10 Şub 2008

Deivid'in Yengeç Dansı Hakan Şükür'ün Çiftetellisi

8 Güney Amerikalı 1 Sırpla oynayan Fenerbahçe'de Deivid gol attığında garip haraketler yapıldı. Yengeç dansı dediler. Türk takımlarının golcülerinden hiç seyretmedik. Marmara'nın Ege'nin Karadeniz'in yengeçleri demek böyle hokkabazlık yapmıyorlar. Okyanusların yengeçi bunlar, Deivid'in yengeçleri.

11 Türk'le oynadı Galatasaray. Hakan Şükür rekorunu kırdığı golü attığında takımı kapalının önüne getirdi. Sıraya dizdi başladılar çiftetelli oynamaya.

Bu normal bir gol sevinci değildi. Hakan Şükür bunlardan 250 tane atmıştı. Neler yapmışlardı, resmini çektiler, ayakkabısını boyadılar, kule yaptılar, yumak oldular, bebeğini salladılar, elini öptüler....

Bu bir isyan, bu bir başkaldırıdır. Hakan Şükür gol attıkça kan kusanlara inat bir dayanışmadır. Bu kendisini yıllardır koruyan, gittiğinde uğurlayıp geldiğinde bağrına basan taraftara minnettir, şükrandır. Bu çiftetelli Galatasaraylı olmanın saygı doruğudur en yüksek aşamasıdır.

Hakan Şükür bize yaşattığın gol sevinçleri için bizden de sana bin selam, bin şükran. İstediğin kadar oyna istersen hiç atama kralsın Hakan Şükür, seni çekemeyenlerin suratına tükür. Sen tükürmezsin o işi de bize bırak. Büyük bir zevkle yaparız. Biz biraları, votkaları, rakıları boşuna içmiyoruz maçlardan önce.

Daha uzağa tükürebilmek için kaptan, daha fazla yavşağın suratına.......

Hiç yorum yok: