18 Ara 2021

Bir Umuttur Savaşmak; Başakşehir Maçı

 


1- Testi kırıldı, kadı iğfal edildi, kapı kapandı, rahatladık önümüzdeki sezona hazırlanmaya başladık desek de, maç saati yaklaşınca bir umuttur Galatasaraylılık, kalan maçlar x 3 puan, en tepedeki takımla aramızdaki farktan büyük olduğu sürece savaşa devam. 

2- Muslera'nın sakatlanmasına eşinden daha çok üzülmüşümdür, Geçmiş olsun. Gala için bir yeni bir umudun başlangıcıdır. En azından benim için. Kötü oyunumuzun biricik sebebi en azından bir süre için olmayacak.

3- Aç kalana, çocukları işten atılana, hapse girene kadar oyunu değiştirmeyen AKP'li ile, 4 senedir en ufak bir güzel futbol seyretmemiş, Kasım'da bornoz atmış yine de Muslera'ya toz kondurmayan taraftar benim için aynıdır.

4- Kale Papazı döner dönmez  paravanın arkasına yine geçirip mumlarınızı kapıp günah çıkarmaya koşacaksanız, Ülkenin en iyi kalecisi Okan Koçuk ve Yardımcısı Batuhan'ın gelecekleriyle oynamayın. İsmail Amirim'e de yazık etmeyin. Çağırın Eray İşçan'ı Papaz dönene kadar idare etsin.

İsmail Çipe Amirim neticede kötü kaleci, iyi kaleci olma ihtimali var, Muslera kaleci değil. Umarım bir daha kale yüzü görmez. 

5- Kaleci var zannıyla oynamak, boş kale oynamaktan daha kötüdür. Maçtan sonra görüşelim, en formda takım ve futbolu en iyi bilen hocasına karşı sezonun en büyük topunu oynayacağız. 5 taş oynamıyoruz, fal bakmıyoruz, geriye pas yapmaya korkarlar eşek gibi saldırırlar.

6- Berkan-Taylan aynı futbolcu, ikisi birden ilk 11 oynadığında 3.bölgede daha çok kim oynayacaksa o kötü oynayacak. Hücum parametreleri gelişmemiş, en iyi ilk topa basıcılar. ortaklaşa 6 numaralı formayı en az 15 km koşturmaları lazım ki maksimum verim alalım. 

7-TC pasaportu kontenjanı açıldığı için, üç 9 numaralı oyuncudan en iyi ikisi Mohammed-Öcü ilk 11 başlayabilir. üçü ayrı ayrı takımlarda oynasalar toplamda en az 50 gol atarlardı, biz attıramıyoruz. Bırakın 5 maç aynı iki 9 numara başlasın.

8-Lağım liginde Şampiyon olup Şampiyonlar Ligine gitmek devran dönene kadar imkansız. Paralanmaya gerek yok, çok daha kolay yol Avrupa Şampiyonu olup onursal armayla katılmak, teşkilatın düzenlediği turnuvada da Kupa'yı alıp tekrar Avrupa Ligini, Şampiyonlar Ligi basamağı olarak kullanmak.

9- Selçuk'tan beri yırtındım, her pozisyonun vara gebe olduğu maçlarımızda kaleciden Kaptan olmaz diye. Vara bu sezon 16 pozisyon gitmiş, 1 i (o da garanti, vardan size de çalıyoruz demek için) hariç tamamı aleyhimize. 18 pozisyon Vara bile gitmemiş. Marcao'yu kaptan bekliyorum, umarım kaptan çıksın diye Ömer Bayram'ı oynatmazlar.

10- Gala Başkanlığı zehirli sarmaşığa tırmanmaktır. Ya Faruk Süren olacak o kupayı getirecek fabrikanın lojmanlarında yatacaksın, ya Ünal Aysal gibi Ağrı Dağına bıçak çekip sürgün edileceksin. 3. yol uzlaşıdır, Gala DNA sına terstir. Burak Başkan'a son ihtarımızdır.