14 Ağu 2008

I Love You Hagi; Galatasaray 2- Steaua 2


Ne yazıkki takımı bıraktığımız gibi alamadık. Stadı da böyle bırakmamıştık. Yılların köhne kapalı altı en lüks yer olup çıkmış. Tamamen tecrit etmişler bizden, aşağıda neler oluyor, bağırıyorlarmı, kalabalıkmı, rahatlarmı, ayaktalarmı belli değil. 500 kişi kapalının bir kapısından ki bir kaç maç sonra 200 kişiye düşerler, 4500 kişi bir kapıdan giriş çıkış yaptırmışlar. Aynı tribünden birimizin çıktığı yerden bir kilometre öteden başka birimiz çıkıyor. Aşağının üstten çekeceği var.

Maça her iki takımın efsane oyuncusu Hagi gelmişti, sadece I love you Hagi diye bağırabilmek için bile gidilirdi bu maça. Tribünler yıktı ortalığı buraya diye ama Hagi, mütevaziliği elden bırakmadı, bir kaç adım attı uzaktan bize, selamladı ve yarine geçti.

Takımın 11'i ısınırken bile belli olmadı. Ben ısınırken ilk 11 i tesbit ederdim. Bu maçta sahaya çıkarken bakıyorum, Emre Aşık, Emre Güngör, Meira, Servet.... Bu dördünden ancak ikisi ilk 11 oynar, bunların dördünü birden sahaya süren hoca, gitsin cami hocası olsun. 2009 u göremez bu vizyonla. Yedekleriyle beraber destan yazan Ulusal Takım stoperleri varken birde Meira'yı almışlar, oynatacaklar tabiki. Servet sol açığa, Emre Güngör sağbek'e, Meira oyun kurucu, maksat banko oyuncular olsun. Gelde oynatma başına bela.

Kaleci almışlar, eldeki kaleci, serçenin telaşı içinde. Ensesinde hatasını kollayan Sanchis var. Diğeri zaten iptal oldu. Topal İngiltere'ye gidemediğinden küsmüş galiba bize. En kötü maçını çıkardı. Balta, kötü oynadığı zaman aynı soyadı gibi, Milli Maçların havasından kurtulamamış. Nonda ipten aldı, birazda ofsayttan anlasa daha çok atacak. Arda takımın gözbebeği, en güvenilen ismi. Sahaya çıkarken en büyük onur ona verildi.

Dandik iki gol yedik maçın başlarında, gireni çıkarabildik. Ben bu turu rahat geçeriz diyorum ama bir taraftan da geçsek ne olurki demekten kendimi alamıyorum.

İlk maç hiçte iç açıcı bitmedi. Skordan öte, futbolcularda genelde gerileme var. Şu kulüp doktorunu işten atmazlarsa biz ikinci yarıya sahaya çıkaracak takım bulamayız.

5 yorum:

jose dedi ki...

SKIBBE=Fiyasko.

Oz dedi ki...

nasıl rahat geçeceğiz ben anlayamadım?

Emre Yılmaz dedi ki...

Skibbe amerikayı yeniden keşfetmeye çalışıyor...

Adsız dedi ki...

Şöyle bişey var ki, Skibbe kendi oyun anlayışını ve sistemini hiçbir şekilde takıma aşılayamamış. Tabi adamın belirli bir sistemi de var mı yok mu çözebilmiş değilim. Takımdaki tüm stoperler oyunda. Bunun mantığını kavrayabilecek insanı da zor buluruz, Skibbe dışında.
Feldkamp, tamam yaşlıydı, futbolcularla fikir farklılıkları ve anlaşmazlıkları vardı. Ancak adam ilk geldiği günden itibaren takıma belli bir sistem oturtmuştu. Bunu hissetmemek elde değildi. Kim girse, kim çıksa farketmiyordu takım için.(Gitmesi iyi oldu yalnız o ayrı bi konu)İşte Skibbe de bunu hissedemedik. Adam hala diyor ki "Kewell, Ümit Karan gibi adamlarımız sakattı". Ancak elinde olan ve oynayabilecek durumdaki futbolcuların birkaçı 11'de değil, 11'de olanları ise oynatabilecek kapasiteye sahip değilsin. Ama onun dışında Skibbe'nin her fırsatta güvenini dile getirdiği Lincoln'un biraz daha özverili olması gerek.
Neyse ki Arda var, Nonda var, Servet var.. Ancak Skibbe bu anlayışını devam ettirdiği sürece, ne kadar var olacak takımda koskoca bir soru işareti..

hadesperado dedi ki...

ben ortada takım diye birşey göremedim o gece... son 6 haftadaki bütün kimya bozulmuş...
rövanş çok daha zor geçer bu anlayışla, Emre Aşık bu kadar vazgeçilmez midir ki Meira'nın ortasahaya geçmesine neden olmuştur? 6 aydır Şükür yok deniyor ve hala forvet alınacak? Uğur'un durumunun belirsiz olduğu aşikar ve gidip sol açıklar sol bekler alıyoruz, hala gerçek bir sağ bek yok! bu futbolla şampiyonlar liginde hezimet yaşarız, hele 4. torbadan gireceğimizi düşünürsek...

rumenler de ayrı bir olay zaten, uzun taç atışlarıyla boylu oyuncularına yollamaktan ve 8 kişi defans yapmaktan başka bir orjinallikleri yok ve ne yazık ki bu takıma karşı hiçbir pozitif futbol sergileyemedik. sadece Arda vardı onu da sakatlayacaklar diye ödümüz patladı...

hakemden başka birşeye benzeyen Fransıza ise fazla söze gerek yok, sırf bu adam yüzünden o gece nefret ettim ırklarından...