11 Kas 2008

Göklere Erişti Feryat Figanım


Yarından sonra normal hayata dönüyoruz. Travmayı atlattık sanırım. Her Fener maçı benim için öğretidir. Sonucu ne olursa olsun, Fenerbahçe'liye nefretim artar. Hayatımın ilk Fener maçından dönüyoruz trenle, maçı 3-1 kazanmışız. Golü penaltıdan atmışar, trendeki Fener'li çocuk ''nasıl terse attı Alpaslan'' dediği an, ilk Fener'liden nefretim başladı. Son Fener maçında da bizim tribüne yakın localardan birindeki maymundan nefret ettim. Locada olduğuna göre bi bok olması lazım aslında ama saklayamamış zavallı kariyerini. Tipik Fener'li mikroorganizma, maçtan çıkmakta direniyor 2525 Galatasaray'lıyı canından bezdiriyordu.
Aynı şahıs muhtemelen Fener'in yenildiği bir maçta Selçuk'a kimbilir ne küfürler etmişti. Geçen senede aynı yerdeydi maymun, demek tesadüfen orada değil. Seneye de olacak. Fıstıklarımızı hazırlayalım atması kolay. Ama ben yinede aynı tipi, Ali Sami Yen'de de görmek isterim. Bu kadar yoğun bir sevince bürünen taraftar her maça gelmesi lazım. Biz de kapalıda sola doğru geçer kendisini ararız. Artık ezberledik kendisini.
Fener'liyi Çetin Baba çok güzel tahlil etmiş. Ne zaman Fener'li aklımıza gelse o yazıyı okumak düşer bize. Kasımda yenildik, Mayıs ayların gülüdür, hasat zamanıdır.
Büyük Galatasaray Taraftarı, alınacak daha çok kupa var, buda gelir bu da geçer ağlama.
Biz Galatasaray'ı severken şampiyon olsun, Fener'e koysun diye sevmedik.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

cok aglamissin ama sen ya? ahahahaha. aglama lan alis artik.

hadesperado dedi ki...

eziklerle ilgili bir yazı var, sen onu oku... yada okuma böyle devam et...

Adsız dedi ki...

Götünden Yorum Uydurmak;

Demiştik ya, Fenerli diye bir tür var. İşte bu türe bir örnek de bu garip repliklerle gülen adam türü.

Latince bir özdeyiş şöyle; "Ab uno disces omnes", meali "Birini tanıyınca hepsini tanırsın!". Bu garip gülüş sahibi ve türkçe fukarası arkadaşlar, düzgün gülmeyi beceremedikleri gibi ağlamanın da ne olduğunu bilmiyorlar galiba. Dedik ya bir de, espiri yetenekleri nakıs bunların.

4-5 gündür gelen garip "fenerli" maillerine baktıkça iyice inanıyorum bunlara. Yukarıdaki garip cümlenin ve acaip repliğin sahibi değil hedefim. O sadece bir protatip. Dedik ya "birini tanı yeter!"

"Efendim Aslanı Kadıköy'de düzerler"miş. Zekanızı seveyim ulan ezikler sizin.

Götten uydurulan espiriye aynı şekilde karşılık vermeli herhal!...

Bir latince söz aktardık. Bir de bizden gelsin, bedava maçlarla efsane yaratanlara. "Hıyar akçesi ile alınan eşeğin ölümü sudan olur!"

Bir de slogan atalım olsun bitsin!

"Ezik arefeyi görür, bayramı asla!"