23 Tem 2008

Futbolu Sevdirenler;Cevat Prekazi


Fatih Terim'in jübilesiydi. Nedense Fenerbahçe Stadı'nda oynanmıştı. Tıklım tıklım tribünler, helikopterle sahaya inen Terim ve 5 dakika sonra yerine girecek olan yeni transferimiz Prekazi. Giriş o giriş, unutulmazlar sayfasında, futbolu sevmemizi sağlayanlar arasında yaşayacaktı.

Çelimsiz ayaklardan ne şutlar çıkardı. Bunlardan en büyüğü Ettori'ye 40 metreden taktığı büyük frikik golüydü. Öz Cim Bom'lu Sezgin'in kankasıydı. Her attığı golden sonra Sezgin'in arabaya koşardı. Tanju'ya ne goller attırdı. Monaco'daki maçta kestiği topa uçarak kafayı yapıştıran Tanju daha ikinci maç oynanmadan tura çıkarmıştı Galatasaray'lıları.
Topun dili var, canı var derdi. bir maçta koşmuyorsun diyen gazeticiye koşsam burda ne işim var diye cevap verdi. Büyük insan, büyük Galatasaray'lıydı. Sanki sirk futbolu oynar gibiydi. O gerilimli Eskişehirspor maçının gecesinde Simoviç'le aynı odada kalırken, Simoviç'in heyecandan korkudan,''ya yenemezsek'' lafına,''yat be Simo, nasıl yenemeyiz, çıkacaz sen yemicen ben atıcam şampiyon olacaz'' demiştir. 36 numara ayakkabıları olduğu söylendi yıllarca. Şehir efsanesi yayıldı ayağı küçük olan topa daha iyi vurur diye.

Hagi geldi de Prekazi'yi biraz unuttuk. Kaleciler de Prekazi gittiğinde kurtulduk sanmışlardı, Hagi belası sardı 5 sene.

Gevur lakabı vardı bizim tribünlerde. Gavur 7 yılda174 lig maçı oynamış çoğu frikikten 40 gol bırakmış kalelere. 14 yıldan sonra silkinen, titreyen aslanın motor gücü takımındaydı. Onun nesliyle dolaşmaya başlamıştı heyula bela Avrupa Stadlarında. Ali Sami Yen'in cehennem, Galatasaray'ın Avrupa Aslanı olacağı yıllardı. Nitekim oldu da. Teşekkürler Prekazi, selam olsun Gavur.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

NBA da takımlarının efsane ouncularının formalarını emekli edip salonun tavanına asıyorlar ya Prekazi nin 8 nolu formasıda emekli edilebilirmiş bir daha öyle 8 no gelmemiş. Tekniğiyle, tavırlarıyla,görünüşü ve akssuvarlarıyla fenomendi. Çok güzel günler yaşattı Galatasaray a. Sağolsun Varolsun