11 Haz 2008

Hadi Gelin Köyümüze Geri Dönelim.


Bu akşam Sayın Terim kader maçına çıkıyor. Maç kadrosunu kendi dahil kimse bilmiyor. Bu gece sabaha kadar uyumaz benim bildiğim Terim. En iyi oynayacak 11'i değil, kesinlikle tüm Türkiye'yle kavga edeceği kadro çıkaracak. Mutlaka kimsenin düşünmediğini düşünecek, hayatının kumarını oynayacak.

Bu uzun yolculuğa başladığı Malta maçının kadrosuna bakın.

Rüştü-M.Topuz,Can Arat, Gökhan Zan, Ergün Pembe. Yıldıray, Marko, Tümer, Hamit. Fatih Tekke, Hakan Şükür.

Sanki 10 yıl öncesinin Ulusal takımı gibi. Ne kadar adam denenmiş. Denene denene bu akşama gelinmiş. Ulusal Takımda oynamayan Türk pasaportlu oyuncu kalmamış. Kimi kendi takımında bile oynayamamış, kimi ölüye çıkmış kaybolmuş. Kimi yeni doğmuş, yeni keşfedilmiş.

Yaşı 40 dan fazla olanlar ne Ulusal Takımlar hatırlar.
Ali-Ercan, Muzaffer, Özer, Alpaslan. Ziya, Sanlı, Kamuran. Metin, Cemil, Ender.
Bu takım belkide 10 sene beraber top oynadı. Şimdiki takımda 5 maç üst üste beraber oynayan futbolcumuz yok. Her maça ayrı kadro, en ufak bir hatada ceza kesmece. Özgüveni kalmamış, strese sokulan futbolcular. Amerikalı doktorlara kobay olanlar. Totemle, uğurla, duayla maça hazırlanmalar.

Kafalar karışık, Alpay'ı bile unuttu bu keşmekeşlikte. Şapkada tavşan kalmadı. Kalemler kılıç oldu bekliyor maç sonunu. Futbol hayatını iğneyle, ameliyatla, ilaçla takımdan ayrı düz koşuyla geçirmiş, potansiyel sakat futbolcularla buraya kadar. Dua edelimde elenelim, kazayla tur mur geçersek sahaya çıkaracak topçumuz kalmayacak. Almanya'yla oynayacağız, duman oluruz. Bütün Avrupa götüyle güler halimize.

Bizim için en hayırlı sonuç iki maçıda berabere bitirip, kazasız belasız köye dönmek. Bir süre ortadan kaybolmak, Adana'da mangal yapıp, televizyondan final maçını izlemek.

Hiç yorum yok: