20 May 2008

adam Sandıklarımız ; Hıncal Uluç

Çok uzun düşündüm, acaba Hıncal Abi'mide listeye eklesemmi diye. Çünkü hakikaten bi boktu benim için. İlk Cumhuriyet yazaruyken tanıdım kendisini. Hasan Cemal'e küsüp gazeteyi bırakmış, yazılarını okuyacak yer bulamıyorduk 80 li yıllarda. İmza topladım tekrar dönsün diye. O zamanlar bok! olduğu için direk telefonundan kendisiyle konuşabiliyordum istediğim zaman. Sarı kırmızılı atkısıyla basın tribününe oturup sözde tarafsızım diyen gazeticilere ilk isyan bayrağını açtığında idolümüz olmuştu. Darwell- Denizli Hoca, Uluç Florya baş konuğuydu. Ne günlerdi o günler. 14 sene sonra gelen şampiyonluk son 3 maçta kaçmak üzereyken, Beşiktaş bayrakları Caddeleri süslemişken, taraftar Darwel'in kellesini almak üzereyken Kocaeli maçında öncesi direnmiş, daha lig bitmedi diye unutulmaz yazı yazmış bizi cesaretlendirmişti. O gazla çıktığımız maçta takım galip gelmiş, Beşiktaş yenilmiş, sonraki hafta bir mucize gerçekleşmiş ve Eskişehir maçına lider çıkılmıştı.

Hıncal Uluç'un bende kredisi büyüktü. Jardel'e saldırmış, Samsunlu Serkan daha iyi yazmıştı, Lucescu'ya saldırmış, hoca değil demişti ölüye top oynatan Hoca için. Talihli korkak yazdı, Türk futbolunu öldürüyor yazdı. Lucescu gittikten sonra öldük. Süper Kupa'ya dandik dedi. Sonra ne olduysa olmuş, önceleri en çok nefret ettiği Fatih Terim'in kankası olmuştu, Fatih yenildikçe İmparatora madalya taktı. Terim kovulurken yanlış yaptıları savundu. Hagi'yi hiç sorma, hiç sevmedi kendisini. Oynarken, tarih yazarken, taraftar ''ı love you Hagi'' diye yırtınırken oda bir yerlerini yırtıyordu Hınc'ından. Gerets'i bizde sevmedik o da, önemli değildi. Bu arada bütün Galatasaray'a saldırmaya başladı. Üyeliğini yırrtı, yırtmasa biz yırtmışız zaten. Tribüne gelemez, bok atar stad kötü diye. Allah uzun ömür versin beklediği lükslükte stad 2 yıl sonra hazır, gelebilirse eşşeğim.

Ne olursa olsun bu listeye sokmayacaktım kendisini. Bu sene için bütün yazdıklarını sineye çekecektim. Galatasaray Fenerbahçe'yi yenerek 3 puan öne geçmesine , hala Fener şampiyon olur diye yazmasına rağmen. 1988 yılında olma ihtimaline karşı bu durumda olmama ihtimali matematiğin durması kadardı oysa.Gel gelelim Sivas maçı sonrası yazdıklarıyla,benim için bu listeya yazdıklarımdan hiç te aşağı kalmadığını ispatlamış oldu.

Galatasaray şampiyonluğu, yazdığın her yazını isabetsizliğe uğrattığı için şeref duy emi Hıncal Uluç. Takımını değiştirdiğini ilan et, başarısızlığını yalandan Aziz Yıldırım'a saldırıyormuş gibi yapıpta kamufle etmeye çalışma, kayıkçı kavgalarını kimse yutmuyor artık bu zamanda. Meraklanma seni onlar, bi bok dahi sanmıyor.

1 yorum:

Cakko dedi ki...

Aklımdan gönlümden ne geçiyorsa onları kaleme döktüğünüz için teşekkür ederim.

Çoğumuzun içinden geçenler demek lazım hatta !..