7 Şub 2008

Milan Taraftarı Fossa Dei Leoni













Fossa Dei Leoni (Milan - FDL)
1968 yılında kuruldu. Adını AC Milan 'ın Milanello'dan önce kullandığı antrenman tesislerinden aldı. 37 yıl boyunca San Siro Curva Sud 'de yer aldılar. 5000 faal üyeye sahip grup 15 kişilik lider kadrosu tarafında yönetiliyordu. 29 ekim 2005 AC Milan-Juventus maçının santra vuruşu öncesinde tribünde iki pankart açtılar. Pankartlar Juventus'un Milano'daki taraftar grubu Viking Milano'ya aitti. Karşı kale arkasındaki Juventuslular çılgına döndü. 30 ekim 2005'de Viking Milano grubu, Fossa Dei Leoni'ye çağrı yaptı ve bir hafta gittikleri Lecce deplasmanına Milano'dan hareket ederken bu iki pankartı unuttuklarını ve FDL'nin bunları bir şekilde bulduğunu ve iade etmesini istedi. 3 gün içinde pankartlar geri gelmeyince, Viking Milano bombayı patlattı..Kimilerine göre gasp kimilerine göre FDL'yi içeriden satanlar tarafından efsane Fossa Dei Leoni pankartı, Viking Milano grubunun eline geçti. Ellerinde pankartın fotosunu internette yayınladılar ve Fossa Dei Leoni'den "gereğini yapmalarını" istediler..
İtalya'da Ultras'ların raconlarında pankartını kaptıran grup kendini fesh ederdi. Her perşembe akşamı Milano'da toplandıkları mekan, AC Milan'ın diğer taraftar gruplarından Brigate Rossonere 'nin kafa takımının baskınına uğradı. 15 kişilik lider kadrosu Fossa Dei Leoni'yi fesh etme kararı aldılar..25 Mayis 2005 Milan-Liverpool CL finalinde Brigate ve Commandos Tigres grubuyla İstanbul'da papaz olmuşlar, şovu kendilerine mal etmişlerdi. Klübün diğer taraftar grupları yüksek bilet fiyatlarını protesto ederken, Fossa Dei Leoni "gidilmeyecek kararı" verilen deplasmana gitmiş, üstelik stada da girmişlerdi..Geçen sezon Inter-AC Milan Şampiyonlar Lİgi maçında Dida'yı yakan meşale sonrasında kesin olarak getirilen yasağa San Siro Curva Sud'de uymayan tek grup yine Fossa Dei Leoni idi.
AC Milan başkanı Adriano Galliani ile papaz olmuşlar ve İtalya'nın Euro 2012 adaylığını protesto eden pankartlar açmışlardı. Çok olmuşlardı.. Kapanma kararı sonrasında Milano derbisine 40 gün vardı. Ezeli rakipleri Inter'in bir taraftarı: “25 yıldır sizden nefret ediyorum. fakat şimdiden özledim sizi. San Siro’da tezahüratlarınızı duymadığım bir derbi nasıl olur bilemiyorum? Bildiğim derbiler artık eskisi gibi olmayacak" ile her şeyi özetledi..11 Aralık 2005 Inter Milan-AC Milan maçında 37 yıl sonra Fossa Dei Leoni yoktu. Brigate Rossonere ve Commandos Tigres, San Siro Curva Sud 'de kontrolü ele geçirdi. Fossa Dei Leoni'ye "unica bandiera e quella rossonera" (tek sancak Milan'dır) pankartı ile gider yapmayı da ihmal etmediler.. Fossa Dei Leoni'den geriye bir "çığlık" ; bir de öksüz Gattuso kaldı..
ALINTIDIR... (carlos, 23.12.2005)

Hiç yorum yok: