30 Nis 2008

Öcal Uluç Abi; Hasap Bilmiyon

Önüme çıkan “futbolla ilgili” tanıdık tanımadık ama beni tanıyan herkes soruyor; “Galatasaray şampiyon oldu mu, olur mu?..”Hepsine şunu söylüyorum; “Galatasaray galibiyeti hak ettiği maçta Fenerbahçe’ye bir gol daha atıp, ikili averajı eşitlese idi, ‘yüzde 51 şampiyon’ derdim, zira ‘puan eşitliği hâlinde’ genel averajda Fenerbahçe’yi geçebilirdi!.. Ama şimdi diyemiyorum, şampiyonluk için son haftanın son düdüğü beklenecek.”

Puan eşitliği nasıl olacak be Öcal Abi. Sivasa yenilirseyi hesaba katmışsın. Çokmu zor bu matematik. Biz hesabı belediye maçından sonra yaptık, ecbet hesaplarına karşı. Biz Sivas'a yenileceksek eğer, Fener maçını 5-0 bile kazansaydık farketmiyordu. Her 3 takımında puanı eşitlenecek, son maçlarını kazandıklarını varsayarsak 3 lü averaj devreye girecek. Bu durumda 3 takımın birbirleriyle yaptıkları maçlar lig kabul edilecek. Fenerbahçe 9 puan, Galatasaray 6 puan aldığı için Fenerbahçe şampiyon(ecbetçiler göre) olacak.

Taşşakçılara göre ise zaten o iş çoktan bitti. Fener maçı hesapta bile yoktu. Bu hafta Gençlerbirliği maçında olası puan kaybederlerse o stad tıpkı geçen yılki bizim stada benzeyecek. Bu stresle nasıl oynayacak her biri 5 milyon dolarlık şöhretler karması. 55000 kişilikmiş stadları, biz aynı düzey maçı 2 yıl önce oynadık. Denizliden mucize beklerken Ali Sami Yen şampiyonluk günü gibi süslenmiş doldurulmuş ve beklenmişti. Bakalım büyük Fenerbahçe taraftarı kaç kişiymiş.

Hiç yorum yok: