10 Kas 2008

Kral'ın İddiası Yattı




Beklediler, tam maç gecesi patlattılar Kral'ın röportajını. Biz acaba ne diyecek diye bekledik saatlerce. Muhtemelen o anda kampta olan arkadaşları da merak etmiştir. Alsalar, 1 fafta idman yapsa oynardı Hakan Şükür, Fenerbahçe maçında. Ama almadılar, sezon başında tamam Kral dediler. Yalvardılar nerdeyse, gel her kademede içimizde ol diye. Heykelini dikeceklerdi, diktirmedi. Diktirmediği gibi infial ediyor nedense. İnsan mütevaziliğinden diktirmiyor sanıyor, hayır yanılıyoruz o tarikatı icabı heykele karşı. Put sanıyorlar heykelleri.


Hakan Şükür, 3 ay önceki kaptan. Takıma gaz vereceğine bahis yapıyor. Maç berabere bitecek diye fetva veriyor. Yani oynayacak olsa görüşü değişecekmi. O zaman görüşünü kendine saklayacak ama yine berabere bitecek diyecek. Bizde çok şeyler bekliyoruz futbolcudan. Oynayan inanmadıktan sonra yeneceğine nasıl galip getireceğiz takımı. Ara sıra Ali Sami Yen'de taraftar gazıyla galip getirebiliyoruz ama Kadıköy'de nafile.

Yarın Ayhan futbolu bıraktığı sene sorsalar Kadıköy'de ne olur diye. Belki de Galatasaray yenilir diyecek. Koskoca kaptansın, 20 sene bu taraftar seni en kötü oynadığın zaman bile yanlız bırakmadı, Senin yüzünden Milli Takım hocasına küstü. Şu maç, ilk sensiz Fener maçı. Geçireceğiz dibine kadar desene. Geçireceğiz diye bağırsan televizyon ekranlarına Florya'da duyulacak, sen oynuyormuşun gibi oynayacak arkadaşların. Ama nerde benden sonra tufan edebiyatı yapıyorsunuz hepiniz. Hagi kadar Galatasaray'lı olamadınız. Geçen seneki Fener maçında hep beraber tribünlerdeydik, Hocalar, oynamayan futbolcular, başkanlar. O moralle indirdiler çocuklar Fener'i.

Ben inanıyorumki Bülent Korkmaz'la, Hakan Şükür tribünde olsalardı Fene'i yenerdik. Onlar ın aklı fikri vefada. Onlara kalsa ölene kadar oynayacaklar. Sanki bedava oynadılar. Madem bu kadar çok seviyorsunuz takımınızı bir senede bedava oynayın. Yada bir senelik gelirinizi maça gelemeyen gariban Galatasaray taraftarına verin de onlar da gelsin.


Futbol neticede oyun. Yenmekte var yenilmekte. Yeterki onursuz olmasın. 3.gol 49. dakikadaydı. Galatasaray teslim olmuştu. 6-0 lık maçta bile bırakmamışlardı oyunu.


Gün geldi, Galatasaray sevgisi öğretim dedi. Gün geldi hemde en önemli günde Galatasaray'a moral vermedi. İnsan sevdiğine sitem ediyor. Hakan Şükür'den Metin Oktay'lık beklemekde hakkımızdır bizim.
Bundan böyle Kral'ın izleyicisi olacağım. Bakalım bilinçaltında neler saklamış. Şimdilik sadece iddiası yattı. Keşke Fener yener deseydi, yani akılndan geçeni, daha önce geçtiği gibi.

Hiç yorum yok: