21 Eki 2022

6 Numrolu Kutsal GALA Forması




TEOREM; 

Hiç hesapsız, sonuçtan, oyundan, kurgudan bağımsız önümüzdeki ilk maçtan itibaren banko BERKAN KUTLU

HİPOTEZ;

Önce en büyük maceraların unutulmaz 6 numaralı futbolcularımızı minnetle analım. Top rakipteyken seyrine doyum olmayan, Mami'yi, Okan'ı, Suat'ı, Melo'yu, Ndiaye'yi. Siluetleri bir film şeridi gibi gözümüzden akarken, görüyoruz ki ellerinde kupalar, dillerinde şarkılar, şampiyonluk turları, çocuklar ne güzel günlerdi. 

Gala Büyük Takım refleksi, DNAsı Çift sarmalı, yazılan büyük destanlardan sonra gelen 4. sezonu da kupa ellemeden kapatmayı kaldırmaz. Ve görüyoruz ki bu süreç 6 numaraları kötü izler bırakarak aramızdan ayrıldı. O zaman mottoyu hatırlatmanın tam zamanı. Orta sahan kadar büyüksün. 

Peki son 10 yılın en beter sonucunu aldığımız geçen sezonun 6 numarasını neden bu sezon ilk 11 yazdırmayı diretiyoruz. Biz maçtan maça takımı seyredip aradaki zamanı 5 taş oynayarak geçirmiyoruz. Galaizm'e şan katmaya çalışıyor, tezimizi ispatlamaya çalışıyoruz, başlıyoruz.

Önce şunu yazayım, transfer edilen 6 numaralı oyuncu Lucas'a özel sempatim var. Kendim de kısa boylu (1.71)olduğumdan bücür 6 numaraların hastasıyım. Verotti, Cante, Lucas'ın ayakkabı bağını Pogba'ya değişmem. peki ne olacak? nasıl olacak? Gereksiz fazladan yapılmış bir transferdi. Domanec'i kovdurup muhtemelen büyük iddialarla gelen Okan Buruk(kendisine sormuşlar var sayıyoruz) Gala maçlarını seyretmiş, futboldan futbolcudan anlayan bir hoca olsaydı Lucas'ı aldırmaz, 9 maçı 6 numarasız geçirmezdi.

Tezimizin arkasındayız, sayıyoruz

1- Gala maçlarını çim sahalar yerine lağımda oynuyor, her maçı Şebeke tarafından aşırı dozda motivasyon aşısı zerk edilmiş takımlara, ve samanını, yemini, yalını Koç oligarşisinin sağladığı azı dişlerinden salyalar köpüler akıtan Şebeke'ye karşı oynuyor. Lucas tanıdığım bir futbolcu değildi, gördük ki, çok kısa boy dezavantajını yatarak kayarak top kapma istatistiğiyle kapatıyor. Aşırı bir zıplama yüksekliği yok. Hava topuna vücudunu kullanmadan çıkamaz, nefes sesine faul çalan hakemlerin hedefi. Biraz daha ön plana çıkarsa Melo'yu yaşatmayanlar biraz daha büyüdü, biraz daha kin dolu Lucas'ı yaşatmazlar. Sarı kartsız maçı olmaz, olursa da bilin ki puan kaybetmişizdir.

Berkan 3 sezondur burada, pasaport Türk, kendisi Yusuf Demir'den daha yabancı. Karar standartı olmayan kötü hakemlerin  içinden geçenleri bilir, varla konuşmalarını duyar. Futbolda en fazla cebelleşmenin olduğu alanda hakemle Lucas'dan daha iyi savaşır.

2- Berkan Kutlu geçen sezon alayı çöp tabir ettiğimiz yabancı futbolcularla oynadı. Futbolun dili her dilde aynıdır, bu sezon transfer edilen büyük futbolcularla futbolca konuşur, oyun olarak sahaya yansıtır. Taraftar baskısı yüzünden çekmediği şutları çeker, atmadığı pasları atar. Boy avantajı var Lucas'a göre. Hava toplarını toplar, ilk topa basar, kadrajdan çıkmaz. Top rakipteyken en büyük futbolcudur. 

3- Hocadan ziyade, ülkenin en iyi savaş taarruz futbolcuları Kerem-Yunus'u rahatlatır. Sanki fasulyeden oynatılıyoruz imajı bir tarafa, bize mecburlar  görüşü de taca çıkar.  her bölgeye homojen dağıtılmış, hak etmiş en az 3 Türk oyuncuyla çıkma, dolayısıyla ilk 11 çıkarma problemi çözülür.

4- Kalecinin artı eksi bütün yönlerini Berkan daha iyi bilir. Geçen sezondan çok antrenmanlı, top almada hata oranı düşüktür, Lucas'a görece. Rakip futbolcuları da daha iyi tanıdığından, mücadele pratiği mutlaka gelişmiştir.

SONUÇ;

Berkan Kutlu, Lucas Toreria'dan daha büyük futbolcudur demiyorum, zamanla o da olabilir, konu o değil. Takımın tabela sorunu var, 700 gol atmış 4 golcü kadro grubunda, kanatlarda genç, istikbal öneren 2 yabancı 2 Türk oyuncu var, kimi oynatsa itiraz edemeyiz. Top rakipte demek, Gala Bağlarına izinsiz girmiş köpek demektir. Pekmez sıçırtana kadar kovalayacak, maçtan sonra da aynı tempoda bir maç daha oynayacak, saha içi kaptanlığını alacak BERKAN KUTLU takımın 6 numarası, ilk bankosudur.  

Hiç yorum yok: