıyla, savaş sloganlarıyla, gırtlağımızı parçalarcasına, ölümüne, benzeri görülmemiş tezahüratla imtihan vereceğiz.


Ciğerleriniz patlayana kadar oynayın, Zafer zaiyat ister, Hepiniz Hasan olun, Elmander olun, gerisini bize bırakın. O zaman öl deyin, ölmeyeni s.kelim. Ne kupa istiyor bu taraftar, ne de şampiyon olmak, iki dileğimiz var Cim Bom, ikiside Fener'e koymak..