22 Şub 2008

Haydar'ın Hayaleti; Leverkusen 5-Galatasaray 1

Neler çekmiştik bir zamanlar bu kötü kaleciler yüzünden. Simoviç'ler, Taffarel'ller,Mondragon'lar kaledeyken ne kadar huzurlu ve güvenliydik. Onlar beyaz atlarına binip gittiler. Unutulmuş kabuslarımız geri geldi.
Ne zaman hortlayacak diye her maç bekledik.Bugün kaledeydiler, Haydar'lar,Bahattin'ler,Eser'ler, Aykut'lar.Ürkek, şaşkın, serçenin telaşı içinde. Çerçeveye top gelmesin, vurdurmayın kaleye güvenmeyin. Galatasaray 14 yıl üstüste şampiyon olamamıştı. Bunlardan en az 10 defası kaleciler yüzündendi. Haydar, Nezihi, Eser,Bahattin.
Çocuklar bu maça kadar idare ettiler, yediğinden daha fazlasını attılar. Bu maçlar farklı, büyük maç farklı, büyük oyuncularla kazanılır. Büyük maçları normal futbolcular ancak insan üstü oynarsa kazanır. İnsaf be Kalli, Lincoln yedek beklermi. Alman takımını ele ki ben senin hoca olduğunu anlayayım. Takım yorgun, takım diken üstünde, hata yapan ,sakatlanan, ceza alan kaybolup gidiyor. Kolaymı her maç aynı tempoda oynamak. Sen dünyanın en büyük futbolcusuyla oynasan ne yazar, ilk kaleye gelen top gol oluyor. Orkun tartışma yok ki çok kötü bir kaleci. Yedeği kaleci bile değil. Bu maçta ki hezimet, kaleci açısından kötü, şimdi, Aykut geçecek daha beteri an meselesi. Ama birilerininde aklını başına getirecek bu maç. Papaz her zaman pilav yemiyor. Ne günlere kaldık, bir zamanlar biz Reallere Milanlara kan kusturuken rakip sıradan takımlardan fark yerdi. Derviş dervişe sırayla binermiş, sıra bizde galiba. Kim utanacak bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var. Biz Galatasaray'lıyız, herkes gider biz kalırız. Sefasını sürdük yıllardır da cefasını çekiyoruz, çekeceğiz. Biz Galatasaray'ı tur atlasın diye sevmedik, Canı sağolsun, yense de büyük yenilse de.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok doğru biz bu takımı yendi veya tur atladı veya şampiyon oldu diye sevmedik. Bizimki forma aşkı. ayrıca bu güzel blog için kutluyorum

Adsız dedi ki...

GS yönetimi bir paket kına alıp federasyona hoşgeldine gitmeli öyle ya hoş geldine eliboş gidilmez adettendir bişeyler götürmek. Bari işe yarar bişey olsun onların bu sevincine en iyi kına gelir.