14 Kas 2014

Tüp Futbolu'nun Royal Flushu


-Are you players?
-Yes,we receive 900.000 Tl per of month from idiots like you.


Albert Aynştan'a, Stefan Hawkins'e nal toplatan akılları var. Kıyamet bu gece kopsa 5 kişi sağ kalacak dense bir yolunu bulur kalırlar. Şeytanla maç etseler kazanırlar. Doğdukları zaman götlerini Evliyalar yalamış. Titanik'in mutfağında şarap mezesi olmak için haşlanmayı beklerken, geminin batmasıyla kurtulan canlı yengeçlerden daha şanslılar. Miyarlarca yıllık yaşamda, 2010 yıllarının Türkiyesi'nde yaşadığı için kahreden koskoca bir ulusun içinden seçilmiş yaratıkları bunlar.

Selçuk İnan, Yekta Kurtuluş, Mustafa Sarp, Selçuk Şahin, Mehmet Topal'dan bahsediyoruz. En büyük el onlarda, yüzde yüz kazanacaklar. Az bahis yapan, az seven, az kaybeden, zararın neresinden dönersem kardır deyip sistemden çekilmeyi başarabilenlere geçmiş olsun diyelim. Onlara söyleyecek lafımız kalmadı. Biz, battı balık yan gider diye saldıran halayların başına geçip mendil sallayalım.

Maaşları, 1 lira madeni parayla 5 tondan başlıyor, 7.5 tona kadar çıkıyor. Kıyaslama yapmak isteyenler için yazalım. Ermenek'te henüz cenazesi çıkarılamayan kardeşlerimin aldığı 10 kilo etmiyor. Selçuk İnan 900 Soma maden işçisi maaşı alırken, Dünya Kupasını getiren golü atan Götze, 90 Alman işçisi maaşına oynuyor. Korku filmi gibi. Ne var ki bize komedi diye yutturuyorlar.

Sistemin açığını keşfetmişler, 7 dönüm arazide her futbolcuya 350 metrekare alan düşüyor. Yani normal bir set oyununda top ayağında olan futbolcuya en yakın futbolcu 30 metre mesafede. Hüseyin Bolt bassa, 3.5 saniye  vaktin var topu çıkarmak için. Çalım atar geçerim abi diyenler var, e salak mı olum bunlar, ilk cümlemizde ne dedik, ülkenin en akıllı gençleri. Akıl derken yanlış anlama yabancı dil konuşamazlar, tavla oynamasını bile bilmezler, yoğunlaşmış kuş akılları futbol için. Çalım atıp riske girecek, başını belaya mı sokacak? 20 metre yandaki, gerideki suç ortağı ne işe yarıyor. Ver kurtul. Yeter mi yetmez. Yayıncı kuruluş takometreleri çalışıyor. Senin amel defterini dürüyorlar. Topu bir daha alman lazım, bir daha yana vermek için. Ne kadar çok topa bulaşırsan CV'in için o kadar iyi.Bizim ligte bir maçta topun oyunda kalma süresi en fazla 50 dakika, bunun 10 dakikasını kaleciler yer. Geriye 20 kişiye 40 dakika kalıyor. Kelle başı 2 dakika. Sneijder ver kaççı, tıklama yapar. Yani 90 defa topa değse, 1.5 dakika topla oynamış sayılıyor.  2 hayvani gol atsa toplam 3 saniye. Selçuk'lar, Yekta'lar topla bekliyor, 100 defa buluşsa 20 metre yana verse 4 dakika top oynamış, dolayısıyla Sülük Medyaya göre Sneijder'den daha iyi oynadı diye geyiği yapılıyor. Emre Belozoğlu 5 metre adamı kovaladığında topa müdahale edebiliyor, Selçuk Şahin 50 metre adamla koşuyor, bulaşsa bile 45 metre Emre'den daha fazla koşmuş sayılıyor.

Mehmet Topal'ın insan satıcısı İspanyollara bilezik gibi geçirdi.Dinamo Bükreş maçı CV'sini götürse babasının Barca'sına bile satardı Topal'ı. 3-0 deplasmanda yendi Galatasaray, bana göre takımın en kötü futbolcusuydu, %100 isabetli pasla oynadı. Bir tanesi bile 10 derece ileri değildi. Olsun ona kim bakacak? 150 küsur defa topla buluşup, topu hiç kaptırmadı. Uyarına gelip de bir gol attı, takımın da en çok koşan oyuncusuydu. Sen ona bak keriz alıcı. Mustafa Sarp daha genç olsa, veya onun satıcısı, Topal'ınkinden daha cambaz olsa, Mustafa Sarp gidecekti Valencia'ya. Valencia Real'in, Barca'nın önünde bir kaç sene önce Şampiyon olmuştu. Yine oluruz belki dediler, diploması sağlam Topal'ı alıp, topalladılar. Uyanmaları 2 seneye mal oldu, verdikleri parayı haram edip kovdular.

Hadi bunların maskesinin altındaki yüzlerini bizden başka gören yok, banko oynatıyorlar. Oynamayanlara ne demeli? Yekta Kurtuluş belki de bu akıllıların en akıllısı. Galatasaray maçına gelmiş futbolcuyken. evlenirken Galatasaray marşı çaldırmış, bilemiyoruz belki sarı kırmızılı zıbına bile sarmışlardır doğduğunda bizim oğlan gibi. Öyleyse tam zamanı, Galatasaray'a alalım. Önce bir cep dikelim, sonra cebe yuroları dolduralım. Madem pokere bağladık devam edelim, yüzü poker surat. Kirli sakallı, bir kere de tıraşlı ol, olmaz. 6. gölü yerken de aynı, Sneijder hayvani füzeyi Volkan'a ateşlerken de. Çoğu maç kulübede paspasçı yedek kulübesinin tozlarını alıyor oturarak. Oyuna girdiğinde debelenme, cebelleşme yok. Galatasaray taraftarlığına devam etmiş olsa kale arkasında her maç dayak yer. Bağırmaz, oturun der, çekirdek çiter, gole sevinmez. Yani taraftar olamaz, dolandırmışlar bizi. Aldıkları paraları, Kokareççi Faik'e, Ayı Sinan'a, Hasan Şaş'a yediriyorlar mutlaka. Melo'yu kovup, Yekta'yı oynatacaklar. Melo gibi dalıp, kırmızı kart almazlar, Engin Baytar gibi hakemle dalaşmazlar, oynarken kadraja girmezler.

Fenerdeki muadili daha şanslı. Fenerliler pek kafa yormaz, kim oynuyor, kim oynamıyor diye. Selçuk Şahin oynamış, Salih Uçan uçmuş, Alper Potlamış ilgilenmezler. Takım zaten kendi sahasında kaybetmemek üzerine kurulmuş, küfür edecek, ıslıklayacak bir sonuç görmezler TÜP LİGi'nde. Yabancı maç oynamaları zaten yasak, futbolcuların canına minnet, yuvarlanıp gidiyorlar. Dikkat edin bu saydığım adamlar normalde yolda birbirlerini görse tanımamaları lazım, ama yönetim kurulu toplantılarını Çeşme Marekeş Beac'inde yaparlar. Tribünde 10 kişi buraya diye çağırsın koşarlar, ama bir mekanda 100 kişi selam vermeye kalksa boka bakar gibi bakarlar.

Şu saydığım adamlar eğer futbolcuysa, soruyorum. Bunları çalım atarken, gören var mı? Yine soruyorum bunları, eğer futbolcularsa orta sahada hayalet sporda oynarken değil de sağ bek sol açık bölgelerinde oynadığını hayal edin. Mehmet Topal'ı Motor Sanat Terk stoper oynattı. Ömer Toprak gelmezse gelmesin di canım, koskoca İmparator ayağına mı gidecekti, Topal ne güne duruyordu? Mehmet Topal'ın boyu 1.87. Kornerden gelen topa sabit dursa İzlanda'lı balıkçının önünde 1.87 lik bir set olaacaktı, inanmayan bir kere daha bulup baksın. Mehmet Topal kafaya çıkarak alçaldı, 1.50 lere kadar indi. 4. Neymar gölünde millet Neymar'ı izlerken benim gözüm Mehmet Topal'daydı. Neymar topla bacak arasından geçti, en iyi yaptıkları eylem it gibi koşmaktı, koşsa yakalayabilirdi, durdu, gol anında kadraja girmedi, seyret. Akıllı adamın top çerçeveye girerken TV pilot kamerada görünmesi akıl alır şey değildi.Golün faturası kazma Semih'e kesildi. Maçta  sirk maymununa evrim geçirdiler, ama bakalım ne yapmış Mehmet Topal. Yine 11 km koşmuş, pas hatası yapmamış, gollerde kadrajda görünmemişti. Ömer Üründül'ün deyimiyle günümüz futbolunda topu değil de kendini saklamayı başarmıştı. Takımın en kötü futbolcusuydu bizim gibi şeytanın avukatı için.

1000 den fazla maçı canlı seyretmiş bendeniz büyük yemin ettim. Selçuk İnan'ı ve Yeniçeri Ocağını final maçı, Şampiyonluk maçı dahil hiç bir maç canlı seyretmem. En azından tribünlerde benim küfürlerimi duymayacaksınız rahat olun. Ama, bilin ki mıymıntılar, güzel futbolumuzun mezar kazıcıları, ömrüm ne kadar vefa ederse sizler benim baş çelişkimsiniz. İşçi maaşlarını 4.500 Yuroya çıkarmaya gücüm yetmez, ama temiz futbol sevdalılarına sözüm söz, 900 işçi maaşını bu sırtlanlara aldırmayacağım. Aldıklarını huzurla yedirmeyeceğim.

Elinizde en büyük dizilim var, sizi yenmek için benim elime daha büyük kağıt gelmeyecek biliyorum, siz de bilin, eski kovboy filmlerini hatırlayın. bir mermi her daim, Flush Royaldan daha büyüktür. Bizim tabancamız, tüfeğimiz yok, bizim tek mermimiz tribünlerden gelen gücümüzdür. Futbolu bir süreliğine elimizden aldınız, tepe tepe kullanın, şimdilik beyliğinizin keyfini çıkarın, futbolu atkılı, bereli halk çocukları kurdu, kravatlı eşkıyalara bırakıp gidecek değiliz.

Değirmeninizin üstü her gün yel olmaz bir gün mutlaka bir seansta hepinizi kıstıracağız, donunuzu alacağız.