7 May 2008

Lig Tarihinin En Büyük 2. Maçı


1987 yılında oynadık ilkini. Eskiler hatırlar, yenilerde anlatıla anlatıla ezberlemişlerdir, Eskişehir maçını. Beşiktaş bayrakları asılmıştı 3 hafta kala İstanbul'a. Uzun yıllar Şampiyon olamamış, büyük bir gerilimle maça çıkmıştık. Görülmemiş seyirci takip etti maçı. Son 20 dakikaya 2-1 galip girdik, Beşiktaş deplasmanda galipti, bir gol yesek dünyamız yıkılacaktı. Yemedik, o şampiyonluk tarihe bir başka geçmiş, siyahlı beyazlı bayraklar toplanmıştı.


İkincisini oynayacağız bu hafta. Berabere kalsak şampiyonuz. Fakat şimdi kimse korkmuyor maçtan. Biz o zamanlar 1 hafta kan işemiştik. Fenerbahçe dereyi görmeden sıvamıştı bu yıl paçaları. Futbolun sadece futbol olmadığını anladılar bazıları. Tonlarca para vererek alınan, hocaların, futbolcuların aslında birbirlerinden bir farkı olmadığı ispatlandı. Fark sadece yürekteydi, böyle konsantre olabilseler 34 de 34 yapabilirlerdi.

Aman ha, kimse maç bitmeden Şampiyonuz demesin. Şampiyon oluncada göreyim sizi, kimseyi kızdırmayın, rencide etmeyin. Muhatap olmayın, tartışmayın. Yok sayın, başka konulara girin. Büyütülecek fazla bir şey yok, olması gereken oldu. Sanki sezon başında şampiyonluğa oynamıyormuydunuz. Sürpriz değildi, bakmayın sürpriz diye inandırmaya çalışanlara siz. Nerde bir lig, turnuva varsa Galatasarayın amacı şampiyon olmaktır.

Ne mutlu bu Cumartesi Ali Sami Yen'de bulunacaklara.

Hiç yorum yok: