1 May 2008

Günlerin Bugün Getirdiği


Futbolumuzu bugünlere getirdiler, mafya, tarikat, siyasetçi, sanayici günlerine. Halk çocuklarının oynayabildiği, oynayanları seyredebildiği, bu en kolay, en ucuz, sınıf ayrımının en aza indirgenebildiği stadyumlara dolan yığınların bu güzelim oyunu bozuldu. Her alanda her kademede baskı, hile, kolpa çıkar ilişkisi, parası çok olanın çaldığı borazan ve borazancıların yalamaları futbolu spor olmaktan çıkardılar. Ancak bu böyle gitmez, yıllardan beridir serpilip gelişerek geleduran karşılıksız takım sevgisini yaratan, yaşatanlar ve yaşatacak olanlar gelinen bu noktaya direniş gösterirler. Yepyeni bir hayat gelir her yere olduğu gibi futbol sahalarına da.
Bir yerlerden başlayacaktı bu isyan, bu direniş. Geçen yılki Fenerbahçe maçında Galatasaray Taraftarı, gidişten duyduğu endişeyi, takımlarından ayrı kalmak pahasına eyleme dönüştürüp direnme hakkını kullandı. Aynı hak bu yıl futbolculara geçti, sonuç ne olursa olsun muzaffer olunmuştur ve olunacaktır. Birgün yepyeni bir güneş doğar,Temeltepe doruklarından, Kızılırmak boylarından, hepimiz onur ve güven duyarızki mutlu bir hayat filizlenir kavganın ufuklarından. Cim Bom'un mutlu günleri daha yaşanmamış büyük günleridir.
Vermeyin artık bu saatten sonra izin sahtekarların yalanlarına kanması, susması, zenginlerin dağıttığı boş umutlar için. Hakkını alması için örnek olun, alın şampiyonluğu getirin, kurun kardeşliği yeniden, ulusumuzu bilinçlendirin. Sizlerin elindedir gelen ışıklı günler.

ultrAslanın gürleyen sesi yeri göğü sarsıyor, Nonda'nın Servet'in, Arda'nın, Emre'nin Sabri'nin, hepsinin yumruğu balyoz gibi patlıyor. Şampiyonluğun şanlı dalgası dört bir yanı kaplıyor.

11 Mayııııss, 11 Mayıııııss ultrAslan'ın, Cim Bom'un bayramı. Yönetim, futbolcu taraftar birliğin, dostluğun, dayanışmanın, direnmenin hakkını almanın bayramı.




Hiç yorum yok: