28 Oca 2017

Aşık Vesley'den Pınarbaşı Bruma Bruma;Galatasaray 6-0 Akhisar

Maç kadrosu açıklandığında bastım kalayı, sadece ben olduğumu sanmıyorum. Macellan Boğazından Sibirya Bozkırlarına, Yeni Zelenda'dan Alaska'ya kadar Dünya'nın bütün koordinatlarına dağılmış, milyonlarca Galatasaray'lı da eminim aynı fikirdeydi. Bir önceki hafta rezalet oynamış takım, ligin en kolay geçmesi beklenen maçta yine aynı dizilişle sahadaydı. Oynadığı ilk maçta konçerto yapan Rodrigo kenarda, Josue sahada, Tolga tribünde, Linnes her zamanki gibi sürgündeydi.

Ne var ki maç başlar başlamaz gördük ki, eğri gemi bu sefer doğru sefer yapıyordu. Sneijder bir maç oynamamanın takıma kaybettirdiği 3 puanı tahsil edeceği maça çıkmıştı. Arena'da 300. golü atma yarışı erken başladı. Taktiği JOR'un verdiğini sanmıyorum, bu takımın adı Galatasaray'dı, en umutsuz maceralarda bir çıkış reçetesi her zaman vardı. Yeter ki lige tutunsun du mübarek forma, bağlasan durmazdı. İsyanımız her zaman Galatasaray'ın potansiyel enerjisini kinetik enerjiye geçirtemeyen, hocalara, başkana, ve çöp futbolcularaydı.

Sabri bir sezonda mükemmel oynama kotasını kullanıyordu. Tanımasak, devre arası transferi olsa Sabri'nin yerine nihayet bir sağ bek bulduk diye bütün maçı kendisine methiyeler düzerek yazardık, inciler düzerdik boynuna. Bir daha buna yaklaşabilen bir maç oynar mı kim bilir? Linnes derdine yanmaya devam ededursun.

Carole bile muhteşem oynadı. Rakip cillop gibiydi diye küçümsemeyeceğim. Her takım hemen hemen aynı, çok daha kötü takımlara, bin beter futbolu seyrettik. Golü erken bekliyorduk da bu kadar erken hem de Semih'ten hem de Ramoz kafası, alışık değildik elbet, yadırgadık, attığı golü nasıl sa yedirir diye düşünmedik değil. O da ne, Ahmet Çalık öcüsü Semih'i korkutmuş Ufoloji günlerine döndürmüştü sanki, hatasız oynadı. Hamleleri tam istediğim gibiydi, Muslera'yla oynaması bu sefer adam eksiltmeye yönelikti.

Muslara sol köşe gönderinden bir İniesta çalımı daha attı. Bilerek veya kendiliğinden bu maçta en çok dikkat ettiğim şey, rakibin hücumlarını kanatlar yerine göbeğe iteklediler. Kanatlardan orta yapma şansı bulamayanları şut çekmeye zorladılar. Muslera'ya şut çekmeye korkanlar da çaresiz, topa ayak bombası muamelesi yapıp bir birlerine vermeye çalıştılar. Takımın en teknik futbolcusu Özer Hurmacı bile ayıp olur endişesiyle dostlar alış verişte görsün hesabı şut çekmeye yeltendi. Sonuç hüsran.

Asistten önceki pası verenler arada kaynıyor gidiyor. Dolayısıyla Sneijder'in gollere katkısı maçtan sonra unutuluyor, kayda geçmiyor. Ama Sinan Gümüş'e yaptığı asisti, ben yıllar geçse de unutamam. Bence son yılların en büyük pasıydı. Mesafe, denge, falso, zamanlama, vuruş yapana bırakılan tek hamle, ve vuruş. Gol olmasaydı çok üzülürdüm. Sneijder'in resitalini büyük bir onur ve keyifle izledik. Pozisyonu tekrar izlemeden yazıyorum, Bruma'ya attığı pası, Bruma'nın slalomla kameraya bile çalım atarak attığı muhteşem goldeki rakibi sürükleyişine dikkatle bakın. Sanki ver kaça gidecekmiş gibi stoperi yanına çekti, çalıma limon sıkılabilirdi, tıpkı Beşiktaş maçında Eren Derdiyok'un alan açması gibi, çalım yiyecekleri Bruma'ya hazırlaması da unutulmayacaktı.

Şimdi gel de yanma bir önceki hafta kaçan 3 puana. Çok maç var daha, transfer sezonu korkusu sardı taraftarı. Halbuki insan pazarı açılana kadar idare edelim yeter diye ne çok beklemiştik. Podolski gidecek, Bruma'ya büyük bir sakal indirilecek diye ödümüz kopuyor. Bu salaklar ellerinden bir kaza çıkarmadan zabıtalar pazarı kapatsa da kurtulsak. Pirince giderken eldeki bulgurdan olacağız. Bizim eksiğimiz yok, fazlamız var. Sneijder-Sinan-Yasin-Rodirguez, Podolski, Bruma'dan çıkacak 5 li forvet, 1958 Dünya Kupasının unutulmaz Brezilya Didi-Vava-Pele Zagolla-Garrinca ölüm forvetine dönüşür. Bir maç Rodirgo'nun gitar konçertosu eşliğinde şarap içeriz, bir maç Sneijder'in resitaliyle dans ederiz, bir maç Bruma'yla Pınar başı halayının başına geçer mendil sallarız. Maç bitiminde de Podolski'yle üçlü çekeriz.

İyi ki Akhisar'ın Hocası Cihat Aslan değildi. Gel de şimdi Feto'nun maçı Galatasaray'a satmadığına inandırmak için tweet başında derdini anlat. Erken gol atıp Tolunay'a futbolu idam sehpasına çıkarma şansı vermedik. O da kulübeden kafasını çıkaramadı.

Penaltıyı atması için taraftar Muslera'yı davet etti, Selçuk bırakır mı leşi. Cv sine bir gol daha yazdırdı. Takımın en kötü oyuncusu olma şerefi bu maçta da kendisine aitti. Carry'yi kıskanıyor diye Bruma'ya fırça atmıştık, aklına geldi, normalde kendisi vururdu, pası verdi, o da heyecandan atamadı. Büyük takım refleksi, titreme nöbetlerini çabuk atlatırsa, kanatlar cehenneme döner.

Maçları önce oynamak alınan neticeye göre rakiplerin de oyununu etkiler. Ya çok kötü oyunla tek golle kazanacaksın ya çok iyi oyunla hezimetle geçeceksin. Kötü oynayıp kazanırsan sinirden, iyi oynayıp fark atarsan korkudan oynayamazlar. Mutlaka puan kaybı yaşayacaklar.

UltrAslanın Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa tezahüratı maçın olayıydı.

Şimdi rahat uyuyun, Galatasaray'ın sizden başka kimsesi yok.

26 Oca 2017

Bayrampaşalı Gümüş SİPSİ

SPek çok şey hatırlıyorum çocuk, Kapalının önünden Sami Yen sokağa doğru aktığın, topu sağına çekip ilk golünü attığın maçtan, Arena'da çıktığın son maça kadar. Pek çok şey. Sen gelinceye, yetişinceye kadar kim bilir kaç çocuk Metin olmuştu, kaç çocuk B.Mehmet, kaçı Hakan'dı, kaç baba Zeynep Kamil'den bağırdı, Bülent doğdu diye. Kaç çocuğun lakabı Hagi'ydi.

Sıra Arda'lara gelmişti, o günlerde sarı kırmızılı zıbınlara sarılan Arda'lar bu günlerde maçlara gelmeye başladılar SİPSİ. 66 Numaralı formanla çektin gittin aramızdan çocuk, çoktandır senden ümidi kesmiştik zaten. Büyüyen Arda'lara da Barça'lı Arda'yı değil, 66 numaralı çamurlu formayı anlatacağız. Çok uğraştın hakkını yemeyelim, Büyük Galatasaray Taraftarının gönlünden çıkabilmek için. Sarı Kırmızı çizgilerimizi çoktan aşmıştın, Bir Galatasaray'lının asla yan yana gelmeyeceği sistem şebeklerinin arkadaşı oldun. Alnından ter damlatacağına ağzından salyalar akıttın. Oynadığın takım Katalanya takımı, ne anlama geldiğini öğrenememişsen hala Pique'ye İniesta'ya sor, Yolcu Messi'nin, Neymar'ın değil Hancı Xavi'nin arkadaşı ol, Olamadığın için de üzülme Acun abin, Rıdvan abin, Kankan Burak sana yeter de artar bile. Zengin köle olmayı seçmişsin, yazın Marakeş'te dalkavukluğunuzun şamatasını beraber yaparsınız.

Dünya'nın en büyük Hocalarıyla çalıştın, Dünya'nın en büyük takımında oynuyorsun. Oysa hiç bir hocanın veremeyeceği taktik sana tüm jenerasyonların gelmiş geçmiş en büyük Hoca'sı tarafından verilmişti. Her spor, her sporcu için geçerliydi. ZEKİ ÇEVİK ve AHLAKlı olacaktın. Bayrampaşa arsalarında sümüğünü silerek çalım attığın çocukları çoktan unutmuşsun. Arena'da loca almak değil zengin Galatasaraylı marifeti, ben ne ağalar, ne kodaman sığırlar tanıyorum, Arena'yı satın alacak. Kale arkasından, yenilsen de yensen de diye bağıran bir çocuk olabilecekmisin? bundan sonra sen onu özle. Hagi'nin topunu toplayan Arda'nın topunu toplayacak bir Arda çıkar mı acaba? Sen ona yan.

İyi bir futbolcu olmak için Barça'da oynamak yetmez SİPSİ. Futbolcular da sanatkardır. Para'dan, şan şöhretten önce kendi halkını seveceksin. Geldiğin mahalleyi, ve bu mahalle gibi milyonlarca mahallenin oluşturduğu bu ülke halkını seveceksin. Hem de tombalacısı, çobanı, katili, profesörü, hırsızı, şeriatçısı, ateisti tümüyle, ve gün gelip de taraf olman gerektiğinde de bu halkın en gariban,en ezilmiş, en devrimci sınıfından yana olacaksın. Halkı ezilen bir ulusta sanatçı, ülkesinde iktidarda kim olursa olsun, karşısında olmak durumundadır. Çünkü ezilen sınıfın aslında iktidarla işi yoktur, kim hüküm ederse etsin ezilirler.

Maden ocağının dibinde zehirlenenlerden, El Bab'dan tabutla dönenlerden, son parasıyla maça giden çocuklardan yana olacaksın. En kolay yolu seçmişsin, Belki de gittiğin yollara sırma saçanlara diyet ödüyorsundur. Top oynamayı bırakıp Conk Bayırına koşan, Galatasaray'lı, Fenerbahçe'li Beşiktaş'lı dedelerin kurşunlara kafa ata ata, Sakarya'da Dumlupınar'da el bombalarına göğüs stopu yapa yapa, Anafartalar'da emperyalist obüslere baraj kura kura kurdu bu Cumhuriyeti, Bu gerici kazmalar bütün kiniyle, bütün gücüyle top yekun, kolonlarına kolonlarına vura vura deviremiyorlarsa hala,sizden bile medet bekliyorlarsa o kolonların harcı demirle betonla değil, kanla irfanla karıldığı içindir.

Senin beğenmediğin değiştirmeye kalkanlara yalakalık yaptığın bu Cumhuriyet, 200 yıllık ezilmişliğimize, kakılmışlığımıza 100 yıl kafa patlatarak bulduğumuz ilacın, aşının adıdır. Ne soytarılar geldi geçti, bir tarih diyalektiği dersidir Gümüş Sipsi, her kralın, her padişahın, her muktedirin soytarıları vardır senin gibi yüzlerce, tarih eceliyle ölen bir soytarıyı yazmamıştır. Ömrünüz, muktediri eğlendirebildiğiniz süreyle sınırlıdır.

İyilik kötülüğüyle, pisliğiyle de elbet, hatta beni eğlendir diye size büyük cepli pantolon diktiren, içini de dolarla dolduranları bile seveceksin. Bu güzel vatanın deresini, alabalığını, dağlarındaki çakallarını da seveceksin. Bu sevgi 100 lerce saat antrenman yapmaktan daha fazla güç katacaktır sana, bu gücü de oynadığın futbola aktarabildiğin sürece de büyük ve yol gösterici olacak, yarın tarih olarak anılacaksın.

Yoksa biz neler gördük,  bu toprakları eşelesek,  Arda Turan gibi binlerce yalakanın çanak çömlek kalıntıları çıkartırız. Elinizden geleni arkanıza koymayın. Cumhuriyet ebediyen yaşayacaktır diyen son bir kişi kalana kadar yaşayacaktır.

Sen bir garip Barampaşalıydın, nene gerekti gümüş SİPSİ olmak.




İzmir'in dağlarındaki çiçekleri solduramayaksınız, yaşa Mustafa Kemal Paşa diye tribünlerde gırtlak parçalayanları da susturamayacaksınız.