9 Haz 2008

Pan Ter Sar


Turnuvanın şu ana kadarki en büyük maçını seyrettik. Bu kadar üst düzey maç adına yakıştı. Hollanda eski günlerdeki gibi, Ajax'ın destan yazdığı yıllar, 74-78 yılları. Bu futbolu oynayan takım rekor golle kupayı alır gider. Snaıjder at gibi koştu. Kalde Van Der Sar adeta bir maymundu. İtalyanları eze eze yendiler. Taraftarları şov yaptı. Tribünler portakal renginde. Bunların oynadığı oyunu görünce, bu turnuvada olduğumuza inanamıyorum. Dünya Kupası olsa tamam, çok zayıf takımlar olur, Asya'dan, Afrika'dan. Ama burası kurtlar sofrası. Ben hakem olsam bu maçı bitirmem futbolun selameti için. Tam yazdım Erman Hoca şu maç 20 dakka daha uzasa dedi.


Evet bu şovun içindeyiz öyle yada böyle. Zevkini çıkaralım diyoruz ama elimizde değil.Biz futbol dilencisiyiz, nerde iyi bir futbol, futbolcu bulsak çökeriz oraya. Ne kadar fark var, topu bilen birinin başında olan takımla, bilmeyen birinin takımı arasında. Van Basten futbolunuz için teşekkürler. Buffon'a karşı 3-0 ne demek. Darısı başımıza, elbet bir gün bizde bu düzey bir maç oynarız. Oynarız demi.

1 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

Dikkatimi bir şey çekti bu hollanda da. Sahada oynayan kaleci dahil 11 futbolcu da akılalmaz derecede iyi uzun pas atıyor ve orta yapıyor. İlk yarıda van der sar'ın attığı bir topu defans kesmese hollanda bir gol daha bulabilecekti. Şimdi burdan bir kere daha bizim çok değerli milli takım tenik heyetine birşeyler söylemek isyiyorum. İşte örnek ortada adamlar çalışmışlar ve satranç gibi stratejilerini uyguladılar hemde bunu son dünya kupasını kazanmış takımın karşısında yaptılar. demekki neymiş bizim mangal partisi verdiğimiz zamanlarda adamlar hakikaten çalışmış, bu işi ciddiye almış.