20 May 2008

Hoşgeldiniz Kırmızı Şimşekler

Yeni nesil bilmez, daha doğrusu 4. büyük olarak Trabzonspor'u bilirler. Yanlış bilinegelmiştir bu güne kadar. Büyük Es Es'in piyasadan çekilişi dramatik olmuştur. Son maçında Beşikaş'a 2 ofsayt golle mağlupken, taraftarı sahaya inmiş hükmen yenik sayılarak aramızdan ayrılmıştır. Hiç tartışma yokturki Es Esleri gördükten sonra hepiniz taraftar olmadığınızı anlayacaksınız. Türkiyenin en büyük seyircisi Eskişehirspor'dadır.
Ne günlerdi o günler, benim maçlara gittiğim seneler. İnönü stadında Eskişehir maçında sıkımıydı bağırabilmek. Trenlerle akarlardı Haydarpaşa garına. İsmail, Kamuran Ulusal Takımın bankolarıydı. Ender Farankfurt'a transfer olmuştu. Ömer Fenere, Şevki Cim boma gelmişti. Diğerleri dağılmamıştı. Amigoları Orhan, transfer teklifi alan tek amigoydu. Taraftarları antrenmana çıkarlar, tribünde nasıl kareografi yapacaklarını çalışırlardı. Belkide en çok ceza alan taraftar onlardı, bizi bile geçmişlerdir. Gol kralları Fethi profösördü, bütün futbolcuların Ali olduğu zamanlar.
Futbolcular sahaya çıktığında tribüne dizilirler, üçlü çekerler, taraftar kırmızı diye haykırır, onlar şimşekler diye döner, arkasından bütün stad ananızı s...ceklerle bitirirlerdi ürkütücü tezahüratları.
En son senelerinde deplasmanda 3-0 yenildiğimiz maçtaki anılarım, Metin Oktay etiketinde yazılı tekrar etmeyeyim.
Lige renk geldi, haketmediler aslında son maçta ama ben Eskişehirspor'u çok özlemiştim.
Hoşgeldiniz Es Es ler

Hiç yorum yok: