14 Ağu 2008

I Love You Hagi; Galatasaray 2- Steaua 2


Ne yazıkki takımı bıraktığımız gibi alamadık. Stadı da böyle bırakmamıştık. Yılların köhne kapalı altı en lüks yer olup çıkmış. Tamamen tecrit etmişler bizden, aşağıda neler oluyor, bağırıyorlarmı, kalabalıkmı, rahatlarmı, ayaktalarmı belli değil. 500 kişi kapalının bir kapısından ki bir kaç maç sonra 200 kişiye düşerler, 4500 kişi bir kapıdan giriş çıkış yaptırmışlar. Aynı tribünden birimizin çıktığı yerden bir kilometre öteden başka birimiz çıkıyor. Aşağının üstten çekeceği var.

Maça her iki takımın efsane oyuncusu Hagi gelmişti, sadece I love you Hagi diye bağırabilmek için bile gidilirdi bu maça. Tribünler yıktı ortalığı buraya diye ama Hagi, mütevaziliği elden bırakmadı, bir kaç adım attı uzaktan bize, selamladı ve yarine geçti.

Takımın 11'i ısınırken bile belli olmadı. Ben ısınırken ilk 11 i tesbit ederdim. Bu maçta sahaya çıkarken bakıyorum, Emre Aşık, Emre Güngör, Meira, Servet.... Bu dördünden ancak ikisi ilk 11 oynar, bunların dördünü birden sahaya süren hoca, gitsin cami hocası olsun. 2009 u göremez bu vizyonla. Yedekleriyle beraber destan yazan Ulusal Takım stoperleri varken birde Meira'yı almışlar, oynatacaklar tabiki. Servet sol açığa, Emre Güngör sağbek'e, Meira oyun kurucu, maksat banko oyuncular olsun. Gelde oynatma başına bela.

Kaleci almışlar, eldeki kaleci, serçenin telaşı içinde. Ensesinde hatasını kollayan Sanchis var. Diğeri zaten iptal oldu. Topal İngiltere'ye gidemediğinden küsmüş galiba bize. En kötü maçını çıkardı. Balta, kötü oynadığı zaman aynı soyadı gibi, Milli Maçların havasından kurtulamamış. Nonda ipten aldı, birazda ofsayttan anlasa daha çok atacak. Arda takımın gözbebeği, en güvenilen ismi. Sahaya çıkarken en büyük onur ona verildi.

Dandik iki gol yedik maçın başlarında, gireni çıkarabildik. Ben bu turu rahat geçeriz diyorum ama bir taraftan da geçsek ne olurki demekten kendimi alamıyorum.

İlk maç hiçte iç açıcı bitmedi. Skordan öte, futbolcularda genelde gerileme var. Şu kulüp doktorunu işten atmazlarsa biz ikinci yarıya sahaya çıkaracak takım bulamayız.

13 Ağu 2008

Sıfırcı Sporcular

İlgilenen varmı bilmiyorum. Şu sıralar Çin'de Olimpiyat var. Ben 2 kere yüzmelere denk geldim de seyrettim. Mickael Perph'i.(garanti yanlış yazmışımdır ismini). Olimpiyatla ilgili başlamadan bir haber vermiştim sizlere. Türkiye aşırı ilgiden Olimpiyatlara gitmekten vazgeçti diye. Keşke biri beni ciddiya alsaydı da şu resimdeki manzarayı görmeseydik. Ata sporumuzmuş güreş. Geçmiş elin oğlu arkamıza 2 puan almış. Kimin çükünde, bizler bu akşam Galatasaray'ımız nasıl geçirir, Fener'e nasıl geçirirlerin derdine düşmüşüz.
Bir de dağ başına Olimpiyat Stadı yapmışlar belki bize verirler diye. Köpeklere maskara oluruz, kim gider lan bizde Olimpiyat'a molimpiyata. Kızıyoruz alttaki güreşçiye, hanginiz hayatınızda bir kere güreştiniz. Gene biz küçükken mahallede büyükler güreştirirlerdi bizi. Şimdi kim çocuğunu güreşe yollar. Para varmı lan güreşte. Kemiklerini kıracaklar, dövecekler. Otur oturduğun yerde. Spor yapacaksan futbolcu olacan, olamadın basketçi onuda olamadın sporu bırak. Ötekiler bi boka yaranmaz.
Olsa olsa şu alttaki garibanın oğlu gibi güreşirsin, 4 senede bir seyahata başka ülkeye gidersin. Yersin içersin dönersin 3 kuruş para verirler alır onla sende gariban çoluk çocuğunu geçindirirsin. Kazma Cihan futboldan 10 milyon dolar götürsün, sen boğazına bir kuru ekmek götürmek için Çin Seddinde çift dal. Anasını düzdüğümünün düzeni.

Helmuth Ducadam




Sosyalist ülkeler futbolunun futbol olduğu zamanlardı. Dinamo Kiev den sonra Steau Bükreşin borusu ötüyordu. 1986 yılının şampiyon kulupler kupası finali İspanyada Sevillada, Steau- Barcaleno arasındaydı. Maçta Barcelona penaltı kazandı Ducadam kurtarmıştı. Gol olmadı önce uzatmalara sonra penaltılara kaldı maç. Seri penaltılardan 4 ünü kurtarmış 5. ciye gerek kalmamıştı. Steau avrupa şampiyonu oldu.
Kaleci Ducadam özel izinle Sevillaya transfer oldu. Mercedes bir araba hediye ettiler. İlk defa arabası olmuştu o arabayla Bükreşe geldi. Çavuşeskunun oğlu arabayı çok beğendi kendisine vermesini söyledi. Ducadam arabayı vermedi.
Çavuşeskunun oğlu Kaleci Ducadamın kolunu bir daha kaleye geçemeyecek şekilde kırdırdı.
Kimsenin haberi olmadı, kimse o büyük kalecinin akibetini merak etmedi.
en son bir kaç sene önce çok sevdiği Steau Bukreşin kaleci antrönörü olarak göründü.

Marius Lakatus'un Sonu


Steau Bükreş Ve Romanya futbolunun en büyük futbolcularından Lakatuş o gün son resmi maçına çıkmıştı. Tribündeydim. Yıllarca yurt dışında oynamış son yıllarınıda eski takımında geçiriyordu. Maçın 5. dakikasında çok sert girmiş adamı sakatlamıştı. Hakem sarı kart gösterdi ama sakatlığın derecesinin çok büyük olduğu belli oluyordu. Doktorlar, ambülans sahadaydı. futbolcular ellerini yüzlerine götürdüler. Kimisi haç çıkardığına göre dehşetli bir sakatlık vardı. adamın ayağı kırılmıştı, hastaneye gönderdiler. Ortalık sakinleşince hakem Lakatuşu yanına çağırdı. Sana sarı kartı yanlış vermişim dedi ve kırmızı kartını çıkardı. Federasyon Lakatuşa ayağını kırdığı adam sahalara dönene kadar ceza kesti. Adam sahalara döndüğünde ise artık Lakatuş için futbolculuk çok geçti.
Marius Lakatuş bugün Kulübede olacak

Yalan Borsası Kapandı


Lig bitti, geçmiş olsun. Bir kaç gün daha sürer bu zamanda Galatasaray Bayramı. Gittikçe yazılanlar, gösterilenler azalır. Selçuk'la Gürcan'dan başka ağlayan Fener'li kalmaz. Unutulur gider artık şampiyonluk, hayat devam.

Bizde bitmez konu. Daha ortaya Avrupa Kupası maçları girecek. Gündem yoğun.

Borsa açıldı, transfer borsası değil canım. Yalan borsası. Bugünden itibaren biz kendi takımımızla ilgilenip geleni gideni yazacağız. Unuttuğumuz olursa okuyanlar ilave etsin. Bakalım sezon açılana kadar kimleri transfer edeceğiz. Kimleri göndereceğiz.
Deco, Hlep,Gökhan Ünal, Yaser, Mehmet Topuz'dan başlıyoruz, haydi allah rast getire
notlar; emre,laudrup, fatih tekke magath,desamp,
Hocaya Cate'yi ekleyelim, Arda Nevcastle'e yolcu, Hakan'ın yerine Oliveria. Scolari'yi ekle, Okan, Hakan'ı çıkar. Necati gelecekmiş, iğreniyorum kendisinden. Emre aşık dönüyor, aydın dönüyor, hatta müjde orhan ak dönüyor. Belki Ergünde gelir. Cihan seneye.
Viterino Hilton. Pavon ve Hektor Cuper'i de ekleyelim
21.05. Romanic sesleri, kim olaki?
23.5 e atladık. Sammer hoca, Gudyonsen kimse oda listede. Bassinası unutma.Sarı-Kırmızılılar, Bolton’un Finli ismi Jaaskalainen’i bitirmek üzere
Jaaskalainen ile masaya oturuyoruz. Rotamız Mensah.Büyük bir gizlilik içinde görüşmelerini sürdüren sarı-kırmızılıların Rennes’de oynayan Ganalı John Mensah’la ilgilendiği öğrenildi.
Sammer’in ilerleyen günlerde de olumlu yanıt vermemesi halinde, yeni bir alternatif daha belirlendi: Jose Mari Bakero.
G.Saray'ın Arjantinli genç yıldız Valeri'nin işini bitirdiği öğrenildi
Jaaskalainen ile masaya oturuyoruz
Al-HHernan Crespo’da umduğunu bulamayınca, rotayı Polonya’ya çevirdi. Wisla Krakow’da forma giyen 25 yaşındaki santrfor Pawel Brozek’le temasa geçtiği iddia edilen yöneticilerin yaklaşık 3 milyon Euro’yu gözden çıkardığı bildirildi.absi de listeye girdi
Sarı-Kırmızılılar, uzun süredir izledikleri İsveçli forvet oyuncusu Johan Elmander’i renklerine katmak için düğmeye bastı. Liverpool´un satış listesine koyduğu Norveçli yıldız, Riisse menacerlerin önerisiyle Galatasaray´ın transfer gündemine girdi.27.5.2008
Tek sıkıntı bonservis
Teknik direktör arayışları çerçevesinde Almanya’da üs kuran ve Matthias Sammer’e teklif götüren Galatasaraylı yöneticiler, tecrübeli futbol adamının ikna edilememesi halinde alternatifi belirledi: Armin Veh. Yalancı Raşit Altun.
Cimbom'da hedef savunmayı yerlilerden kurmak Song'un yerine en büyük aday ise Bekir İrtegün. Şerefsiz Yaşar Yalçın.İlle de Panzer olacakG.Saray Alman çalıştırıcıda ısrar ediyor. Sammer olmazsa Slomka ile Skibbe ile temasa geçilecek. Bok var almanda. Almanı alman dedik bi kere şerefsiz basıncı...ne yalan yazıyon.Cim-Bom sürpriz bir manevrayla yabancı kaleci transferinde rotasını Ummanlı Ali Al Habsi’ye çevirdi.
Alman federasyonunun Sammer'e izin vermemesi üzerine, gözler İtalya'nın kalburüstü teknik adamlarına çevrildi. İtalya'ya giden başkan Adnan Polat önce, İnter'den ayrılan Mancini ile daha sonra da Milan'ın eski hocası Zaccheroni'yle görüşecek
Fransız basını, G.Saray'ın Sochaux'da form giyen savunma oyuncusu Jeremie Brechet ile ilgilendiğini iddia etti.(yalancının yalancısıyız)
G.Saray'da teknik direktör arayışları sürerken, başkan Adnan Polat'ın, İtalyanlar'ın unutulmaz yıldızı Gianluca Vialli'ye teklifte bulunduğu belirtildi
G.Saray, Sivassporlu Mehmet Yıldız'ın transferini bitirmek üzere
Fanatik Gazetesinden Mehmet Demircan imzalı çıkan habere göre, Galatasaray'ın yeni teknik direktörü: Falko Götz( Vatan gazetesi, adından ötürü sana kufur edemıyorum,yalancının anasını sikeyimmi)

Hoca arayışını sürdüren Galatasaray’ın sürpriz bir hamle yaparak B.Leverkusen’le yolları ayrılan Michael Skibbe’yi Türkiye’ye getirdiği ileri sürüldü.( hürriyet yazarı seninde ananı sikeyim emi)
Yönetimin, Mehmet Yıldız'a karşılık Sivas'a 1 milyon euro ve Necati Ateş'i önerdiği ifade edildi
Aslan’da Tomasson-Simic iddiası
Galatasaray'a gel Aurelio (allattın metın gotunden uydurmuş, biz siktir git aurello dıyoruz sadece)Cimbom, F.Bahçe ile sözleşmesi biten başarılı stoperle anlaştı. Resmi imza birkaç gün içinde(önder turacı, daha önce galatasraya söz verıpte fenere giden hıyar.Zıco oynatmayınca ortada kalmış, oynatsa gene gelmeyecek.şerefsizin biridir almayın sakın)
Cimbom'un yeni hocası Deschamps,
Manchester City’de umduğunu bulamayan, Bulgar Valeri Bojinov’la temasa geçti. Menajerler aracılığı ile yapılan görüşmelerde Bojinov’un gelmeye hazır olduğu belirtildi. M.City ile 2011’e kadar sözleşmesi bulunan Bulgar futbolcu için kiralama ihtimali ağır basıyor(Vatan gazetesi artık sana küfür etmeyi kestim, ne yazarsan yaz orospu çocuğu)
Hedefimiz CrespoYönetimimizin, Inter'in yıldızı için nabız yokladığı öğrenildi(ben daha yokladım,bi boka yaramaz, almayın)
İtalya'ya çıkarma yapan Polat ve Üstünel, Milan'da oynayan Simic'le anlaştı, Inter forması giyen Suazo'yu gündeme aldı.5.6.2008
Adriano yalanlaması!Kulübümüz Adriano ile transfer görüşmesi yapıldığı yönünde yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.(daha yazmaya fırsat bırakmadan yalanlandı)
İki sezon önce Real Madrid’den Roma’ya transfer olan Cicinho için 8 milyon euroyu gözden çıkaran Polat, bu futbolcuya alternatif olarak Juventus’un tecrübeli sağ kanat oyuncusu Zebina (Resimdeki) için de temasta bulundu
Aslan Perrin gün sayıyor
İnter’deki görevine son verilen Mancini’nin maliyetini hayli yüksek olmasından dolayı yardımcısı Mihajlovic ile masaya oturduğu ileri sürüldü.(ah bir de ucuz olsalar ne hocalar gelecek)
31 yaşındaki Legrottaglie’nin, Galatasaray’da oynamaya sıcak baktığı, menacerler vasıtasıyla transfer görüşmelerinin sürdüğü belirlendi.
Legrottaglie kimdir?(yalan transfer haberinin en güzel köşesi, ''kimdir'' açıklamasıdır. Bayılıyorum)

Karim Ziani'de G.Saray'da(fransız hocanın gelem ıhtimalıne karşı, birazda frnasız liginden futbolcu yalanı koyalım ortaya)
savunmaya ise Sochaux'lu Brechet ve Lorrient'li Marchall ile temaslarını sürdürdüğü öğrenildi. (bizim gibi 40 yıllık galatasaraylı öğrenemeyip senden öğreniyorsa yazık bize)
Mihajlovic'e yeni sezonda takımı emanet etmeyi planlayan sarı-kırmızılıların, ünlü çalıştırıcıdan da olumlu yanıt aldıkları ve görüşmelerin olumlu bir şekilde sürdüğü kaydedildi( bı bu kaldı görüşülmeyen)
Leverkusen'in 1.91'lik golcüsü Kiessling'le temasları sıklaştıran Galatasaray, genç yıldızın transferini bitirme aşamasına getirdi.(Yalanlardan skibbeyi tutturdular. Şimdi ne kadar işsiz golcü varsa galatsaraya)
Galatasaray Yönetimi, rotayı Almanya’ya çevirdi. Hedefte, Karl Heinz Feldkamp’ın istifasından önce alınmasını istediği Bayern Münih’in stoperi Daniel Van Buyten var.(artık alışalım, her gün yeni almanyadan transfer haberi, ya allah rastgetire.)
Song'un yerine Thuram Bi sen eksiktin kardeşim, yalan borsamıza geeeeel.
Stoper arayışları çerçevesinde birçok isimle temas kuran Galatasaray, Avusturya Milli Takımı'nın 1.90'lık savunma oyuncusu Martin Stranzl'la büyük ölçüde anlaştı.15.6.2008 Raşit Altun;Yalancılıkta birinSpartak Moskova'nın 27 yaşındaki stoperi Martin Stranzl'ın, Galatasaray'ın teklifini kabul ettiği öğrenildi.16.6.2008cisin şerefsiz oğlu şerefsiz. Küfür bile karıştı, yalan transfer haberleri karşısında. Dayanamadı bende düzeltmedim. Ne düzelticem lan.
İsveç'in önde gelen gazetelerinden Expressen, G.Saray'ın kaleci İsaksson'la anlaştığını yazdı. Cimbom ayrıca ünlü İtalyan golcü Vieri ile de pazarlığa oturdu. (yaşı dolayısıyla transferden vazgeçerler, yoksam gelmişti. Futbolundan en nefret ettiğim futbolculardan vieri)

Henri SillanpaaPSV aklını çeldi Galatasaray, İsaksson'un PSV'ye yaklaşması üzerine gündemine Henri Sillanpaa'yı aldı.Kalede Simoviç var atın ibneler derdik eskiden.

İsaksson'a süre verildiİsveçli kaleciye yarın akşama kadar süre tanındı. Gelmezse Flavio Roma alınacak. oda gelmezse kaleye anan geçsin emi ibne. Bu arada yarın oldu. gelmedi gelirse anana selam olsun yalanı yazan yalancı.
Monaco'dan Cufre'ye talip olan Cimbom, Boca Juniors'ın gelecek vadeden oyuncusu Cardozo'yu da listesine aldı. Elimizemi yapışacak, listeye alalım, 11 kişilik takıma 111 kişi oldu. geeeel.
İspanyollar, Real Zaragoza ile birlikte La Liga´dan düşen Arjantinli Pablo Aimar´ın, Galatasaray´ın transfer listesine girdiğini iddia etti.22.6.2008.Biz ispanyol yalancısının yalancısıyız.Tutar mutar transfer, bilemedik demeyelim.
Kuranyi bombası
Transfer amacıyla Almanya´ya giden yönetici Haldun Üstünel´in, yıldız futbolcu için Schalke ile masaya oturduğu iddia edildi.23.6.2008 Kim iddia etti lan göt, çıldırttınız lan beni
Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, cuma günü Viyana'da buluştuğu Arjantinli savunma oyuncusunu G.Saray'a gelmeye ikna etti. Sezgin şimdi Cufre'nin kulübü Monaco ile bonservis pazarlığı için masaya oturacak. Şu bonservis sorunu olmasa bak bakalım ne futbolcular alınacak. Ah ulan, parasızlığın gözü kör olsun.
HERTHA Berlin, Galatasaray'a geri dönmesi zor görünen Necati'yle ilgileniyor. Alman ekibin, golcü futbolcu ile temasa geçerek nabız yokladığı belirtilirken, Necati'nin Almanya'da oynamaya sıcak baktığı ve ücrette anlaşılması halinde transferin gerçekleşeceği bildirildi. En güzel yalan haber, parada anlaşamazsanız 100 dolar benden, yeterki şu adam floryaya bir daha dönmesin.
Galatasaray, Paris Saint-Germain'de forma giyen Fildişili golcü Amara Diane'nin peşine düştü. Ulan ne futbolcular varmış be pıyasada. Koşun.
Hakan Şükür'ün yerine iyi bir pivot forvet arayan G.Saray, Schalke 04'ün Danimarkalı golcüsü Soren Larsen'i gündemine aldı. Listeye almak parayla değil, ne olacakki
CİMBOM'un PSG'li Amara Diane ile ilgilendiği ileri sürüldü. Fransada gezen bi ıdareci, gece bar çıkışında siyahi bu oyuncuyu görünce çok korkmuş, kim diye sormuş, futbolcu demişler. olay budur.
Galatasaray´ın Duisburg´da forma giyen Manasseh İshiaku´nun peşinde olduğu öğrenildi. aman sıkı tutun kaçmasın. ebeleyin ibneyi Sarı-kırmızılıların, teknik direktör Michael Skibbe'nin isteği doğrultusunda geçtiğimiz yıl Hannover'de oynayan Thomas Brdaric ile temasa geçtiği öğrenildi. Bi temasa geçin bakalım, havayı koklayın. Sonu Ç ile bitiyor ismi, bi inceleyin, bokunda boncuk vardır belki. Bu isimlerden Iğdır'ın Hozat'ın yaylalarında yüzlerce var.

Duisburg'un golcüsü İshiaku'nun işini bitiren Galatasaray, Nijeryalı futbolcuyu imzaya çağırdı.26.6.2008 Vay be mavi yazıyla yazılalı iki gün oldu lan. Demek doğru borsasıda varmış
Kaleci arayışındaki Galatasaray, Liverpool'da fazla forma şansı bulamayan Charles İtandje'yi listesine aldı. Görüşmeler sürüyor, Fransız kaleci Türkiye'de oynamaya sıcak bakıyor.28.6.2008
O sıcak bakıyor ama ben bakmıyorum. Kimmiş lan bu bok çuvalı.
Sambacı için dünkü idmana noter getiren yönetim, biletini kesmeyi tartışmaya başladı. Yerine ilk aday; Roma'lı Giuly. Aman lincoln başımıza iş açma, gel takıl ve katıl aramıza.
Galatasaray, Siyah-Beyazlılar’ın Fransız golcüsü David Trezeguet’ye karşılık genç yıldız Arda Turan’ı önermeyi planlıyor. Bir sen eksiktin, butun fransayı verseler ben Arda'yı vermem. Planınız batsın. Siktirin gidin lan komisyoncu yavşaklar.
Dört koldan atağa kalkan yönetim, 2009’a kadar kontratı sürmesine rağmen Aslan’a yeşil ışık yakan Sami Hyypia’nın işini bitirmek için Liverpool’a pres yapmaya başladı. 34 yaşındaki oyuncunun alternatifi ise Fransa’da ortaya çıktı. Fransızlar’ın ünlü futbol sitesi football365.fr, Cim Bom’un Monaco’da forma giyen Hırvat stoper Pokrivac’la temaslara başladığını yazdı. Yazdıysa doğrudur demi lan yalancı Raşit Altun. Herkes senin gibi yalancı olamaz çünkü
G.Saray, Liverpool'un yedek kalecisi Charles İtandje'nin transferini askıya aldı, rotayı Akinfeev'e çevirdi. Fransız eldivenin 'uçuk' komisyon isteyen menajerlerine rest çeken sarı-kırmızılılar yeni arayışa geçerken, gündeme Rusya Milli Takımı'nın kalecisi İgor Akinfeev'in geldiği öğrenildi. Şu yalan haber bi doğru olsa. 15 sene galatasaray kalecisi Akınfeev
Gökhan Zan ısrarı sürüyorPSG formasıyla 71 maçta 17 gole imza atan Diane, 25 yaşında ve 1.81 boyunda. Diğer taraftan savunmadaki sıkıntıyı gidermeyi amaçlayan Sarı-Kırmızılılar, Beşiktaş’taki sözleşmesi sona eren Gökhan Zan’la görüşmeleri sürdürüyor. Ulan Raşit Altun, bi bok sandıklarımıza seni de yazacağım ama bok bile değilsinki. Yalancının, şerefsizin birisin. 2 aydır yazdıkların ortada bi kewell'i yazmamışın o da transfer edildi. Senin yalan doğru çıkarda Gökhan Zan gelirse kapalıyı yıktırırım, yaktırırım.
MARDİNSPOR'da 7. saniyede attığı golle "Dünyanın en erken gol atan oyuncusu" unvanını alan Burhan Akgül ile prensipte anlaşıldı. Bu haberde fotomaçın yalancısının haberi. Bende haı sahada geçen hafta 2. sanşiyede gol atmıştım,benide alırlarmı acep.
Galatasaray Avustralyalı Harry Kewell´den sonra West Ham United´da oynayan vatandaşı Lucas Neill´ı almak için harekete geçti.5.7.2008. Rota kewellin geldiği yere, at bakalım oltayı tutarsa bildim dersin tutmazsa zaten yalancısın.
Kaleci arayışını sürdüren G.Saray, Beşiktaş'ın eski file bekçisi Vedran Runje'yi gündeme aldı. Buda 5 .8 tarıhlı fotmaç palavracısının palavrası. Yalana yarın kendiside inanır.

Baptista G.Saray'daGizlice İspanya'ya giden başkan Polat, sabah 04.30'a kadar süren pazarlıklar sonunda Real Madrid'in Brezilyalı yıldızını imza aşamasına getirmeyi başardı. Bide tutturun be biladerler, bide tutturun şu isimleri.
KALECİ arayışını da sürdüren Galatasaray'a Vedran Runje'den yeşil ışık geldi. Lens'te forma giyen Hırvat eldivenin, kulübüyle anlaşılması halinde sarı-kırmızılı takıma gelebileceğini ilettiği öğrenildi. Fransız takımıyla pazarlıklar sürüyor. Runje'nin alternatifi ise Sorensen. Bugünkü yalan bu kadar.Denekki umut yok bu kalecilerden. Kaleci transfer yalan haberine en çok Aykut seviniyordur.
Harıl harıl stoper arayan G.Saray'ın Rennes'in kapısını çaldığı iddia edildi. Mensah kararsız. Tutar mutar, şunuda araya sıkıştır usta. Kimse yazmamış, bakarsın körün taşı denk gelir biz demedikmi der ekmeğimize bakarız.
G.SARAY'ın, Atletico Madrid'ten ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Maniche'yi isteyen kulüpler arasında gösterilmesi taraftarları umutlandırdı. Bu transfer yalanı, her sene yapılmazsa olmaz. Elbet bir gün gelir, o zaman tutturursun şerefsiz.
Hakan Şükür ile yollarını ayıran Cimbom, teknik direktör Skibbe'nin "Bu takıma yeni bir Hakan Şükür lazım" raporu üzerine Marsilya'nın süper forveti Djibril Cisse için harekete geçti. Takım sezonu açtı, transferde sona yaklaşildığından yalan azaldı.
Galatasaray'ın kapalı kapılar ardında konuşulan ve gizlilik içinde yürütülen Mehmet Aurelio planını Fotomaç ele geçirdi. Sarı-kırmızılı yöneticilerin, Emre
Belözoğlu'nu transfer eden Fenerbahçe'ye uzun yıllar konuşulacak bir misilleme planı yaptığı iddia edildi. İddiaya göre Mehmet Aurelio'nun bu plan eşliğinde Real Betis'e imza attığı belirtiliyor. pes be, en adi menagerin bile aklına gelmeyecek planı yapmışlar. Bizde böyle plan yapacak akıllı adam yok, diyelim yaptı bu planı Fotomaçın eline geçirecek kadar da salak yok. Kaldı ki ne işimiz var lan bu dallamayla. Topal varken, Linderoth varken, Barış varken. Gidin işinize, günlük yalanınızı bugün atlattınız, yarın ne sallayacaksınız onu düşünün.
Forvete bomba gibi bir ismi transfer etmek isteyen Galatasaray’ın Real Zaragoza’nın golcüsü Ricardo Oliveira ile anlaştığı öğrenildi. Anlaştık vay be haberimiz yok. Şu ligler başlasa yada transfer bitsede kurtulsalar yalan yazmaktan. Ulan Raşit Altun ne maymun adammışın be.
Aykut ve Orkun'un geçen sezon ortaya koyduğu performanstan fazla memnun kalmayan Galatasaray, Valencia'nın ünlü kalecisi Timo Hildebrand'ı gündemine aldı. Başka kaleci kaldımı adını unuttuğumuz.
1 Ricardo Oliveira... 2 Javier Saviola.... Başkan Adnan Polat'ın, "Bir değil, iki yıldız alabiliriz" sözleri camiada heyecan yaratırken, listedeki iki numaralı oyuncunun Saviola olduğu ortaya çıktı.19.7.2008. 3 yıldız alabiliriz deseydi, Kurany'de geliyor derdik.
Saviola, Oliveira, Neill ve şimdi de Fernando Meira... İşte dünyaca ünlü yıldızların peşinde koşan Galatasaray'da son dakika...20.7.2008. Yazılmadık, kapısı çalınmadık, yalan haber yapılmadık adam kalmadı. Bu şerefsiz gazeticilerin tek güvendiği şey bizim balık hafızası.
Cim Bom´un, Sevilla´nın kalecisi Morgan de Sanctis´i bitirmek üzere olduğu ileri sürülürken, golcü Oliveira´ya verilen süre de yarın sona eriyor.25.7.2008. Transferleri tutturamadılar, sadece kaleci kaldı. Artık sadece yalan kaleci transferi haberleri okuyacaksınız.
Dikkat Dikkat! FANATİK, Galatasaray'ın alacağı son 2 yabancı yıldızı açıklıyor... 1 numara: SANCTİS; 9 numara: BRANDAO27.7.2008 aman artık açıklamayın palavracılar. Transfer bitmek üzere.
Sanctis Aslan´ın listesinde 1 numara. Aksilik olursa, alternatif Ochoa.28.7.2008. Biz ne altarnatifler gördük bu sayfada.
Brandao disiplinsiz, Oliveira pahalı, Suazo ise isteksiz... Yabancı golcülerin sorunlarından bunalan Galatasaray Yönetimi, rotayı Fransa'ya çevirdi. Hedefteki isim bir hayli tanıdık: Mevlüt Erdinç...3.8.2008 Tek transfer kaldı, santrofor bulun bakalım bize yalan borsasından birini.
TRANSFERDE bombaları patlatan G.Saray, Valencia forması giyen Portekizli sağ bek Miguel'in de işini bitirdi. İsmi gecmeyen kaldımı aman ha. bi yanlışlık olmasın. şu sağbekı de kaydedin ne olur ne olmaz.
Galatasaray´ın yıldız oyuncusunun Alman kulübü yöneticileriyle anlaştığı ve önümüzdeki günlerde resmi sözleşme imzalayacağı iddia edildi.13.8.2008 Transfer bittiiii, yalan borsasını kapatıyorum. Kimse gelmeyecek birazda kıçlarını gidecek diye yırtar bu yalancılar sonra lig başlar yazdıklarını unuturlar, bizi de unuttu sanarlar. Hepsi yazdığı yalanlarla boğulsun şerefsizler.

12 Ağu 2008

Unutulan Maçlar ; Galatasaray 0 Antalyaspor 3



94-95 sezonuna fırtına gibi girmiştik. Uzun yıllar şampşyon olamamanın verdiği hınçla geçiyordu artık sezonlar. Bütün takımlara bela olduğumuz ve son iki sezonu şampiyon olduğumuz aradaki farkı kapattığımız sezonlardı. ilk 5 maçı kayıpsız atlattık. Devreyi açık ara farkla lider bitirdik. 17 maçın 13 ünü galip bitirdik. Çok kolay gelecekti 3. Şampiyonluk. İkinci yarı belalımız Gençlerbirliği'ne yenildik ama olsundu, takım çok iyiydi va fark büyüktü. Ali Sami Yen'deki Antalyaspor maçı sis yüzünden tatil edilmişti. Pazartesi yine doldurduk tribünleri ama göz gözü görmüyordu. Muhtemelen maç yine ertelebenceki. Sis dağilmadı biz dağıldık. Maç ertesi gün oynandı ve biz yine ordaydık.

Takım kabus gibi çökmüştü. Maç hemen hemen Antalyaspor 18 inde cerayen ediyordu. Gol an meselesiydi, direklerden dönüyor kaleci kurtarıyordu. Kaleci Stauche bile santraya kadar gelmişti. İşte o santrada beklerken bir Antalyalı can havliyle topu şişirdi, peşinden koşan başka bir Antalya'lı olanca kuvvetiyle topu en uzak yere göndermek istedi. Vurduğu top 40 metreden ağlarımıza gitti.

Gülüştük, adamlar gole fazla sevinmediler. Geçici sevinci ne yapsınlardı. Tekrar döndüler Estergon Kalelerinin önlerine. Topun canı var girmiyor, bir kontratağa yakalandık. Artık o kadarınıda hatırlamıyorum ikinci golü yedik. En ufak bir şüphem yok, biri iddiaya girse neyim varsa basarım Galatasaray'a. Ama atamadık, arkadan bir tane daha yedik. Şapa oturmuştuk, kimse inanamıyordu 3- yenildik.
Ambara fare girmişti artık. Peşinden gelen yenilgilerle ligi 3. bitirdik.

İster inanın ister inanmayın, o gün Galatasaray benim hatırladığım en büyük maçlarından birini oynamıştı. Maymunun bilgisayar başında rastgele tuşlara basarak insanlık tarihini yazma olasılığı ne kadarsa o maçı kaybetme olasılığımız o kadardı.

O maçı hatırlayan yoktur her halde ama ben unutamam. Bu unutulmaz unutulan maçlardan birini.

Kapalı Alt Taraftarı

Kapalı üst ne kadar görkemli, meşhur, ve tribünlerin kalbiyse, kapalı alt bir o kadar lanetliydi şimdiye kadar. Önünde koca reklam tabelaları, tabelaların ardında hapishane tel örgüleri, önlerinde polis, tepelerinde an azılı taraftarlar. Kapalı üste çıkılmasını önleyen demirler, pis tuvaletler, bağıramayan seyirciler, coiamayan taraftarlar hep yıllarca kapalı altın kahrını çektiler. Futbolcu tribüne çağırıldığı zaman bile kollar yukarılarda tepinenlere iken alttakiler ikinci sınıf muamelesi gördüler.

Sonunda akıllı biri bu düzene son verdi. Dün gidip baktım, şu an stadın en lüks yeri kapalı alt. Dolayısıyla en pahalı yer de cehennemin dibi. Bakalım bu lüks tribünün profili nasıl olacak. Bağırmazlarsa tepelerindeki paravan kurtarmaz onları. Demirden sarkıp aşağıya tükürürler, küfür ederler. Görsel şova katılmazlarsa devrede bir şekilde demir parmaklıklardan da olsa dayak yiyen olur. Yukarı tükürseler biz aşağı tükürseler lüks koltuklar var.

Tamam Berlin duvarını örmüşler. En azılı taraftarla en mülayim taraftarı aynı tribüne doldurmuşlar. Maçta bir birlerini görmeyecekler, karşılaşmayacaklar ama maç öncesi maç sonrası nasıl olacak. Birinci sınıf seyircinin işeyeceği yeri çok klas yapmışlar, ikinci sanaf ultrAslan nereye işerse işesin. Maça nerden gelecekler, Meşale'nin önünden ayrıca yol mu yaptılar acaba. Yarın çok merek ediyorum nasıl başlayacak yeni düzen. Yıllardır orada maç seyretmiş taraftar acaba nereye gidecek. Ooooof of yaman çelişki.

Futbolu Sevdirenler; Zoran Simoviç



1984 Avrupo Şampiyonasında o hatalı golleri yemeseydi eğer gelirmiydi Galatasaraya bilmiyorum... Jupp Derwall ın da aynı turnuvadan gelmesi aslında Galatasaray için dönüm noktası olmuş bir bakıma...Libero gibi çıkıp aldı deyimini o kazandırmıştır turk futbol terminolojisine...Yan toplarda ki başarısı çevik ve hızlı olusu her ne kadar bazen penaltı yaptırsada kaleden çıkıp forvetin ayağından topları alışı...Hatta gol bile atmıştır Simoviç...Kurtardığı penaltılar ve Köln de ki monaco macında Weah, Fofona, Ettori'in şutlarına engel olması ve Galatasarayın yarı finale çıkmasında prekazi'nin 40 metreden attığı gol kadar payı vardı Simonun...O dakikalarda bir efsane olacaktı Köln'de elinde Türk bayrağı ile tüm tribunleri dolaştı...Akıl almaz anlatılamaz bir görüntüydü...O zamanlar mahalle maçlarında kalelerde boy boy simoviçler vardı...(At kafa)Simoviç 1990 yılında bıraktı futbolu bırakmak zorunda kaldı..İç savaş çıkışınca devlet mal varlığına el koydu...O da para için gol showda kalecilik yaptı bir dönem...100.yılda söhretler karması macında cıktı ve hala güven veriyordu...Su anda taraftar aykuta ve orkun'a güvenmiyorsa bunda simovicin,taffarelin,stauce'nin payı büyüktür

4 6 0


Bi bok sandıklarımızdan Galatasaray'lı olan bıyığına atladığımının Osman'ı bi bok icat etmiş gidiyor. Hakan Şükür'e gıcık ya Alman yalaması, aklı sıra yönetimi, taraftarı, hocayı etkileyecek ve takım santroforsuz yaniğ Hakan Şükür'süz çıkacak.

Alman Yalaması dedik, yazdıklarını kendi unuttu ya, bizi de unuttu sanıyor. Geldiği günden Sivas maçı sonrasına kadar Kalli'nin götünü yaladı. Ah bir Galatasaray şampiyon olamasaydı, ne güzel olacaktı antenimin Tanburacı'sı için. Yazdıkları bir tarafına kaçınca Galatasaray'lı ayaklarında en çok o sevindi. Davetlerde balolarda kel kafasıyla baş köşede viski içiyordu. Takım ne sıfırı 3 santroforla oynamış, üçüde 11 er gol atarak takımı şampiyon yapmıştı.

Tükürdüğünü yalamaz bu şerefsizler. Yalatmazsak tabi. Bu senede borazan çalmaya başlamış. Takip ettim transfer sezonu boyunca. Sanki kulüp başkanı gibi şunu aldık, bunu almadık bana inanın bana inanın başkasına inanmayın diye gevezelik etti durdu.

Yarın macera başlıyor. Gene tutturmuş bir 4 6 0 modeli. Böyle oynarsak kazanırmışız. Peki Osman, santroforsuz çıkalım elenirsek ne yapacaksın, ne yazacaksın. Seni de okuyan var nasılsa, en azından ben nefret etmek, küfür etmek için yazılarını okuyorum.

Sadede gelelim, Steaua Bükreş benim ikinci vatanımın takımıdır. İkinci takımımdır. Kimse benden küfür beklemesin. İkinci maçta da Bükreş'teyim. Aldığım sağlam tüyolara göre konuşuyorum. Kimse korkmasın. İki maçı da alır yürür gideriz. Ne 442 ne 460 ne 433 hepsi boş. Dersinizi çalışın yarın imtihan var.