16 Eki 2022

23 Yolu 9. İstasyon, Tren Kazası; Kayserispor 2-1 GALA

Çok güzel maç yazıları yazıldı, aklı vicdanı hür Gala taraftarı tarafından. Lağım medyasının Gala maymunlarının yazılarını okumaya ihtiyacımız yok. Bize fazla iş düşmedi, öyleyse biz de tezlerimizi ortaya koyalım, vaktidir.

Okan Buruk'a bir mektup gönderelim.

Hocam diyemiyorum, Gala Hocası başka bir seviye karizmadır. Mevcut Gala İdari Amiri diyelim, unvan büyüktür, Gala çaycısı olmak için kuyruğa girecek 5 dil bilen taraftar vardır. Bir devrim sonucu getirilmiş, taraftarın çoğunun açılan manipülasyon kanalı sayesinde aşağılandığı, koruyamadığımız Domanec Torrent'in yerine getirildin. Mitolojik İmparator gelmesin de kim gelirse gelsin diyenlerimizin sayısı az değildi, Kimimiz de Gala devrimini yapanlara güveniyorduk.

Uzatmayalım Babam Hocam dediğin, Avrupa kupasını aldı diye muhtemelen senin de biat ettiğin şahıs siz olmasanız en fazla Tınaz Tırpan( Yılmaz Vural değil) olacak, başı sıkışan vasat Anadolu takımları şehirlerinde ömür tüketecekti. Mitolojiye candan bağlı kalacaksın ki, belki sen de bir mitoloji(yalanizm) kahramanı olarak film çevirebilesin. Geç bunları.

Gala golcüleri, Sefer-Gomis-Mertens-İcardi toplam 700 gol atmışlar. Tarihimizde bir ilktir.  Ben gidiyorum dese bayram edeceğin Gomis hariç hiç birinin çerçeveyi bulan şutu yok. Maç öncesi yanlış okumadıysam (okumasaydım yazmazdım) bu maçı alamazsam ben giderim dedin. Tarihin en büyük kadrosundan şikayetçi oldun, antrenmanda bile takım yapamıyoruz, oynamayan somurtuyor diye olası puan kaybına mazeret uydurdun.

Dinlemedik seyretmedik, sen de ustan gibi maçı Hakem heyetine yıkmışsın. Yalçın Küçük ODTÜ'de öğrenci direnişi örgütlüyor rektörlüğe karşı. Yürüyüş kolunun başında ''satılmış rektör, satılmış rektör'' diye slogan atıp yürüyorlar. Kantininin önünden geçerken kantinci(adı Satılmış) Hoca'nın önünü kesiyor. Hocam yeter bağırmayın ben rektörlük yapamam. Biriniz fazla maç yapıyoruz kadrom kısıtlı, biriniz kadrom fazla kimi oynatmayayım. Çok basit aslında kantinci Satılmış kadar yüreğiniz olsa, biz bilmiyoruz deseniz, çekilseniz bu güzel oyunun içinden, şikayet ettiğiniz, ne var ki içinde olduğunuz Şebeke dağılacak. Yazık ettiniz, salı çarşamba Avrupa'da maç oynayamıyoruz.

Ekspresi raydan çıkarmanıza izin vermeyeceğiz. 5 taş oynamıyoruz Galaizme  katkıda bulunuyoruz.  23 Yolu diye trene boşuna binmedik. Son uyarılarımız yapıyoruz.

Sen 17. Ölüsün(Terim 3 defa) Muslera mezarlığındaki, yakındır. Kronometre tuttum, haberin yoktur 12.22 dakika vakit geçirdi. Normal futbolseverin seyir zevkinden bu kadar zamanı çaldı. Top kontrolüne geçtiğinden, bizim adamların kontrolüne geçtiği zaman aralığı. Büyük takıma zaman lazımdı oysa. Deli deli ritüeller, bir an önce rakip yerleşmeden oyuna sokmak yerine en yakınındakilere bir şeyler söylemek, genelde taca şişirmek, özelde stoperlerle gereksiz pas trafiği. Çerçeveyi bulan toplarda felç geçirme. 

Kaleci Mottosudur; Top çerçeveye girerken ayaktaki oyuncuların hiç biri kaleci değildir. Muhtemelen senin kaleci hocan bile bilmez, öğretelim, atlasa çıkaracağı 2 golü yedi. Atlayarak kurtardığı top çok daha tehlikeli şuttu.

Buraya yazıyoruz, eve göndermek zorunda olduğun büyük futbolcu yerine mitolojiye devam edip oynatırsan, 2023 ü görmeyeceksin.

Kadro gurubunda sıfır çöp var, ilk 11 çıkaramıyorsun. Senin seviyendeki hiç bir hoca çıkaramaz mazur görüyoruz, çaresi var. Hem de Yeşil Sepet'e kıymadan. Kerem-Yunus, Barış en formda 2sini, Miço-Lucas'ı, Mertens-Mata'yı, Kazım-Berkan'ı birer devre oynat, skordan bağımsız ikinci yarı paket değişikliği yap. Futbolcular bilsin, enerjisini 90 değil 45 dakikada harcasın. İcardi'yle devam et, büyük golcülerin ne zaman patlayacağı belli olmaz ama mutlaka patlarlar.

15 korner attık. ilk 2 kornerde sevindik, bir şeyler deniyorlar en azından dedik, 15. kornerde güldük. Kimin aklıysa Muslera'da kafa vurmaya gelmiş. Kayseri'ye gol lazım olsa hakem 15 saniye daha oynatsa boş kalemize 3. golü yerdik. Anlaşıldı, kornerde lanetlendik, Duran hocayı değil zayıflatıcı Koşan Şarlatanını getirsen nafile. Rakipler muhtemelen topu bilerek kornere atıyorlar. Rakip hoca ben olsam taktiği veririm çünkü, boşuna top kapmak için pili bitirmeyin, bırakın yaklaşsınlar, topu kornere atmaya bakın. Gala korneri demek rakip kontratağı demektir. Bayrak direğinin dibinden taca bırak. Taçtan dönen topu kapman daha kolay.

Toteme, uğura, Yüce Gök'e işini havale etme, yok öyle bir şey. Sen maçları çim sahada değil lağımda oynuyorsun, karşında full motivasyon rakipten daha güçlü bir ŞEBEKE var, kurgunu golü çabuk atma yönünde geliştir. 3 gol öne geçtiğin maçın bile garantisi yok, ne yapıp yapıp bir serbest vuruşçu icat et. Havadaki topa VAR müdahil olamıyor. 

Giyim kuşamın kötü, Hoca'ndan öğrenmen gereken tek şey buydu oysa, Soma'daki Bartın'daki delikten patlamamayı başarıp çıkan işçi kardeşlerim senden iyi giyiniyor. İçkin, sigaran, gece hayatın, kumarın yok, evden antrenmana, antrenmandan tekkeye, tekkeden maça gidiyorsun, parayı ne yapıyorsun. Bari eşofmanla çık da storlara bir faydan olsun. Ayakkabın 3 numara büyük palyaço ayakkabısı gibi, diksiyonun beter, cümlelerin devrik ne konuşacağını birine belirlet, motto olabilecek laflar ezberle. Kulübede çaresiz bitik bir görüntün var, ceketi fırlatma, hakemi etki altına almak istiyorsan kaptanlığı kalecinden al, banko birine ver, itiraz mekanizmasını devreye sok. 

Sen olsan da olmasan da bu takım Cumhuriyetin 100.yılına 23. Şampiyon unvanıyla girecek. Senle olursa kakın yok, olamazsa zaten sen olamadığını görmeyeceksin.

Gözlerinden öperim GALA  Akciğeri.

Hiç yorum yok: