17 Haz 2008

Büyük Hoca Olmanın Yolu


2002 Dünya Kupası maçları; Ulusal Takımın başında Şenol Güneş. UEFA kupasını ellemiş Galatasaray'lı futbolcular. Taffarel'in yerine Rüştü'yü geçir kaleye, Popescu'nun formayı Emre Aşık'a, Hagi'nin 10 numarayı Yıldıray'a ver. Çıkar sarı kırmızının içinden sarıyı. Koy beyazı sal takımı, saldırsın. Kıl payı kupayı kaçır, 3. lükle, en büyük başarıyla ülkeye dön. Tarihe geç, imparator ol, en büyük Hoca ol, madalya bekle. Hadi lan be Şenol Hoca. Sen Hocamısın. Bu kadar kolay işi yapmak için Hocamı olmak gerekir. Bütün millet yapmış zaten kadroyu, sen başında dikil yeter. İşte böyle işsiz kalırsın, Dünya 3.sü yapsan bile Akçaabat Sebatspor dan öteye gidemezsin.

Bak İmparator nasıl olunur anlatalım. Bir kere hiç kimsenin tanımadığı, bilmediği, oynatmadığı, aklının ucuna bile getirmediği futbolcu portföyün olacak. Bütün televizyon ve yazılı basın mensuplarınla aran kötü olacak. Hatta Millet takımının hocası olacaksan bile Millet'in çoğu senden nefret edecek. Kötü bir şey değil, meyve veren ağaç hesabı. Maçlara hiç hesapta olmayan 11 le çıkacaksın. Misal, Hozat Lisesi Beden Hocası takımın başında olsa, Sabri'yi geride Hamit'i ilerde oynatır. Sen oynatmayacaksın ki aradaki fark belli olsun. Arda diyorlar, sen kerizmisin kim olsa onu oynatır zaten, İmparatorluk nerde. Onsuz başlayacaksın maceraya, Mevlut okutacaksın bu necip Milletin ruhuna. Yüreğini ağzına getireceksin herkesin. Elenmeyle, rezil olmayla burun buruna gelip adrenal yükselteceksin. Kimsenin elinde olmayan ilahi güçler senin elinde olacak. Herkesin ümidi kestiğinden, Edirne'den Kars'a bütün küfürlerden emin olduğun dakika başlayacaksın operasyona. Hamit'i ileri çıkaracaksın, ayağına top gelmemiş Nihat'ı Dünyanın en büyük kalecisinin topu elinden kaçırma olasılığına karşı erketeye yollayacaksın. Arda'yı salacaksın çayıra. Öyle bir gaz vereceksin ki bitmiş maçta kalecin yumruğu yapıştırıp atılacak. Ve senin zafer kazanmış olarak hepimize küfür etme hakkın olacak.

Bir Galatasaray'lı olarak UEFA kupasını geri vermeye razıyım. Yeterki Terim, 1996 da hırkayla çıktığı kulubeye geri dönsün. Galatasaray mutlak kupa alır ama bu şizofren olmayacaktı hayatımızda. Ben bu diyeti ömrümün sonuna kadar ödeyemem. Başka her hangi biriyle rahatlıkla alınabilecek Şampiyon Kulüpler Kupası varken UEFA kupasına razı olup bu piskopatı futbolumuzun peygamberi yaptık. Aynı takımla Hoca bile olmayan Şenol Güneş Dünya Kupasını, Adamcağız Lucescu Şampiyonlar Ligi kupasını kaçırdı.

Ey büyük Türk Ulusunun futbolseverleri, hepimizi maymuna çeviren bu adamdan kurtulamazsak, şu basit futbol sevgimizden de olacağız. Maçtan sonra milletin yüzünde ne ifadeler vardı. Kolaymı, kalabalık yerde maçı seyrediyorsan. 70 dakika küfür et sonra çık eledik diye coş. Bu diyet ödenmez, Kupayı alıp gelebilecek takımımız var. Kim olsa güle oynaya çıkarız. İhtiyacımız olacak en son adam budur inanın. Yalvarırım kurtulun bu adamdan, futbolumuzun sonu olacak. Kupa alıp inebilir Atatürk Hava Limanına sevinebilirsin. Göreceli kalabalıklar seni yanıltmasın. Bilki o gün Türk Futbolunun cenaze merasimi vardır. Ağla sevgili yanlız ve güzel ülkem.

Hiç yorum yok: