22 May 2008

Blog Felsefesi

En baştaki kırmızı montlu olan,

Bu blogun yazarı tarafsız değildir, aksine direkt taraf tutar. Her ne kadar "objektif" kelimesi tarafsızlıkla eş tutuluyorsa da aynı zamanda objektiflik kaygısı vardır. Yani taraflıdır, ama tarafsız bakabilmeye çalışır.Bu blogun yazarı istese tarafsız görünüp daha fazla sayıda insana da hitap edebilir, ama bu yolu seçmez. Veya yine aynı şekilde Avrupa futbolu hakkında da pek yazı yazmaz, zira sadece zevk için izlediği bu maçlara üzerinde kalem oynatacak kadar önem vermez.

Bu blogun yazarı, nasıl ki bir Fenerbahçe taraftarının tarafsız olma çabasındaki sitesine girdiğinde yüzü buruşuyor ve hemen oradan uzaklaşıyorsa, aynı şekilde bir Fenerbahçe taraftarına hitap etmenin gereksizliğinin farkındadır. Dolayısıyla bu blog Galatasaraylıdır. Yazarı Galatasaray aşığıdır. Anadolu kulüplerine saygısı vardır; biz "medya yakıştırmasıyla" büyükler olarak hakkımız yeniyor zannederken, bizim çekişmelerimizle en çok hakkı yenip de sesi çıkmayan, çıksa da duyulmayan bu takımlara sempatiyle bakar. Hükûmet destekli belediye takımlarını, Fenerbahçe'nin kardeş takımlarını ve büyük takım olmak için büyük takımlarla kavga etme yolunu seçenleri hariç tutar, nefret eder onlardan. Beşiktaş'a gıcığı yoktur, hatta Beşiktaş ve Beşiktaşlıyı sever. Fenerbahçe'den ve ona dair hiçbir şeyden pek hazzettiği söylenemez. Yorumları da bu doğrultuda olacağından, Fenerbahçe taraftarı kardeşlerine kibarca kapıyı gösterir. Bunun nedeni düşmanlık değil, bir Galatasaraylıyla bir Fenerbahçelinin futbol üzerine sohbet çabasının nafile olacağını bilmesidir.

Bu blogun yazarı aslında kendini, blogunu veyahut herhangi bir şeyi tanıtmayı da sevmez, amma ve lakin birtakım küfürlü mesajlardan sonra bu yola gitmek zorunda kalmıştır.

1 yorum:

LeoN dedi ki...

Ne iyi ki böyle bir blog oluşturmaya karar vermişsin Nazmi Abi . Aylardır neredeyse her gün bakıyorum bloğuna , spor sitelerine bakmadan . Hem samimi , hem esprili , hem de objektif(!)kisvesi altındaki onlarca siteden kat kat daha objektif bakman sebebiyle ...