11 Kas 2008

Futbolu Sevdirenler;Arif Kocabıyık(çingene)


Bir maç daha oynayamadı Galatasaray'da. 99 lig maçına çıktı. Fenerbahçe'den transfer olmuştu. Türkiye'nin o zamanlar en teknik futbolcusu belki de oydu. Belki hala tekniğine erişen yoktur. Kaleci degajını göğsüyle durdurabilir, göğsüyle çalım atabilirdi. Esmer olduğundan mıdır nedir Çingene Arif diye nam salmıştı. Tribün jargonunda Piç Arif'di adı. O zamanlar asistleri sayan yoktu. Tanju Çolak'ı belkide o gol kralı yapmıştı. Uğur'lu Papaz'lı, Cüneyt'li, Mami'li kadro içinde, uzun yıllar Şampiyonluk göremeyen taraftara Şampiyonluk yaşatmış futbolcularımızdandı.




Yaşantısı düzensizdi, devamlı idareciler tarafından gece alemlerinde yakalanır, ceza alırdı. O zamanlar herşey çok temizdi. Arif'in oynadığı futbolun yarısını bile oynayamayanlar şimdi padişah hayatı yaşıyorlar. O büyük futbolcu sessizce gitti aramızdan, muhtemelen şimdilerde Galatasaray'lı eski futbolcu olarak onurlu yaşamını sürdürüyordur. Muhetemelen parasıda olmaz böyle adamların. Ama bir gün çıkıpta Hakan Şükür gibi bana vefasızlık ettiler dememiştir.




Arif, Arif'ti, her maç aynı oynardı. Top, saha, kaabiliyet neyse o. Şimdi bir bakıyoruz Arda'ya bir maç Maradona, bir maç Lukunku. Bizler onlar sayesinde biraz daha Galatasaray'lı olmuştuk. Şimdilerde Galatasaray'lılar formaya bakıyorlar sadece. Kimseye güvenemiyorsun. Formanın içinden çıkan adamı tanıyamıyorsun. Halbu ki Piç Arif belkide hiç çıkarmadı formayı sırtından. Galatasaray formalı, Galatasaray'lı büyük futbolcu Arif Kocabıyık.

3 yorum:

Oz dedi ki...

ne kadar özlüyorum o 1986-87-88 takımını anlatamam.
arifi, yusufu, mirsadı bir yerlerde görünce gözlerim doluyor.
gündüz maçlarını, o tribünleri, belki de o yıllarımı özlüyorum.

Mario Jardel dedi ki...

o günleri malesef anımsayamıyorum. 3-4 yaşlarında olduğumdan dolayı o zamlara dair anımsadığım tek maç tanju çolaklı, cüneyt tanmanlı galatasaray'ın eser özaltındere'nin kalecisi olduğu aydınspor maçını kapalıdan izlememdi.. Abi sen ne düşünürsün bilmiyorum ama futbolu sevdirenler arasında umarım Mario Jardel'e de yer verirsin.. Fenerli emre ve garez bellemiş okan'a rağmen leblebi gibi golleri sıralamasına da..

aslan-murat dedi ki...

arif çingene arif-dansöz arif ve piç arif dolu lakabı vardı arifin harika ötesi bir teknikti fenerden galatasaraya gelmişti fenerde oynarken trabzonlu şenol güneşi 4 defa sağa sola yatırmış..sonra boş kaleye gol attırmıştır..çimleri yoldurmuştu şenola..çok düzensiz hayat yaşıyordu özellikle müjde arın kardeşi mehtap arla olan beraberliği çok yansımıştı basına..gol atmaktan çok attırmayı severdi bir kayseri maçında inönüde penaltı olmutu..raşitte sakatlanmıştı arif atmıştı penaltıyı fakat direkten dışarı atmıştı ..maçlardan önce ısınırken yaptığı hareketlere doyum olmazdı hani..bir sezon hazırlık kampına denenmek için gelen brezilyalı arifi görünce bu adam varken bana ne ihtiyaç var demiş onun tekniği karşısında şok olmuştu..arifde sessiz sedasız -galatasaray-göztepe maçıyla jübilesini alsancak stadında yapmıştır..6-7 sene önce stad dışında numaralının altında görmüş 3-5 dakika sohbet etmiştim ..aynıydı hiç değişmemişti arif..