29 Nis 2008

Koreografi Budur!








Fenerbahçe Stadında yıllardır büyük maçlarda koreografi seyrediyoruz doğrudur. Yönetimin, kombine kart sahiplerinin oturduğu(kelime manasında, sadece küfür etmek için ayağa kalktığı) koltuklara sıkıştırdığı kartonları, gelen anansla iki elleriyle havaya kaldırdıklarında oluşan görüntü. Taraftarın kendi kendine yaptığı koreografi ise şu yukarıdaki tablo.



Adamlar, çıldırıyor, Galatasaraylı olarak Fener'i yenmenin en büyük zevki maçtan sonraki Fener'lilerin vaziyeti. Kimini görüyoruz, kimini tahmin ediyoruz ne haldeler. Yazık ya, şu ülke ekonomisinin yüksek selamati için hep Fener galip gelse. Her sene şampiyon olsa, hep onlar gol atsa. Ne oldu sanki biz yenince. 3-5 araba görmemişler gibi korna çalarak sokaklara çıkıp halkımızı rafatsız etti. Futbolcular sanki yenilmiş gibi Florya'daki kulubelerine döndüler. Gazeteler, televizyonlar sustu. Ölüye çıkıp, Sivas maçı totemleri hazırlanıyor.



Ercan Saatçi adam yerine kondu, bir şeyler yazdı çizdi, Bu ne sadomadohizmdir, insan milyonlarca Galatasaray'lıyı anasına küfür ettirmekten nasıl bir zevk alır. Kendi parasıyla, hatta karaborsa bilet alarak maça gelen üniversiteli gençlerin o sıkıştırılmış tribünde yaptıkları gösteriye bok atan mikroorganizma; kudur emi şerefsizin damadı.

Hiç yorum yok: