21 Haz 2008

Zagreb Radyosunda Lili Marlen Türküsü


Ağlama Hırvatistan, ağlama Zagreb. Sizi biz elemedik, kızmayın bize. Sizle 100 maç yapsak bundan sonra 100 ünde de yenersiniz. Ama bu turnuvada bizim kaderimiz çizilmiş bir kere. Kimse değiştiremez. Yukarıdaki düzen böyle istedi kimse önüne geçemiyor. Belki de Avrupa'ya bir ders vermek istiyor Tanrı kim bilir. Öyle haç çıkarmayla falan maça başlarsanız sonunuz böyle olur. Belki buraya kadardı hakkımız, belki Almanlarıda cezalandıracaklar. Oyun üstünlüğüyle, evire çevir bir takımı yenemeyiz biz. Ancak maç biter hayatında hiç mucize görmemiş insanlar, gördük derler. Hatırlatalım ki biz Türkler Şamanızdır. Hiç kimsenin hayal bile edemediği güçler bize yardım ederler tarih boyu çok şahit olduk.
Sizi eleyen takımın bekleri bizim ülkemizin en kazma bekleridir. Sizin oynatmadığınız, Milan'da yedek bekleyen Simiç Şampiyon olan takımımızın transfer listesinin başındadır. Sizi eleyen Takımın Hocasından bu ülkenin en az yarısı nefret eder. Size gol atan futbolcu hayatını yedek kulubesinde sonradan oyuna girerek geçirmektedir. Sizin penaltıları avuta yolladığınız kaleciyle bu ülkede dalga geçilmektedir. Üzülmeyin altın boka düşmekle değerini kaybetmez. Bir boka denk geldiniz,
hadi yattığınız yerden kalkın, elinizi yüzünüzü yıkayıp kendinize gelin. Gidin güzel ülkenizin dağlarında nefes alın. 2. Dünya Savaşındaki Partizanlarınızın türküsünü dinleyin. Dost ağlar karanfilim, marş söylemeden ölmek size yakışmaz. Bu bir rüyaydı, sakın inanmayın.

Hiç yorum yok: