5 Şub 2022

Savaş Yolu; Alanya Maçı

Ne yazık ki 50 yılı aşkın bir sürede kanla irfanla oluşturduğumuz Gala Tribün Ultrası 1 ayda dağıldı, kabul etmeliyiz ki Gala artık iki ana sevene veya sevmeyene bölünmüştür. Kim hain kim kahraman tarih belirleyecektir. Sonuç ne olursa olsun taraflardan biri  Gala'dan soğuyacaktır. 

Alanya maçı öncesi Terim hakkında son sözlerimi söylüyor, gerisini gelecek kuşakların  aklı hür vicdanı hür Galatasaraylı çocuklarına bırakıyorum.

a-) Maçtan önce Torrent'i kovduk, Terim'i getirdik deseler en çok ben sevinirim.

b-) Terim bir futbol takımı hocası değildir, futboldan taktikten futbolcudan anlamaz. Gala cari açığının en az %70 i sayesindedir. Boğazlı kazakla geldiği kulübeden Bodrum'dan sonra Alaçatı'nın da ağası olarak ayrılmıştır. Aldığı kupaları geçtim,  aldığı 3 puan bile yoktur. Benim için dışarıdaki Terim yok hükmündedir.

Bir paradoks vardır taraftarla Terim arasında, gelmesini isterim taraftar kazandırma makinası, konsolide etme  harcıdır. Gelir, oynatamaz, çöp transferleri alır, takım düşer, taraftar uzun süre yerde sürünmesine izin vermez. Kısır döngü devam eder, 6.7.8.,,, Terim devri görürüz.  Keşke bir yolu olsaydı da Terim Hoca olarak değil de Tribün Lideri olarak gelseydi. İnanın çok daha faydası olacaktı. 30 yılda 20 milyon daha fazla bebek Galatasaraylı olarak doğardı.   

Transferler, Gala Devrim yasalarına göre yapılmaktadır, Adamın adamlarına kapılar kapanacak, adamın veto ettiklerine açılacaktır. Devrin bahrinde Floransa'ya devlet memuru gönderilmişti, seneler sonra aynı şehirden bir Gala neferi getirdik. Kükreyedur Başparmak Allende. Neştere kafa atan Asimo Semih döndü, kale boştu, Okan dönene kadar idare edecek biri doldurdu, hükmünü en geç 2 maç bitiminde veririz.

Burak Elmas küfür çuvalının biri üşenmemiş, yediği gollerin videosunu yapmış, defalarca seyrettim, her topa atlamış, bunu Muslera kurtarırdı dediğim bir tek gol yememiş. Görmeden atış yapmayalım. 

Simoviç kanunları kaleci ölçeri der ki;

a-) Top çerçeveden içeri girerken felç geçirme, ayakta kalan futbolcu kaleci değildir, atla, gol üçgeni (top kale direkleri arası)dışında kalma.

b-) Yan top kafa vurma mesafesinde geliyorsa kesin çıkma, daha yukarıdan geliyorsa çık tokatla hücumu başlat.

c-) Vakit geçirme, adam eksilterek topu oyuna sok, istediğin kadar ye, korkma, moralini sakın bozma takım en az 1 fazlasını atacaktır.

Harekat başladıktan beri her maç yenildik, nasıl yenildiğimizin önemi yok, yarın unutulur gider, maç bazında sebep sorumlu aramak, şartlı yazanların, iş bekleyenlerin, hesap peşinde olanların işidir. Teşhis konuldu, kaleci, ilk topa basan, tabelacı yoktu. Alındı mı evet, peki nasıllar? kutsal Gala forması içerisinde göreceğiz.

Transferi kapatın, kurtulamadığınız, seneye oynamayacağı kesin kim varsa hemen, maç öncesi kadro dışı bırakın. Çekirdek kadro ne kadar azsa, ne kadar çok sıkışmışsa patlaması o kadar erken olacaktır. Kadro genişliği acemi hocaların, hırsız yöneticilerin, insan celeplerinin bir yutturmacasıdır.

Görünüşe göre 8 yabancıyla çıkılacak her maça, gözüm Devrim Lokomotifini çekecek Troyka'da ilk 3 için sahne sizin Türk pasaportlu topçular. Yiyin birbirinizi, formayı çıkaran bir daha alamaz ona göre oynayın.  

Bundan sonra Şebeke'nin organize ettiği lağım liginde, oynama motivasyonumuz,  Avrupa Kupası ve gelecek sezon için antrenman maçları oynamaktır. Seneye Avrupa maçı oynamak istiyorsak, lağım liginde kendimizi parçalayarak 4. olmaktan çok daha kolay bir yol vardır.

Gala'nın kuruluş mottosuna uygun olarak yabancı takımlarla oynamak, ilk hedefimizdir. Şebeke çok güçlü, futbol lağım yerine çim sahalarda oynanan kadar Şebekeyi yenemeyiz, ya da her maç en az 3 atmalıyız. Avrupa Şampiyonu olmak bu ülkede Şampiyon olmaktan inanın daha kolaydır, konsantrasyon.

Kaleciden sonraki en önemli forma ilk topa basıcı 6 numaradır. Gözümüz venseremosta, 12 km den fazla koşacaktır. Gomis zaten ağır son top tabelacısıydı, muhtemelen hızı daha da yavaşlamıştır, ya sağ sol hücum oyuncukları yağmur gibi pas atacak ya iki kişi oynayacaklar.

Bozuk düzenden çıkış için başka yol yoktu, bir devrim başlamıştır, süreklidir, zaferler zayiat ister, acımak yok ezip geçeceğiz, lider düşerse, çözülürse, devrimi satarsa hesabını soracağız. Düşmesinler peşimize kupa kazanamadık diye takıma küsenler,  Aslan'ın  yaralarını saracağız, ikiye ayrılmıştık ya yeniden kucaklaşacağız, tribünlerde hep beraber Pınarbaşı çekeceğiz. Büyük Galatasaray Taraftarının büyük takım taraftarı refleksine güveniyorum. 

Mayıslara sözümüz var bizim, ölürüz yoluna, haydi çocuklar hazırız biz, yakarız ortalığı bilirsiniz, top sizde.

Yolumuz Cim Bom'un Savaş Yoludur.