6 Eyl 2022

23 Yolu 5; GALA 2-1 Gaziantep


Son cümleyi bu kez en başta yazalım, Takım Şebeke'yi yendi, yolumuz 23 yolu.

Açalım; 2000 Gala'sı dahil ilk defa bu sezon öncesi takıma garanti şampiyonluk verdim. Hem de artık dişlerinden zehir akan, kudurmuş, gücünü 3 e 5 e katlamış, Gala Şampiyon olursa Dünya yörüngeden çıkacak, hayat son bulacak korkusuyla kenetlenmiş ŞEBEKE'ye rağmen.

Boş bir hamaset değil bizimkisi, bir devrimle kuruldu kurulmaya devam ediyor takım. Bir an evvel şu at alım satım pazarı kapansa da çocuklar rahatlasa. Maçın o ana kadar en iyisiydi Apo, Kaan geldi, Çağlar gelecek endişesiyle, Alpay'a dönüştü, gereksiz gerildi. İkisi de kart değildi diyene katılmıyorum, boşuna mı yazdık ilk paragrafı. Kafaya çıkarken rakibin aaaaaah diye bağırdı mı? ben görevimi yaparım arkadaş. Yemimi, samanımı, yalımı kim ödüyorsa düdük ağzımda, götüm çıkana kadar üflerim yakarım. Yakmazsam O.Ç olayım.

Okan Buruk'un kredisi falan yok, öyle çıkıp da şu kadar farkı kapatırım, yenilirsem kaybetmem, vazgeçmiyorum, bam bam bam yazılı tabela astırmazlar binalara. Devrim başladı ya bizde boğulacağız bu yangında, ya kazanacağız. Son dakikada kazandı diye övecek değiliz, başka maçlara bakalım, bu maç sevk ve idare bakımından en kötü maçıydı.

Son dakikada atılan golle gelen puan 3 puan değildir, Acil komutuyla toplantıya çağrılırlar, bu gece uyuyamazlar, ilaç hap ne varsa nöbetçi eczanelere hücum ederler. Bu kadar da olmaz dediğimiz maçtan sonraki maç bu kadar da olmaz dedirtiyor. 

Maç dediğimize bakmayın, her hafta güçlendirilmiş, hakem destekli Real Madrid'e karşı oynuyoruz. Her maça çıkan kaleci milli takım kalecisi. Koskoca şehir takımısın, yenilgin yok, başında büyük takım çalıştırmış hocan, karşında 10 kişi kalmış bir takım, senden yana hakem heyeti ver senden daha acemi Hoca var. Bir tarafına mı sokacaksın 1 puanı. Delikanlı gibi oynasana, topun canı var demediler mi? İskele Babası Sefer Emmi atamasa da korkudan yiyeceksin o golü. Futbolumuzun tetikçilerisiniz. 

Okan Buruk'a sarı kart verdik, Takımın en kötü penaltı kullanan oyuncusu Gomis'e penaltı attırdığı için. Gol olan penaltılar, hatta Şampiyon olduğumuz Göztepe maçında kullandığı penaltı bu kaçırdığından da kötü bir vuruştu. Mertens varken, Sergio varken nasıl attırırsın. Artı notu yok mu çoook, takım 10 kişi kaldığında maçı bırakması lazımdı, 60 dakika yatması, kalecisi vakit geçirmesi beraberliğe fit olması gerekirdi! Üstelik penaltı kaçtıktan sonra ünlü futbol filozofunun dediği aklına gelmeliydi, atamıyorsan yeme, çek takımı 18 içine Yüce Gök'e yalvar. Okan ne yaptı, büyük takım hocası gibi saldırdı, ikinci yarı unutulmaz futbol oynadık tv başında Onyekuru'nun Fenere attığı golden beri golll diye anırmamıştım. Dernekte seyrettik, 416 tribünü gibiydi, sanki bizi duyuyorlar gibi tezahürat yaptık, yıllardan sonra ilk defa sesim kısıldı.

Sergio acaba Hamit Altıntop'mu? bu kadar bahtsız şutör olur mu? o da gole bakan futbolcularımızdan. Bakalım şanslı takım kim olacak?  5 maçın gol yükünü hangi kaleci taşıyacak? 

Taraftar ölümüne kazanılan maçın keyfini çıkarsın, Hoca ekibinin 5 dakika vakti yok. Takım bulamayan, Gebze'de toprak sahaya sürülen  Şasa Boey Halk Kahramanı oldu, ne bok yiyeceğim diye kara kara düşünsün. Kestirme akılı vereyim. Aanholt'u oynatamıyor, içe sıyrılıp şut çekmek olan sol saldırı bekinin ortaları iyi değil, tırpanı atmanın tam zamanı. Dubias'da da ne kısmet varmış, sağbekler kötü diye alındı işe bak, şanssız değil de oyuncuysa sol saldırı beki olarak oynatılsın. Buz kovanı Aanholt'a taşıt. 

Yöneticiye 5 dakika bile çok, somut yaptırımlar bekliyoruz, gerekirse ceza alın maçı tv den izleyin. Yendik diye hakemi affetmeyin, ikinci yarı oynanan büyük futbola zerre saygınız varsa saldırıya geçin. Maçı büyük takım refleksi kazandı, topun canı vardı İskele Babası'nın 1 metreden atamadığı top korkakların eceli oldu.  

İlk golü erken atıp hakemden kurtulduğumuz bir maçı ağır hezimetle kapatacağız. Takım ritmini bulduğunda şebeke kendine başka ilaç arasın. İnanın çocuklar oynayacağımız en kötü maçları oynuyoruz. Ölümüz bu, tabutu taşımaya geldiler, hortladık. Şampiyonlar Ligi hazırlık maçlarına sayın, bunlar tatbikat savaş henüz başlamadı. Ayağa kalkın sallayın bayrakları;

Bir duvar yazısı da biz yazalım, belki biri görür. Sen 90 artıda atılan golle gelen galibiyet gibi güzelsin, ÇOCUKLUK AŞKIMSIN, ilk göz ağrımsın.

Yolumuz 23 yolu, 

23 yolu 5 yıldız Tablosu; Muslera 6(golü yemese oyunu 9 puan), ğ- Boey 10( halk kahramanı) Nelsson 8, Apo( hakemi hesap etmeliydi) -Emin(apo'yu aratmaz) 7, Anholt 3(Okan'a göre futbol stili yok9 - Luc 8( savaştı) Sergio 7( Hamit Altıntop'musun be bilader bu ne kısmetsizlik) Mertens 7( Tam kapasiteye çıktığında her maçı tek başına alır),Yunus 7 (Forma onun hakkı, Kerem oturacak), Gomis 7( 2 puan penaltıdan kırdım ilk 9 numara) Kerem 1( düşüş sürüyor)

Okan Buruk 3, APO'yu hakemden koruyamadı, penaltıcısı yok demek ki bunun da , sayısız korner attık, hiç bir kombin, varyasyon yok, ortaya şişirme kötü puan, 10 kişi kalmış ligin en iyi takımına karşı beraberliğe yatmayıp savaştığı için iyi puan.

Büyük Gala Taraftarı; 10( metroya yetişmeyi bırakıp son dakikaya kadar hançere yırttılar, hakemi yendiler, takımdan umudu kesmediler)

Detaylar 416;

1 - Sergio’nun frikiğinde Nelsson’a bakın vuruştan önce sıçrayıp kalecinin görüş açısını kapatıyor

2- penaltıda Mertens sağ ayağını rakibin önüne koyuyor, penaltı kaçınılmaz.

3- 3. golü iki defa Sefer yemiş, a)10 cm geride olsa daha net vuracak, b)Barış’ı bozmuş

4- Akbaba topu söktü, 4 e 1 yakaladık, gol an meselesi önce devam dedi baktı gol olacak bastı düdüğü

5- Boey'in pozisyonuna penaltı çalacaktı, gaipten bir ses devam diye bağırdı, korkusu refleksten belli oldu.