10 Haz 2008

Babanın Milli Takımı!




FUTBOL Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, dün A Milli Takım’ın akşam idmanını izlerken, arka arkaya 4 televizyon kanalının canlı yayınına çıktı. Doğan tüm konuşmalarında aynı mesajı verdi: “Elensek bile Fatih Terim’le devam edeceğiz.”
Babanızın çiftiği, kim ne karışır. Maaşları cebinizden veriyorsunuz. İstikrarmış, neyin istikrarı. Çöküşe gidişte istikrarımız çok iyidir aman değiştirmeyin. Sen bırak Fatih Terimi Doğan Aga. Kendi götünü kurtarmaya bak. Fatih Terim'in tek maçı kaldı Türk futbolu üzerinde. Son maçı saymıyorum, formalite maçını, veda maçını. Gündemimizden düşecek ve adını gelecek nesillerde lanetle anacaktır. Yıllardır yutturdunuz Haginin aldığı kupayı ona verdiniz. Bitiremedi gitti diyetini.


Elensek bile devam demişler. Burası muz cumhuriyeti milli takımı değil. Biz işin dışındayız diye takım sahipsiz de değil. Heleki bütün maçları Turist Ömer gibi dışarda oynamayacaksınız. Bunun Sami Yeni var, Kadıköy'ü var. Nasıl çıkacaksınız orada maça. Hadi heyecanımızı aldınız, milli duyguları tartışılır hale getiridiniz, ruhumuz var bizim kardeşim. Uykuda değilsiniz hepiniz, uyuyor numarası yapıyorsunuz. Koskoca bir ulusu salak, enayi yerine koyuyorsunuz. Gerçekten uykuda olsanız işimiz kolay, bir çimdik atarız uyanırsınız. Ama uyuyor numarası yapıyorsunuz, çimdikle, gürültüyle uyanacağınız yok. Elimize odunları aldık bekliyoruz, Atatürk Havalimanına mevcutla inerseniz bizden çekeceğiniz var. Takımın en az yarısı, hocaların tamamı kendine iş arasın. Hocalar dedikte, Hadi 40 yıllık valiz taşıyıcısı Müfit'le Galatasaray'ın 14 sene şampiyon olamamasının en büyük sebebi kova Eser'i hocalıktan saymadım hiç bir zaman. Şu Oğuz'a ne demeli. İmparator Portekizli'nin avuta giden şutuna sevineceğine krizlere girerken elini şakağına dayayıp hiç bir tepki vermeyen kolpa İmaratora. Beşiktaş kontenjanından(Mehmet Özdilek sabıkalı) kulubede dikilen sevgili Metin. Yazıklar olsun lan sizlere. Sadece maaş için orada gözüküyorsunuz. Hiç bir katkınız yok, Terim ne derse onumu yapacaksınız, ne gerek var o zaman sizlere. O isimlerinize, tribün korolorına geçmiş isimlerinize yazık değilmi.


Yarın son maçınıza çıkıyorsunuz, Türk futbol severleri, hangi takımı tutuyorsanız tutun müjdem var sizlere. Gözünüz aydın, hasar büyük ama büyük zaferler büyük zaiatlarla kazanılır. Daha çok kupa, turnuvalar var önümüzde. Bir silkelenelim yeter.

1 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

Birileri kovmadan Terim'in gitmesi gerçekten zor. Hatırlanıcağı üzere 2. döneminde özhan canaydın tarafından kibar ifadeyle gönderilmişti. Ona kalsa 6-0'lara, sokağa atılan 40 milyon euro'lara rağmen takımın başında kalacaktı.Eğer bu hasan doğan kişisi bu tarz bi açıklamada bulunduysa üzgünüm ama bu terim turnuvadan sonra da kalır gibi.