3 May 2008

Kangal Ürür Kervan Yürür


Topluma bir kez daha Galatasaray'lı duruşunu gösterdik. Bırakın yenmeyi Fenerbahçe geçen hafta berabere bile kalsaydı aynı puanda olmasına rağmen nasıl bir gürültü kirliliği yapacaklardı. Ciğerlerini bilirim, bu yüzdendir egemen olan, baskın olan çoğunluğun sadece çıkar amaçlı olarak Fener'e yalakalık yapması. Fener lider olsaydı, cep telefonu şebekeleri bayram yapacaktı, sahibi Galatasaray'lı olsa bile. Sarılırlar telefona o iğrenç kızdırma mesajları yollarlar genci, yaşlısı, çocuğu. Atlarlar arabalarına çıkarlar sokaklara, ekonomiye ivme kazandırırlar. En ücra köy kahvelerinde bile sabaha kadar televizyon seyredilir, insan görünümlü maç yorumcuları dinlenir. Ertesi gün ne kadar gazete varsa alınır, arka sayfalarını okumak için sıraya girilir. Forma alınır, hediye alınır, yemek yenir, kumaş alınır bayrak dikilir. Yeni sezon kombinesine hücum olur, hasılı herkes kazanır.

Ya Galatasaray yenerse ne olur, hiç bir şey. Galatasaray geçirir, o maçta stadyumda olanlar hakları olan sevinç gösterilerini yaparlar,ve evlerine dönerler. Hiç bir Galatasaray'lı Fenerli'yi kızdırmaya çalışmaz. Kızmazlar zaten, onların kızmaları kendilerine giderler futbolcu döverler, maça gitmezler, bir maçta takıma ters dönerler. Ben sanki bütün azılı Fenerli'lerle yan yanaymış gibi biliyorum, hepsi ne küfür etmişlerdir Volkan'a, Alex'e, Kazım'a. Ne ağlayanlar vardır koskoca zenginliğin içinde. Bakmayın siz Samandra'da ağlayan garibana. O gerçek taraftardır, içinden parça kopmuştur, feryadı boşuna değildir. Siz yalandan, kendi çıkarı için ağlayan küfür edenden bahsedin. Kezman'a küfür eden garip, bu hafta yine kale arkasında olacaktır, her zaman vardı zaten. Ne adamlar tanıyorum, modaya uyup son senelerde Fenerli olmuşlar. Gösteriş yapacak,paralarını sayacaklar. Bende zenginim diyecekler, sosyal statü kazanacaklar. Onları kötü günde nasıl, kim görür.

Bunun içindirki Fener'lilerin dışında kalan bütün futbolseverler Fener olmasında kim olursa olsun derler. Bunun içindir Antifenerbahçe oluşumu. Totemciler, büyücüler, ağız ishalciler, ters kolpacılar, senaryocuları bir haftadır ürüyorlar. Oysa Dünyanın en güzel, en delikanlı, en yiğit ürümesini Sivasın, Kangal'ın itleri yapar. Canım memleketimin canım çoban köpekleri. Size emanet sürülerimiz. Siz bakmayın size benzemeye çalışan ve asla benzeyemeyecek olan insan görünümlü olanlarınızın seslerine. Onların sesi, hani şu sonradan görme zenginlerin şişman, çirkin, kokana karılarının asfaltta tasmayla gezdirdiği süslü fino kadar bile değil.

Bir haftadır ağlıyorlar, bok atıyorlar, mide bulandırıyorlar, ürüyorlar. Galatasaray'ın kervanı bu gün Ali Sami Yen stadının yanında hazırlanıyor Sivas'ın dağlarına, ölürüm yollarına, Veyselin diyarına. Halkımızın huzurunu kaçırmadan, kimseyi rahatsız etmeden.

Hiç yorum yok: