9 Şub 2008

27 Sene Sonra ; Galatasaray 6- Manisaspor 3

17.5.1981 Adana Demirspor maçıydı, takım en son 11 Türk'le Ali Sami Yen'e çıktığında. 27 sene sonra bugün sahaya çıkan Galatasaray'ın kadrosu sayıldığında baktık hepsi Türk'tü. Hemde 6 + 2 yabancı hakkı olduğu halde. Kimi sakattı yabancıların, kimi oynayamadı kimi yedek kulubesindeydi. Sahaya çıkan takımı Hakan Şükür kenetlediğinde taraftara mesajı netti. Üzülmeyin aratmayız kimseyi dediler. Maçla ilgilenen televizyondan seyretmiştir. Biz maça gelemeyenlerin televizyonun göstermediği tarafında neler gördük onları aktarıyoruz. Şimdi gelde kenara çek Topalı'ı Barruso gelince Linderoth iyileşince. Hakan Şükür ben futbolu mezarda bırakırım diyor. Yengeç dansına karşılık kapalının önünde halay çektiriyor.Fantastik gollerin unutulmaz golcüsü Ümit Karan nasıl bekler kenarda. Final oynayıp gelecek Song acımayacakmı Emre'ye. Taraftarın sevgilisi Lincoln oyuna girerken feda edilen Serkan nerdeyse ağlayacaktı. Daha Ayhan, Sabri, Balta Hasan Şaş sırada. Galatasaray taraftarı rahat uyusun, belkide hocaların devamlı söylediği takım 11 kişi sahaya çıkıyorsa eksik yoktur lafı Galatasaray için söylenmiştir.
Manisaspor Hoca değiştirdi. Küçük takımların büyük hocası Yılmaz Vural kulubedeydi . Futbol şovunda Yılmaz Hoca mutlaka bir takımın kulubesinde olması gerek. Takla atacak, adam dövecek, ağlayacak. Takımı 3-0 yenik durumda çizgide bağırıp çağırıyor. Mutlak fark edilir Yılmaz hoca, ya fark yerken ya da büyük takım yenerken görünür. Bizim ligte kulubede oturan kımıldamayan hocalar sevilmez. Bize Hagi gibi Terim gibi Hikmet Karaman gibi heyecanlı hocalar lazım.
Hava soğuktu, 3 gün sonra Leverkusen maçı vardı, Kadıköyden mağrur gelinmişti taraftar coşkuluydu ilk yarıda 2000 yılının futbolu oynanmıştı. Orkun limon sıkmasa o büyük futbol gol rekoru olarak tabelaya kesin geçerdi. Teşekkürler Hakan Şükür, teşekkürler Galatasaray. Biz sizi şampiyon olasınız diye sevmedik. Başarılar gelir geçer, asaletin bize yeter.

Hiç yorum yok: