16 Kas 2009

Küçük, Küçük Gazeteye


Tam yakıştı, lağım Ercan Saatçi'nin damat kontenjanından yönetici yapıldığı gazeteye Galatasaray'ı yazması için birini ver deselerdi Hakan Ünsal'ı verirdm. Galatasaray taraftarının en nefret ettiği Galatasaray'lyıı, Galatasaray'lıların boykot ettiği Hürriyet'te görmek beni çok mutlu etti. Biliyorum ki büyük Galatasaray taraftarını da memnun etmiştir. Zaten küfür etmek için okunan Hakan Ünsal'ı bundan sonra okuma mecburiyeti ortadan kalkmıştır. Dolayısıyla küfür edip de ruh sağlığımızı biraz daha bozmaktan kurtulduk.

Hakan Ünsal artık hepimizin emin olduğu üzere Galatasaray'a giydirmeyi düstur kabul eden bir anlayışla spor medyasında kendine yer bulmuştu. Ne kadar akılıllı bir iş yaptığını gördük. Büyük abileri de iyi izlediler kendisini bir yıldır. Ve büyük ikramiyeyi kazandı, Türkiye'nin en büyük gazetesine yapay geçiş yaptı. Artık Ercan'la kanka olurlar ve yakışır.

Okumayız elbet, ancak okuyanlardan, bloglardan duyarız. Artık daha fazla saldıracaktır Galatasaray'a, mikseriği artacaktır. Kıskançlığı çatlama noktasındadır.

Hani ben deseleksiyon derim, uygun olmayana, işte tam burada seleksiyon var. Ercan Saatçi'nin spor müdürü olduğu bir gazetede Galatasaray yazarı Hakan Ünsal olmalıdır. Tam uygunluk vardır. İsabet ettireni kutlamak düşer bize.

15 Kas 2009

Elano Blumer


6 gün önce Diyarbakır'da oyuna 5 dakika kala giren Elano, dün akşam Brezilya Ulus takımında banko oynadı. İnanılır gibi değil, bir futbolcu Brezilya takımında tek bir maç yedek bile çıkmış olsa bu futbolcunun Galatasaray'a gelişinde, binlerce taraftar tarafından hava alanında olurdu.

Diyarbakırspor maçında son dakikalarda niçin oyuna girdi belli değil. Acaba Surinamlı ne dedi onu oyuna sokarken? Elano oynayacak mı?, oynamalı mı? Hele ki dün akşamki maçtan sonra taraftarın kafası karışık. En önce biz karıştıralım bakalım kafamızı, şu kısa zaman zarfında oyun yapısını tanıyabildiğimiz kadarıyla Elano'ya yer bakalım.

Benim tezlerim aynı, stoperleri Gökhan ve Servet olan takımda Elano banko oynayamaz. Oynarsa o maçtan hayır beklemeyin. Üstelik golcü Nonda ise berbat bir maç çıkartır Elano.
Kalın
Stoperler cepheden gelen hava toplarında iyiler, fakat bu topların çoğu zaten tehlike bile olmaz. Yanlardan gelen toplarda da çoğu zaman vurduruyorlar, giren giriyor, girmeyen unutulup gidiyor. Topu oyuna sokma becerileri sıfırın altı. En fazla yanlara, rakip en az 20 metre mesafedeyse verebiliyorlar. Çalım atma hünerleri yok, yatarak kayarak top çıkaramıyorlar. Servet hızlı adamları kalçasıyla durdurabiliyor ancak. Biraz uyanık futbolcu arkadan dolanarak topu kapıyor. Duran toplarda ileri çıkmaları tehlike yaratmıyor rakip kalede. Bu topların çoğuna vuramıyorlar, vurdukları da meydanda zaten. Kaleciyle paslaşıp oyuncu eksiltme işini de yapamıyorlar. Kısaca ne yap(amadı)kları puan cetvelinde yazıyor.

Surinamlı daha fazla gol yememek için mecburen orta sahaya fazladan bir adam koydu son maçlarda. 3 dandik maça çıktık, bir gol yedik. Başka da pozisyon olmadı, bu durumun defansın başarısı mı, rakibin kötü oyunu mu olduğunu ilerleyen maçlarda göreceğiz.

Defans bloğunun ahvali böyleyken, orta sahada 3 oyuncu barındıracak iseysek ve gol atması için Manda Yiyicisi'nin kımıldamasını bekleyeceksek, Elano'ya bu takımda yer yok. Arda'yı oturtacak halimiz olmadığına göre, biz kötü oyunlarla galip gelerek idare edeceğiz.

Başka altarnatif yok mu? var. Ve mutlaka olacak göreceksiniz. Devre arasında mutlaka oyun kurucu teknik bir stoper alacaklar. Alamazlarsa da tam kazma iki stoperle oynayacaklar. Gözünü budaktan sakınmayacak, ileri hiç çıkmayacak, yerden havadan savaşacak, rakibe top göstermeyecek 2 kişi oynatabilirlerse o zaman orta sahada bir lüksümüz olacak, o lüks mevkiye de Elano'yu yerleştireceğiz.

Yani ben savunmada Servet ile Emre Aşık'ın oynamasını daha evla görüyorum. Ve formülü yazıyorum, maçlar oynandıktan sonra açar bakarız.

Servet-Gökhan-Elano-Nonda aynı maçta ilk 11 de oynayamazlar.

Galatasaray'a gelebilecek en büyük hoca gelmiştir. Belki bu seneyi takım kurmakla geçiriyordur, ama benim bildiğim, inandığım, güvendiğim Surinamlı, en kısa zamanda savunmada teknik bir adamı oynatacaktır. Nasıl ki Sabri'yi Cafu yaptı, belki Semih, belki Topal, belki hiç ummadığımız birini Popescu yapacaktır. Bakmayın siz maçlardan sonra iyi oynadık dediğine. Oynatabileceği oyun bu olacaksa buralarda bir dakika durmaz.

Topu en az enerjiyle Elano'ya, Arda'ya ulaştırabilirse, Baros'la beraber takım Aslantepe'ye aslan gibi taşınır, her maçını da 50.000 kişi seyreder.Bekleyip göreceğiz.