20 Haz 2008

Viyana Kapısı, Bu Sefer Açıla


Biz bu Avusturya'yı, Viyana'yı çok severiz. Cedler, dedeler, nesiller, babalar çok cirit oynadılar Tuna boylarında. Estergon Kalesi zaptedildikten sonra hızını alamayan Kanunui Sultan Süleyman, 1. Viyana seferini yapıp, Vak vakları ürkütüp geri döndü. 1. yi yapan 2. yi yapmazmıydı. 4. Mehmet, Merzifonlu Kara Mustafa'yı gaza getirip tekrar Viyana'ya yolladı. Kara Mustafa kelleyi verdi, kapıyı göremedi.

Gün bu gün dü. Torunlar 3. Viyana kuşatması için bu günleri beklediler. İmparator Fatih Terim komutasındaki Türko'lar bu gece kapının zaptı için Viyana'dalar. Turko'lar bu geceye gelene kadar kahramanca savaştılar, en umutsuz anlarda yeniden dirilip atalarına layık evlatlar olduklarını gösterdiler 7 cihana. Fakat çok zaiyat var. En büyük neferlerden Servet oynamıyor, 3 Emre vardı üçüde düştüler. Kale bekçisi cezalı, devşirme yeniçeri cezalı, ordu eksik.

İşte tam İmparaotorluk maçı bu maç. İstese yapamazdı, elde ki kadro bu. Kimse hiç bir şey diyemez kadroya. Eksik olsun, cezalı, sakat, bütün olumsuzluklar üst üste gelsin, hatta maçın başında haksız penaltıyla geriye meriye düşelim. Gaz, kelle, dayak, hücum, kafa , göz, sopa, odun, vur, kır, coş, koş, bağır, küfür et, tükür, sümkür, omuz at, parmak at. Türko nasıl nam salmışsa göster Avrupa'ya, maçı al, kapıdan gir

Haydi Terim, şapkadan tavşan çıkarma vakti.

Hiç yorum yok: